Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

In de test: Kwekkeboom Oven

Kwekkeboom Oven 05

Of ik de snacks uit het nieuwe Kwekkeboom Oven assortiment wil testen? Maar natuurlijk! Iedereen die mij kent, of inmiddels een beetje kent, weet dat ik niet vies ben van een bittergarnituur of kroketje op zijn tijd.

Het Kwekkeboom Oven assortiment is gevarieerd en bestaat uit Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes (naast ‘blanco’ kiphapjes ook de varianten Italiaans, Kerrie en Saté), Kaashapjes en Gemixte Hapjes.

Kwekkeboom Oven is een assortiment ovensnacks en -hapjes die in de oven bereid worden. Volgens Kwekkeboom zijn de ovensnacks net zo krokant en lekker als goed gefrituurde snacks.

Kwekkeboom Oven 07

Wat me tegenstond was het feit dat de snacks in de oven gebakken worden, in plaats van de zo bekende frituur. Mijn ervaringen met snacks uit de oven zijn namelijk niet zo goed, lees klef en alles behalve krokant.

En dat is juist wat ik zo lekker vind aan een bitterbal of kroket, het krokante korstje. Het komt zelfs voor dat ik de kroket helemaal uitlepel zodat het lekkerste voor het laatste overblijft, het knapperige korstje.

Proeven is geloven, en daarom testte ik de Croquetten, Bitterballen en Kaashapjes. Zijn deze net zo krokant als de traditionele frituurhapjes?

Kwekkeboom Oven 03

Het eerste hapje dat ik proefde was de bitterbal. En wauw, ik stond versteld van het korstje. Het is écht krokant. Minstens net zo krokant als een gefrituurd hapje.

Kwekkeboom Oven 01

En ook de kroket is goed krokant, hij ‘kraakte’ zelfs bij de eerste hap die ik nam. De kroketten worden rondom krokant, zonder ze om te draaien tijdens het bakken. Hier stond ik van versteld.

De kroket heeft de uitlepel-test ook met glans doorstaan. Wel vind ik de ragout van de bitterbal en kroket compact. Van mij mag het wel iets smeuïger zijn.

Kwekkeboom Oven 02

Het kaashapje was ook een positieve verrassing. Zeker omdat ik (in tegenstelling tot vriendinnen) geen fan ben van de welbekende kaasstengels. Deze kaashapjes met een krokant korstje zijn top! Ik vermoed dat deze ook zeker in de smaak vallen bij vriendinnen. Waarschijnlijk extra omdat het geen frituurhapje is, daardoor lijkt het toch wat gezonder.

Conclusie

Ik had verwacht dat de bevroren snacks een lange tijd in de oven gebakken moesten worden. Maar niets is minder waar, in 10 tot 16 minuten staan de snacks op tafel. Het is ook mogelijk om verschillende hapjes tegelijkertijd in de oven te bereiden. Houd dan wel rekening met de verschillende baktijden. De kaashapjes en bitterballen zijn eerder klaar dan de kroketten.

Bij het testen van de hapjes was ik van plan overal een klein hapje voor te nemen om te proeven. Het feit dat ik 1,5 kroket, 3 bitterballen en 4 (of 5) kaashapjes heb gegeten spreekt voor zich. Wat mij betreft zijn de ovensnacks goedgekeurd.

De ovensnacks zijn vooral handig als je geen frituurpan hebt of geen zin hebt in de stank die het frituren met zich mee brengt (of geen zin hebt om in het schuurtje te staan). Doordat het zo gemakkelijk is om de snacks te bereiden is het ook wel erg verleidelijk geworden om op een avondje bankhangen een paar kaashapjes of bitterballen in de oven te stoppen.

Kwekkeboom Oven is inmiddels verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Later volgen andere supermarkten zoals C1000, Plus, Boni, Deen en Dekamarkt. De consumenten adviesprijs voor Kwekkeboom Oven producten is € 3,89 per 12 hapjes of per 4 kroketten, in de winkel zal de verkoopprijs tussen de € 3,59 en 3,89 liggen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

 1. Angela 27 oktober 2014 om 18:26

  Snel maar eens een keer halen dan!

  1. Brenda Kookt 29 oktober 2014 om 17:21

   Ja, doen! Ben benieuwd of ze bij jullie ook in de smaak vallen :)

 2. cindy 27 oktober 2014 om 21:08

  Grappig ik werk bij het bedrijf waar ze gemaakt worden. Leuk dat ze bevallen.

 3. Emily van Kampen 27 oktober 2014 om 23:55

  Ik ben blij dat je review zo positief is! Wij hebben geen frituurpan, dus make ik dit soort hapjes eigenlijk niet. Nu ik weet dat er goede alternatieven uit de oven zijn kan ik ze wel weer eens halen.

  1. Brenda Kookt 29 oktober 2014 om 17:22

   Dit is dé manier om zonder frituurpan een kroket of bitterbal te bakken. Ben benieuwd of je deze ook lekkerder vind dan de alternatieven die verkrijgbaar zijn.

 4. Frits 18 november 2014 om 18:10

  Ook geschikt voor de Fryer

  1. Frits 18 november 2014 om 18:11

   Met een vraagteken??

  2. Brenda Kookt 18 november 2014 om 19:09

   Ja, hij is geschikt voor de airfryer. Dat staat zelfs op de verpakking uitgelegd :)

   1. Frits 18 november 2014 om 19:45

    Als groot fan van de frituurkroketten, ga ik ze (gratis) proberen.
    helaas maar één zak.

 5. maddie delorie 24 november 2014 om 20:11

  Niemand kan toch verzinnen, dat deze kroket iets te maken heeft met een echte kroket, Ik geef toe dat de korst superkrokant is en daar blijft het echt bij. De vulling kan niet eens een knipoog geven naar een echte kroket. Smakeloos, zoutloos, bouillonloos, en vooral een dikke nare brij. Gewoon vies.

 6. Gertie Baartman 20 december 2014 om 14:29

  Jammer dat het paneermeel zo grof is. En de vulling mag eigenlijk ook wel iets lekkerder.
  Niet alle verandering is een verbetering.

 7. Joke 20 mei 2015 om 19:57

  Ik vind de ovenkroketten helemaal niet lekker. Ze zijn niet echt krokant en de vulling laat te wensen over. Daarbij zijn ze ook nog erg duur.

 8. Anne-Marie Bomers 26 december 2015 om 14:57

  Vandaag voor het eerst een kroket uit de oven, en van Kwekkeboom.We dachten we gaan voor kwaliteit uit de frituur zijn ze heerlijk, dus hoge verwachtingen…..mmmmmm dat viel tegen. het omhulsel vinden wij te dik in verhouding van de vulling. de vulling is een beetje klef. smaak van de vulling wel lekker.
  maar voor ons geen Kwekkeboom kroket meer.

 9. carla reints 29 oktober 2016 om 19:26

  Voor het eerst kwekkeboom kroketten gegeten de korst was krokant maar de smaak was minder, volgens mij was er veel peper gebruikt, dat hoort niet en ik bak dan wel weer in de frituur je hebt meer stank maar je hebt wel lekkere kroketten.

 10. Fiedel 10 januari 2017 om 14:57

  De oven bitterbal van Kwekkeboom heeft wel een dikke knapperige korst maar de vulling is niet lekker.
  De oven bitterbal van de Plus eigen merk met 2 beter leven sterren heeft ook een dikke knapperige korst en smaakt van binnen ook lekker!
  De Mora oven bitterbal ( de duurdere variant van mora) heeft ook een dikke knapperige korst en is van binnen het lekkerst van alle drie!!
  Prijs Kwekkeboom: 3.90 ( 12 )
  Prijs Plus 2 sterren beter leven: 2.50 ( 12 )
  Prijs Mora: 2.90 ( 12 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.