Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Sinterklaastaart – MonChou

Sinterklaas Monchou, SinterklaastaartNa de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart of terwijl: Sinterklaas MonChou! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken.

Omdat ik voor het blog soms een beetje op voor werk heb ik eind oktober met de verjaardag van Joost deze sinterklaastaart al op tafel gezet. En ik kan je zeggen, hij vloog weg. Iedereen wilde deze taart proeven. En terecht.

MonChou met kruidnoten, Nutella en truffelkruidnoten… need I say more?

“Sinterklaas MonChou taart”

De taart ziet er spectaculair uit. Maar schijn bedriegt, het is echt niet moeilijk om deze taart te maken. Dus zet deze taart op tafel tijdens jouw heerlijk avondje!

Maak je liever iets anders lekkers voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaas Monchou, Sinterklaastaart

Sinterklaas MonChou

Sinterklaastaart MonChou

45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels nutella
  • truffelkruidnoten
  • voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade

    Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

      Bereiding

      • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
      • Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
      • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
      • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
      • Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
      • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
      • Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

      Tip:

      • Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven
      • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Roer daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
      • Prik gaatjes in het huishoudfolie als je de taart laat opstijven, hierdoor voorkom je dat de slagroom slap wordt.
      • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.

      Sinterklaas Monchou, sinterklaastaart

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      220 Reacties

      1. Diana 21 november 2020 om 08:14

        5 sterren
        Vandaag ga ik deze taart weer maken. Onze meiden kunnen niet wachten. Helaas moet de taart heel lang in de koelkast. Ik neem geen Nutella, maar de jumbo cookievpasta. Is lekker knisperig op de taart. Elke jaar weer een succes.

        1. IkBenGek 12 februari 2021 om 17:10

          4 sterren
          Ik heb hem ook gemaakt! Superlekker! 👍

      2. Christine 26 november 2020 om 14:29

        Nou, deze taart hebben wij vorig jaar met pakjesavond gegeten. Hij viel zó in de smaak, dat mijn man hem zich nog kon herinneren en vroeg of ik m niet nog eens kon maken! Wat ik overigens eigenlijk al van plan was. Dus volgende week weer aan de slag!

          1. Nancy 4 december 2020 om 22:52

            Bij mij is ie in de maak! Hij staat in de koelkast, morgen optuigen :-) Ik hoop zo dat ie lukt! En dat iedereen ervan zal smullen!

      3. Monica 27 november 2020 om 18:46

        Moet je de chocopasta erop doen, nadat je de taart een nacht in de koelkast hebt laten staan, of kan dat er al voor?

        1. Brenda Hoff 2 december 2020 om 11:51

          Dit kan het beste nadat het is opgesteven, dan is de roomkaas minder vloeibaar en kun je de chocopasta beter verdelen.

          1. Maja 4 december 2020 om 14:08

            Ik ben bezig met de taart, maar is het nu 1 of 2 zakjes klopfix? En is het nu 150 gr. Witte basterdsuiker of 100 gr. ?

            1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 08:21

              Ik zou voor de zekerheid gaan voor 2 zakjes klopfis, en ik gebruik 100 gram witte basterdsuiker

          2. Monica 4 december 2020 om 18:43

            Dankjewel!

      4. Jacquelien 4 december 2020 om 08:48

        Heerlijk!
        In 2016 gemaakt en staat vandaag weer op de planning 🤩🤩
        Fijne Sinterklaas ! X

      5. Annemiek 4 december 2020 om 17:43

        5 sterren
        Mijn kinderen vroegen er ook weer om..
        Dochterlief wilde hem zelfs met haar verjaardag..
        2 juni..
        Kom dan maar es aan pepernoten.
        Groet Annemiek

        1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 08:18

          Ha wat leuk om te horen! En inderdaad in juni is het nog iets te vroeg voor kruidnoten, ook al liggen ze tegenwoordig al steeds vroeger in de winkel. Maar niet zo vroeg ;)

      6. Debby Varekamp 5 december 2020 om 11:46

        HEERLIJKE TAART! Ga het vandaag voor de derde keer maken! Elke keer weer een succes!

      7. Monica 6 december 2020 om 00:39

        De taart voor het eerst gemaakt, hij was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar! Ik had er bovenop nog chocolade pietjes en sinterklaasjes op gelegd, stond erg leuk!

      8. Pascalle 6 december 2020 om 10:27

        Ik heb bruine basterdsuiker gebruikt, zo kreeg de taart een pepernoten kleur😊

      9. Lian 6 december 2020 om 13:41

        4 sterren
        Heerlijke taart, ik heb een iets kleinere springvorm gebruikt en 350 ml slagroom ipv 500 ml.
        Ging heel goed, iedereen vond hem lekker!!👍😊

      10. Bernadette 12 november 2021 om 11:23

        Hmmm lekker! Kan je deze taart, zonder garnering, ook invriezen?

        1. Brenda Hoff 17 november 2021 om 08:46

          Daar heb ik zelf bij monchoutaart geen ervaring mee eerlijk gezegd Bernadette.

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept




      Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!