Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta Pesto el Tonno

Pasta Pesto al Tonno txt

Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten!

Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?

Deze salade is super makkelijk, en super lekker. Een combi van pasta met pesto en tonijn. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?

Pasta Pesto al Tonno 03

Pasta Pesto el Tonno

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 180 gram pasta (ik nam fussili maar penne is ook erg geschikt voor dit gerecht)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 6 halve zongedroogde tomaatjes
  • flinke hand rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie.

Bereiding

Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.

Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.

Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Tamara 29 september 2014 om 08:58

    Ooh deze gaat op het lijstje een keer te maken

  2. nicole 29 september 2014 om 09:36

    Het lijkt me super. Pastagerechten heb je nooit genoeg!

  3. Dorien 29 september 2014 om 13:15

    Een lekkere variatie is de tonijn door gerookte kip vervangen. Dat recept is bij ons een klassieker. Leuk om hem hier iets anders te zien. Ga ik zeker eens proberen!

  4. Ilona 29 september 2014 om 23:29

    Klinkt goed! Ik maak deze salade zelf altijd met rode pesto;)

  5. an laenen 9 juli 2015 om 18:48

    mmmmm! net gemaakt … helemaal je recept gevolgd en ‘t was perfect!
    dankjewel!

  6. carola 6 augustus 2015 om 20:00

    net gemaakt voor bij de bbq en heerlijk! de salade is ruim goedgekeurd en gaan we zeker vaker maken! dankjewel

  7. Marleen 13 december 2015 om 17:30

    Ik heb de salade net gemaakt en gelijk een flinke bak gemaakt :) Ik heb er nog een klein beetje gesnupperde ui bij gedaan en een paar kappertjes. Heeerlijk! Super lekkere pasta salade! Bedankt voor het recept.

  8. Michelle 25 maart 2016 om 18:48

    Zou parmezaanse kaas hier doorheen ook lekker zijn? Ga de salade dit paasweekend maken ☺️

    1. Citrofiel 8 augustus 2019 om 16:59

      Meestal gaat vis en kaas niet zo goed samen. Je zou eerst even een klein beetje moeten proberen.

  9. Antoinette 3 mei 2016 om 07:55

    Bij ons inmiddels ook een topper op feestjes, op zondag als we niet weten wat we moeten koken :-)

  10. Rene 20 juli 2016 om 20:05

    Lekker recept. Vanavond gemaakt. Aangevuld met feta kaas.

    Ik heb de tonijn vervangen door kipfilet en deze gebakken met Italiaanse kruiden.

    Heerlijk…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *