Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Aioli (snelle versie)

Aioli txt 2Aioli, oftewel knoflookmayonaise, is ook iets dat bij de tapas niet mag ontbreken. Ik geef je mijn recept voor een snelle aioli, succes gegarandeerd.

Je kunt de basis (mayonaise) zelf maken met olie en een eidooier. Ik heb er in dit geval voor gekozen om een goede mayonaise als basis te gebruiken. Dit omdat er tijdens mijn tapasavondje ook een zwangere vriendin bij was. Het leek me veiliger om voor gekochte mayonaise te gaan in plaats van zelfgemaakte. Al zijn daar natuurlijk ook eidooiers in verwerkt.

Deze spread is lekker fris door het toevoegen van de citroenrasp. En daartegenover geeft de tabasco net een beetje extra pit. Hierdoor krijgt de saus een andere dimensie dan de standaard variant.

Aioli 02

Snelle Aioli

Aioli (snelle versie)

10 minuten

Ingrediënten

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje tabasco
  • zout en peper

Bereiding

  • Pers de knoflook uit en rasp de citroen met een fijne rasp.
  • Meng de mayonaise met knoflook, citroenrasp, olijfolie, mosterd en tabasco en breng op smaak met peper en zout.
  • Proef de aioli en bepaald of je extra zout en peper moet toevoegen.

Gebruik deze knoflookmayonaise als smeersel op een stokbroodje, om in te dippen of als sausje bij bijvoorbeeld de patatas bravas (klik voor recept).

Bewaaradvies: bewaren in een afgedekt bakje in de koelkast.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

16 Reacties

  1. Karin 20 oktober 2014 om 13:43

    Dementie = dimensie. Oeps

  2. Emily van Kampen 20 oktober 2014 om 16:33

    Lekker! En heel makkelijk als je het met kant en klare mayonaise maakt.

  3. Marja 21 oktober 2014 om 02:44

    Lijkt me erg lekker Brenda. Idd door de toevoeging van citroenrasp, mosterd en tabasco, welke geen van drieen in kant en klaar gekochte aoili zitten! Ik ga het zeker uitproberen want van de gekochte word ik niet blij. Ik vind die echt niet lekker, dus ik ben heel blij met je vernieuwende vesie ervan. Bedankt voor het recept.
    Liefs, Marja. :-)

  4. Suzanne 21 oktober 2014 om 11:59

    Handig! Ik heb dit afgelopen vrijdag op n terrasje nog gegeten en wilde dit graag eens zelf maken, want dit is zoooo lekker! Thanks voor het delen van jouw versie :-)

  5. piet 6 januari 2016 om 17:42

    wat jij maakt is dan knoflooksaus en GEEN aioli echte aioli zo als de naam al zegt is simpelweg oli en knoflook en daar zit dus absoluut geen mayonaise in

  6. Karlien 5 april 2016 om 14:41

    Ik ben helemaal weg van aioli. Vorig jaar zo vaak aioli gebruikt met bbq’en! Nu wil ik het ook echt wel eens zelf gaan maken! Bedankt voor het recept.

  7. Danique 29 juli 2016 om 01:29

    Hallo Brenda,

    Welke mayonaise is het beste te gebruiken om deze aioli te maken ?

    Groetjes

    1. Brenda Kookt 1 augustus 2016 om 10:41

      Ik ben gek op Zaanse mayo, maar een andere variant mag ook hoor

  8. B 3 mei 2017 om 17:42

    Wat voor mayonaise gebruik je hiervoor?

  9. Anne 19 augustus 2018 om 11:20

    Hoi Brenda,
    deze aioli kreeg gisteren grote complimenten! Hij is heerlijk. Hij lijkt mij echter wel een caloriebom met mayonaise en dan ook nog twee eetlepels olijfolie erin.
    Ik denk de volgende keer toch twee eetlepels kookroom light te doen, of zou dat de smaak heel erg veranderen…….?
    Sterkte voor jou met de laatste loodjes.

    1. Brenda Kookt 19 augustus 2018 om 14:16

      Wat leuk om te horen. Dit veranderd de smaak, en structuur wel. Maar proberen kan altijd, zou ik zeggen :)
      Dank je wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept