Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta Pesto el Tonno

Pasta Pesto al Tonno txt

Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten!

Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?

Deze salade is super makkelijk, en super lekker. Een combi van pasta met pesto en tonijn. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?

Pasta Pesto al Tonno 03

Pasta Pesto el Tonno

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 180 gram pasta (ik nam fussili maar penne is ook erg geschikt voor dit gerecht)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 6 halve zongedroogde tomaatjes
  • flinke hand rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie.

Bereiding

Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.

Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.

Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Marlieke 16 januari 2017 om 18:06

    Vanavond gegeten was heerlijk

  2. Inge Helmig 8 juni 2017 om 20:55

    Klinkt heerlijk! Kun je de salade ook een avond van tevoren maken of is het dan niet meer lekker?

    1. Brenda Kookt 9 juni 2017 om 06:56

      Bij deze salade is het geen probleem om hem eerder klaar te maken, hij blijft lekker :)

  3. Yvonne 30 juni 2017 om 09:43

    Echt een heerlijk recept. Ik heb het klaargemaakt en iedereen was lovend. Een blijvertje!

  4. Riet 20 augustus 2017 om 18:35

    Heb het al een paar keer gemaakt…met iedere keer wel iets van andere ingrediënten erin,maakt niet uit,het smaakt heerlijk!

  5. Robert 28 augustus 2017 om 15:17

    Deze ga ik zo meteen eens even maken. Heerlijk met dit warme weer. ?

  6. Laura 20 april 2018 om 18:43

    Vandaag gemaakt en smaakte heerlijk. Zelfs mijn man die geen fan van vis is, vond het erg lekker. Ga dit recept zeker nog eens maken.

    1. Brenda Kookt 21 april 2018 om 13:19

      Wat leuk om te horen Laura, dit is ook een van onze persoonlijke favorieten

  7. Bas 20 mei 2018 om 10:18

    Wat een heerlijke pasta vandaag 1e pinksterdag een feestje met bbq en wat denk je dat ik er bij maak ……

  8. Douchka 31 mei 2018 om 21:17

    Donderdag is bij ons bestel/gemakkelijke avond. Kinderen hadden al gegeten. En ik geen zin in bestellen. En de warmte helpt ook niet mee. Nu volg ik je al een tijdje via FB, Instagram, etc. Maar nieuw met Pinterest en kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en het was heerlijk! Nog een beetje zout, peper en wat snoeptomaatjes toegevoegd. Volgende keer doe ik er nog wat kappertjes bij. Een blijvertje denk ik!

  9. Tanja 13 juli 2018 om 15:23

    Deze pasta salade is super lekker en makkelijk te maken, heb het wel een beetje anders gemaakt als het recept maar de basis is hetzelfde.

    Groetjes Tanja

  10. Darth Mom 8 augustus 2018 om 18:27

    Heerlijk! Ik had de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten apart gedaan. Mijn kinderen vinden dat niet echt lekker namelijk. Bij het opscheppen kan iedereen zelf bepalen of ze extra rucola, pesto, etc bij willen. Het is sowieso lekker de pijnboompitten apart erop te strooien. Blijft het lekker knapperig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *