Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Filmpje: Sinterklaascake

Sinterklaascake, sinterklaas cakeSinterklaas is in het land! En daarom mogen we nu écht aan de slag met de kruid- en pepernoten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in mijn mond zijn al de nodige truffel-, chocolade- en gewone kruidnootjes verdwenen. Toch voel ik me altijd een beetje stiekem als ik ze eet als Sinterklaas nog niet in het land is, alsof het dan nog niet echt mag. Vanaf nu mogen dus alle remmen los om te beginnen met deze heerlijke Sinterklaas cake!

Naast de kruidnoten is het natuurlijk extra leuk om tijdens het heerlijke avondje (of middagje) een sinterklaasbaksel op tafel te zetten. In dit filmpje laat ik jullie zien hoe je een heerlijke sinterklaascake maakt. Ik beloof je, deze is opperdepop voordat je de kadootjes op tafel kunt zetten! Voor dit heerlijke recept heb je overigens wel een cakevorm nodig.

 

Video: Sinterklaas cake

 

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Sinterklaascake, sinterklaas cake

Sinterklaas cake

Sinterklaas cake

20 minuten
+ 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 150-200 gram grof gehakte chocolade kruidnoten

Extra benodigd: cakeblik van 22 cm

    Bereiding

    • Vet de cakevorm in en leg er een bakpapiertje in zodat je de cake straks gemakkelijk uit de vorm kunt halen.
    • Verwarm de oven voor op 160ºC.
    • Mix de suiker met de boter romig. Voeg als het gemengd is de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel en roer dit samen met een snuf zout en de speculaaskruiden door het beslag.
    • Hak de chocoalde kruidnoten grof en voeg 3/4 hiervan bij het beslag. Roer kort door zodat het goed gemengd is.
    • Verdeel het beslag in de cakevorm en bestrooi met de overige gehakte kruidnoten.
    • Bak de cake 75 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er droog uitkomt is de cake klaar.
    • Laat de cake voor het serveren even afkoelen op een rooster.

     

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    35 Reacties

    1. janneke 16 november 2014 om 08:58

      Alle duimpjes omhoog voor deze cake. Ziet er heel verleidelijk uit maar denk dat ik hem helemaal in 1 keer opeet als ik deze ga maken :-)

    2. Laura 16 november 2014 om 09:02

      Mmm.. dit lijkt me echt een lekkere cake! Zal hem binnenkort wel eens gaan maken :)

    3. Barbara 16 november 2014 om 13:36

      Dit is echt een veel te goed idee, lijkt me super lekker!

    4. Leontien 16 november 2014 om 14:24

      Hij staat in de oven, ben benieuwd! :)

    5. Linda 16 november 2014 om 22:14

      Deze cake ga ik maken voor Sinterklaasavond. Ziet er heerlijk uit.

    6. Vio 18 november 2014 om 22:37

      Hoe langer je de boter klopt, hoe luchtiger de cake! Dus 15 min kloppen met suiker, dan de rest

    7. Ivonne 23 november 2014 om 11:01

      Hoi Brenda!

      Ik ga zo deze cake maken. Hij lijkt me heerlijk! In je filmpje gebruik je 1 theelepel speculaaskruiden en in het recept staat 1 eetlepel. Ik gebruik koek en speculaaskruiden, hoeveel heb ik daar voor nodig denk je?

      Groetjes Ivonne

      1. Ivonne 23 november 2014 om 11:01

        Daar voor = daar van ;)

      2. Brenda Kookt 23 november 2014 om 11:27

        Wat scherp van je Ivonne. Ik heb inderdaad 1 theelepel gebruikt. Als je koek- en speculaaskruiden gebruiken zou ik iets meer doen (1,5 theelepel) omdat dit meestal iets minder sterk van smaak is dan de speculaaskruiden.

    8. Marjolein 25 november 2014 om 08:28

      Die wil ik 5 december wel mee naar m’n ouders nemen als we daar met de familie sinterklaas vieren!!
      Is het 160 graden in een gewone oven of in een hete lucht oven?

    9. Hoi 25 november 2014 om 11:21

      Is het mogelijk om i.p.v. lichtbruine basterdsuiker ook gewoon witte basterdsuiker te gebruiken?

    10. Annika Brouwer 28 november 2014 om 20:35

      De cake was echt heerlijk!

      1. Brenda Kookt 28 november 2014 om 22:46

        Wat goed om te horen Annika! Heb hem deze week ook weer gemaakt, hij was op voor ik het wist.. ;)

        1. Annika Brouwer 30 november 2014 om 20:48

          Ik heb er vandaag 3 gemaakt, wat zullen ze morgen smullen op mn werk!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept