Review: Fast, Fresh & Unbelievably Delicious – Matt Preston

Matt Preston FFUD 01

Vandaag stel ik jullie voor aan Fast, Fresh & Unbelievably Delicious. Hét nieuwste kookboek van Matt Preston.

Matt Preston kennen de meeste van jullie als jurylid/co-host van de populaire kookwedstrijd Masterchef Australië. Naast jurylid is Matt culinair journalist en restaurantcriticus. Hij weet wat lekker eten is en vindt het niet alleen heerlijk om zich door anderen te laten verwennen met lekker eten, zelf staat hij ook graag in de keuken.

Dit tweede kookboek van Matt Preston bevat recepten die hij graag voor familie en vrienden bereid. Voor Matt moet eten vooral lekker zijn, het liefst op een simpele manier bereid, met keukengerei dat vrijwel iedereen in huis heeft en met ingrediënten die bij de plaatselijke supermarkt verkrijgbaar zijn.

Verwacht van dit kookboek geen dure keukenapparatuur of gekke ingrediënten, maar lekkere gerechten die je thuis gemakkelijk kunt na koken.

Matt Preston FFUD 02

De titel van het boek verklapt al veel over de inhoud. Wat je kunt verwachten zijn snelle overheerlijke recepten die gemaakt worden met verse ingrediënten.

Het boek is ingedeeld naar type maaltijd en bevat 8 hoofdstukken waaronder één waar salades en lichte maaltijden centraal staan maar ook komen de BBQ, braadstukken en stoofgerechten en desserts aan bod. Ook wijd Matt een hoofdstuk aan Kerstmis en, misschien wel het beste deel van het boek, het bevat ook een geheime bijlage.

Over de geheime bijlage wil ik niet te veel verklappen, maar wat ik wel kan zeggen is dat deze gerechten niet in een caloriearm dieet passen ;)

De overige hoofdstukken zijn (zoals je waarschijnlijk ook al is opgevallen) erg gevarieerd. Het boek bevat veel vleesgerechten (het blijft echt mannenvoedsel dat vrouwen ook zeker lusten) maar ook komen ook meer dan voldoende vis- en vegetarischegerechten aan bod. De hoofdstukken over salades en lichte maaltijden vormen een mooie balans tegen de BBQ, en braadstukken en stoofgerechten.

Een korte impressie van het kookboek:

Matt Preston FFUD 03

Matt Preston FFUD 06

Matt Preston FFUD 04

Pluspunten

  • Fast, Fresh & Unbelievably Delicious staan bomvol heerlijke gerechten, zeker voor ieder wat wils en voor iedere gelegenheid. Of je nu alleen eet op de bank of uitgebreid wilt dineren met vrienden.
  • Het boek heeft een vrolijke uitstraling en bevat veel kleur (daar houd ik van).
  • Het boek heeft een persoonlijk tintje doordat bij ieder recepten iets extra’s wordt verteld.

Minpunten

  • Bij de recepten wordt geen bereidingstijd vermeld.
  • Het boek is groot en dik en dus niet zo gemakkelijk mee te nemen in je tas.

Als je opzoek bent naar een mooi kookboek met een grote variatie in recepten voor iedere gelegenheid dan is Fast, Fresh & Unbelievably Delicious van Matt Preston jouw kookboek. Ook als je houdt van het doorbladeren en lezen van kookboeken is deze aan te raden, bij ieder recept wordt iets extra’s verteld.

Fast, Fresh & Unbelievably Delicious | Matt Preston | Kosmos Uitgevers| verkrijgbaar voor € 24,99

Bestel het boek hier via bol


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk