Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snap Shots September

Snap Shots September txt

Ik zeg het bijna iedere maand, maar ook de afgelopen maand vloog weer voorbij. Morgen is het oktober, voor we het weten zitten we aan het kerstdiner ;)

De afgelopen maand was de vakantie voor mij echt over. Op mijn werk was het druk en daarnaast heb ik heel hard gewerkt aan de site. Ook was er gelukkig tijd om te genieten van lekker eten. Al valt het me op dat ik afgelopen maand niet zoveel buiten de deur heb gegeten. Wel heb ik gebarbecued, chocolade getest, de dam tot dam gelopen, zijn de eerste pepernoten in mijn keuken gesignaleerd én heb ik  buiten in het zonnetje genoten van de lunch op het werk. Nu het nog kan.

Kijk mee naar mijn snap shots van de afgelopen maand:

Snap Shots September 02

Begin van de maand voelde ik me niet zo lekker, daarom besloot ik mezelf te verwennen met pannenkoekjes bij het ontbijt. Dit zijn pannenkoekjes van banaan, ei en haver met kaneel en kokos, maple syrup en rozijntjes on top.

Ik ben gek op lijstjes en streep zo in de week heel wat taken af. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een lijstje voor. Nu heb ik de to-do list van Team Confetti ontdekt (klik om te downloaden). Super handig dat er ook op staat dat je moet eten en drinken. Al hoewel ik op een Brenda-Kookt-Dag de hele dag bezig ben met eten schiet dat er nog weleens bij in..

Snap Shots September 03

Deze maand genoot ik nog van mijn favo ontbijtje: yoghurt met homemade granola en verse aardbeitjes.

In de zomer heb ik niet veel gebakken, maar deze maand heb ik dat ruimschoots ingehaald. Hier maakte ik ontbijtmuffins met peer.
Klik voor het recept.

Snap Shots September 07

Op facebook plaatste ik deze foto met daarbij in de tekst dat dit vermoedelijk mijn laatste barbecue van 2014 zou zijn. Ik kreeg veel reacties van bezoekers die aangaven dat je juist in de herfst en winter ook lekker kunt barbecueën. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zelf nog nooit heb gedaan. Maar wie weet dat het er deze winter eens van gaat komen. Dit was in ieder geval de laatste nazomer barbecue voor mij.

Op een lazy sunday aten we groenten pizzarondjes. Het was zo’n succes dat ik het recept afgelopen weekend ook met jullie gedeeld heb.

Snap Shots September 04

Ik moest de nieuwe chocolade van Tony’s testen… wat een straf! De smaak met banaan en walnootjes vind ik het lekkerste van de drie. Maar de karamel met zeezout blijft mijn nummer 1.

En de eerste pepernootjes zijn in mijn keuken gesignaleerd! Ik kon het niet laten alvast een sinterklaasreceptje te maken…

Snap Shots September 05

Afgelopen maand lunchte ik nog een paar keer buiten in het zonnetje… even genieten.

Dit kleffe saucijzenbroodje was heerlijk, ik keek er zo naar uit.. (niet zelf gemaakt, wel zelf gekocht)

Snap Shots September 06

Ik had een heerlijke avond in Amsterdam, dit hebben jullie kunnen lezen in mijn ‘dip’ (Day In Pictures).

Onverwachts gaat op zijn best, samen met Joost at ik Mexicaans. Het blijkt dat Sweet Dreams in Hoorn een nieuwe kaart heeft! Volgens mij was de kaart al jaren hetzelfde dus het was even schrikken toen ik niet voor mijn standaard favorietje kon gaan (burrito’s half met kip en half met gehakt). Maar de nieuwe kaart is helemaal goedgekeurd! Ik nam de Taco’s con Estofado, taco’s met langzaam gegaarde runderstoof.

Snap Shots September 01

Over mijn dam tot dam avontuur hebben jullie ook al kunnen lezen! Na de dam tot dam genoot ik thuis van een lekker biefstukje met champignons en ui op brood. Simpel eten kan soms zo lekker zijn..

Snap Shots September 08

Al twee jaar heb ik een rol keukentouw in de kast liggen, nog nooit gebruikt. Maar afgelopen weekend kwam het ineens 3 (!!) keer van pas!

De maand sluit ik af met een kop thee en een topper van een kookboek: de nieuwe dan Donna Hay!

Hoe was jullie septembermaand? Genieten jullie ook zo van de heerlijke nazomer? Stiekem kijk ik ook al een beetje uit naar de komende maanden. Binnen zitten als het buiten weer kouder wordt, met daarbij lekkere warme gerechten zoals soep, stamppot en stoofschotels op tafel…

Komende maand wordt ook weer een goede maand, boordevol lekker eten. Ik ben alvast begonnen met de kerstbrainstorm, in oktober ga ik alvast voorkoken, én proeven! Ook staan er al meerdere etentjes met vrienden gepland, én mag ik een paar dagen naar Vlieland! Op de site zien jullie dit natuurlijk allemaal terug!

Wil je meer Snap Shots en foodfoto’s zien? Volg me dan via Instagram (username @BrendaKookt), hier komen de meeste Snap Shots als eerste voorbij.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Olga | teamconfetti 30 september 2014 om 09:17

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor de leuk heb gemaakt en dat ik zelf niet meer zonder kan… Ik heb het soms zo druk dat die lijstjes het enige is wat ervoor kan zorgen dat ik niet als een kip zonder kop rond ren…

    1. Brenda Kookt 30 september 2014 om 16:51

      Jaa ik ben fan! Dat je niet meer zonder kunt kan ik me helemaal voorstellen Olga. Ik pak hem er ook iedere keer weer bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *