Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chicken Tonight

Chicken tonight txt

De potten Chicken Tonight. Wie kent ze niet? Ik greep nog wel eens naar een potje als ik lekker makkelijk wilde doen. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd stond binnen no time op tafel. Lekker snel.

Nu ik eigenlijk nooit meer uit pakjes (en dus ook uit potjes) kook komt de chicken tonight er niet meer in. Toch had ik laatst ineens weer trek in Chicken Tonight. Vraag me niet waarom maar ik had zin in de smaak en de textuur van het gerecht. Ik besloot de chicken tonight zelf te maken. En ik moet je zeggen dat dat uitstekend is gelukt! En natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje ;)

Met dit recept maken jullie de saus de vanaf nu ook zelf!

Tip: maak extra veel zodat je de saus-kip-groentemengsel in porties kunt invriezen.

Chicken tonight 02

Chicken Tonight

Bereidingstijd 30 – 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • teentje knoflook
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 (winter)wortel
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen voor de kleur)
  • theelepel suiker
  • 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes.
Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg de ui en een uitgeperst teentje knoflook bij de kip en bak dit even mee.
Voeg hierna de blokjes wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.

Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een beetje van het ananassap en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.

Serveer de saus met gekookte rijst.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

43 Reacties

  1. IngeZ 16 februari 2016 om 16:37

    Lijkt me erg lekker, ik ga dit zeker binnenkort proberen. Meteen nog wat geleerd: ik kende alleen blikken ananas op siroop, nooit geweten dat er ook ananas op sap is. Scheelt weer in de suikers…

  2. Wietske 9 maart 2016 om 19:35

    De smaak is erg goed, dus ik wil dit recept graag behouden. Echter, het geheel was niet sauzerig genoeg; samen met de rijst is het nog wat te droog. Hoe zorg ik voor meer saus, zonder dat de totale smaak verloren gaat?

    Alvast bedankt voor je reactie, Brenda.

  3. Michelle 6 augustus 2016 om 12:26

    Hoi Brenda, heb je een vervanger voor de ananas? Ben er namelijk allergisch voor…!
    Dankjewel alvast.

  4. Anneke Les 13 november 2016 om 19:21

    Heerlijk, maar iets te droog, misschien tomatensaus i.p.v. tomatenpuree? en ik denk dat het toevoegen van perziken er een lekkere frisse bite aan toe zou voegen.

  5. Marijke 1 december 2016 om 00:59

    Vanavond chicken tonight gegeten, was heerlijk. Ik had meer saus er bij gewild, maar las hieronder dat iemand al het sap van het blikje ananas had gebruikt. Ga ik de volgende keer ook proberen. Maar…… het komt vaker op tafel.

  6. Anton Meul 14 mei 2017 om 10:57

    leuk gaan we zeker proberen
    beter dan uit potje
    maar lekker gezond

  7. kenneth 19 juli 2017 om 18:54

    Lekker recept. Ik heb alleen eerst de kip door bloem (met peper en zout) gehaald, dan blijft de kip lekker mals en de bloem bint de saus meer in. De theelepel suiker heb ik trouwens achterweg gelaten omdat de siroop van de ananas al zoet genoeg is.

  8. Geertje 20 september 2018 om 02:45

    Ha, is er ook iets anders wat je voor wijnazijn kunt gebruiken? Weet niet of ze dat hier in Canada verkopen

    1. kenneth 31 januari 2019 om 21:58

      ja hoor een beetje “gewone” azijn kan natuurlijk ook en anders een kneepje citroensap. Het gaat om het zuurtje dat je toevoegt (ook al smaakt citroensap heel anders dan azijn) als tegenhanger van het zoete van de ananas

  9. mirjam 17 december 2018 om 14:50

    Ik vroeg me af of je die witte wijnazijn kunt weg laten in het recept want die heb ik namelijk niet.

  10. Willemien 31 januari 2019 om 16:16

    Mm mm…. lekker. Vandaag gemaakt. Heb alleen rode wijnazijn gebruikt. Deze had ik namelijk nog staan. En al het sap van het blikje ananas. Heerlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *