Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pulled Pork Tortilla’s

Pulled Pork txt

Een yummy en fingerlicking gerecht dat ik al mega lang wilde maken, maar waarvan ik dacht dat het met apparatuur moest die ik niet in huis had. Dat is pulled pork.

Op foodfestivals (en in New York) heb ik eerder Pulled Pork gegeten. Super mals vlees, vol van smaak.. te lekker. Ik had me er nooit in verdiept en dacht daardoor dat het zonder slow cooker niet mogelijk was goede malse pulled pork te maken. Tot in de Delicious van september een recept voor Mexicaanse Pulled Pork verscheen met daarbij een oventijd van (maar) 3 uur. Dat viel me alles mee en daarom besloot ik me er aan te wagen. Mét het recept uit Delicious en een twist van mezelf er bij ging ik aan de slag.

Het enige struikelblok was het kopen van het juiste vlees. Het malse vlees dat na 3 uur oven mooi uit elkaar getrokken kon worden. Mijn moeder heeft het voor me gehaald terwijl ik aan de telefoon hing/hong om aanwijzingen te geven. De slager op de markt had geen varkensschouder, maar wel een mooie varkensbil. Dat vlees zou nog malser zijn. We zijn er in getrapt en zijn voor de varkensbil gegaan.

Echter bleek dit na enig google-werk niet het vlees te zijn dat ik nodig had voor pulled pork. Varkensbil is namelijk fricandeau. Lekker vlees, maar niet geschikt om pulled pork te maken. Het recept voor een lekkere gekruide fricandeau houden jullie dus van me te goed. Als je dit gerecht, deze pulled pork, wilt maken zorg er dan voor dat je dan (een ontbeende) varkensschouder koopt. Dat is het juiste vlees. Als je dat hebt, dan kun je aan de slag.

Pulled Pork 02

Pulled pork

Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor de pulled pork (4-6 personen)

  • 1 kilo ontbeende varkensschouder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 ml barbecuesaus
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • halve theelepel cayennepeper
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Voor erbij:

  • 12 tortilla’s
  • halve witte kool
  • 1 winterpeen
  • zure room
  • limoen

Extra benodigd: ovenschaal (of braadpan) met deksel, keukentouw

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160ºC.

Bind de varkensschouder op met keukentouw. Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan en bak de varkensshouder hier in om en om aan zodat hij mooi bruin wordt.

Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Voeg dit samen met de tomatenblokjes, barbecuesaus, blaadjes rozemarijn, komijn en cayennepeper bij de varkensschouder en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en schep het over het vlees. Als je een koekenpan hebt gebruikt, plaats het vlees met de saus dan in een ovenschaal of braadpan. Dek het vlees af met bakpapier en doe de deksel op de pan/ovenschaal. Verwarm het vlees 3,5 uur in de oven, tot het vlees bijna uiteen valt.

Snijd intussen de wortel en witte kool fijn.

Haal het vlees uit de saus en haal het keukentouw van de rollade. Pluk het vlees met je vingers (of met een vork) uit elkaar tot sliertjes.

Serveer het vlees met de saus, tortilla’s, witte kool, wortel, zure room en partjes limoen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Emily van Kampen 15 oktober 2014 om 08:21

    Ik ben zo blij met je duidelijke omschrijving voor de pulled pork! Het leek me een vrij complex en langdurig proces om dat te maken, maar nu ik dit lees denk ik dat het wel te doen moet zijn. Thanks!

  2. Sandra 15 oktober 2014 om 08:59

    Ziet er lekker uit! mooie foto ook!

  3. Stephanie | Kookles Thuis 15 oktober 2014 om 09:11

    Ik dacht ook altijd dat je voor dit recept echt een slowcooker nodig hebt. Niet dus, mooi! Leuk die zelfgemaakte taco’s :D Waar heb je het vlees nou uiteindelijk vandaan gehaald?

    1. Brenda Kookt 15 oktober 2014 om 10:29

      Uiteindelijk heb ik het bij mijn gewone keurslager gehaald :)

  4. Maaike 15 oktober 2014 om 17:16

    Oh wauw, dit komt heel snel op tafel hier. Heerlijk!

  5. Wendy 15 oktober 2014 om 18:16

    In Zweden is pulled pork ( en pulled chicken)te koop als snel- klaar variant. Binnen een half uur is het klaar. Geen idee of dat lekker is. Jouw recept ziet er lekker(der) uit.

    1. Brenda Kookt 15 oktober 2014 om 20:58

      Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de Zweedse kant en klaar versie Wendy. Maar natuurlijk is deze slow-versie veel lekkerder ;)

  6. annemiek 15 oktober 2014 om 21:37

    Brenda, ik heb wel een slowcooker. Zou je het daarin ook kunnen maken? Moet je waarschijnljk wel extra vocht toevoegen denk ik

  7. Sandra 15 oktober 2014 om 21:41

    Lijkt me heerlijk! Ik ga het zeker een keer maken.
    Ik snap alleen het bakpapier niet helemaal. Is dat nodig als je een deksel op de pan doet??

  8. Bite food blog 16 oktober 2014 om 00:31

    Hmmm pulled pork heerlijk! Heb het ook al eens succesvol gemaakt. Als je eens in de buurt bent van Duitsland…. wij doen daar eens in de zoveel tijd boodschappen en vullen dan meteen de vriezer met stukken varkensvlees zoals van de schouder of nek. Super lekker en erg mooie stukken verkopen ze er. Ook de prijs is belachelijk, zo’n €3-4 per stuk.

  9. Maura - YLT 19 december 2014 om 08:35

    Woaaaw, deze had ik even gemist maar inderdaad een killer! Zo lekker. Ik heb me er zelf nog nooit aan gewaagd, maar gelukkig maakt mijn moeder het wel eens in de twee weken. Lekker ook om het met tortilla’s te eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *