Ga naar de inhoud

In de test: Kwekkeboom Oven

Kwekkeboom Oven 05

Of ik de snacks uit het nieuwe Kwekkeboom Oven assortiment wil testen? Maar natuurlijk! Iedereen die mij kent, of inmiddels een beetje kent, weet dat ik niet vies ben van een bittergarnituur of kroketje op zijn tijd.

Het Kwekkeboom Oven assortiment is gevarieerd en bestaat uit Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes (naast ‘blanco’ kiphapjes ook de varianten Italiaans, Kerrie en Saté), Kaashapjes en Gemixte Hapjes.

Kwekkeboom Oven is een assortiment ovensnacks en -hapjes die in de oven bereid worden. Volgens Kwekkeboom zijn de ovensnacks net zo krokant en lekker als goed gefrituurde snacks.

Kwekkeboom Oven 07

Wat me tegenstond was het feit dat de snacks in de oven gebakken worden, in plaats van de zo bekende frituur. Mijn ervaringen met snacks uit de oven zijn namelijk niet zo goed, lees klef en alles behalve krokant.

En dat is juist wat ik zo lekker vind aan een bitterbal of kroket, het krokante korstje. Het komt zelfs voor dat ik de kroket helemaal uitlepel zodat het lekkerste voor het laatste overblijft, het knapperige korstje.

Proeven is geloven, en daarom testte ik de Croquetten, Bitterballen en Kaashapjes. Zijn deze net zo krokant als de traditionele frituurhapjes?

Kwekkeboom Oven 03

Het eerste hapje dat ik proefde was de bitterbal. En wauw, ik stond versteld van het korstje. Het is écht krokant. Minstens net zo krokant als een gefrituurd hapje.

Kwekkeboom Oven 01

En ook de kroket is goed krokant, hij ‘kraakte’ zelfs bij de eerste hap die ik nam. De kroketten worden rondom krokant, zonder ze om te draaien tijdens het bakken. Hier stond ik van versteld.

De kroket heeft de uitlepel-test ook met glans doorstaan. Wel vind ik de ragout van de bitterbal en kroket compact. Van mij mag het wel iets smeuïger zijn.

Kwekkeboom Oven 02

Het kaashapje was ook een positieve verrassing. Zeker omdat ik (in tegenstelling tot vriendinnen) geen fan ben van de welbekende kaasstengels. Deze kaashapjes met een krokant korstje zijn top! Ik vermoed dat deze ook zeker in de smaak vallen bij vriendinnen. Waarschijnlijk extra omdat het geen frituurhapje is, daardoor lijkt het toch wat gezonder.

Conclusie

Ik had verwacht dat de bevroren snacks een lange tijd in de oven gebakken moesten worden. Maar niets is minder waar, in 10 tot 16 minuten staan de snacks op tafel. Het is ook mogelijk om verschillende hapjes tegelijkertijd in de oven te bereiden. Houd dan wel rekening met de verschillende baktijden. De kaashapjes en bitterballen zijn eerder klaar dan de kroketten.

Bij het testen van de hapjes was ik van plan overal een klein hapje voor te nemen om te proeven. Het feit dat ik 1,5 kroket, 3 bitterballen en 4 (of 5) kaashapjes heb gegeten spreekt voor zich. Wat mij betreft zijn de ovensnacks goedgekeurd.

De ovensnacks zijn vooral handig als je geen frituurpan hebt of geen zin hebt in de stank die het frituren met zich mee brengt (of geen zin hebt om in het schuurtje te staan). Doordat het zo gemakkelijk is om de snacks te bereiden is het ook wel erg verleidelijk geworden om op een avondje bankhangen een paar kaashapjes of bitterballen in de oven te stoppen.

Kwekkeboom Oven is inmiddels verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Later volgen andere supermarkten zoals C1000, Plus, Boni, Deen en Dekamarkt. De consumenten adviesprijs voor Kwekkeboom Oven producten is € 3,89 per 12 hapjes of per 4 kroketten, in de winkel zal de verkoopprijs tussen de € 3,59 en 3,89 liggen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op