Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Champignonsoep

Champignonsoep txt

Het wordt nu écht koud buiten. En als het koud is, dan is er toch niets beter dan binnen lekker bij de kachel zitten met een warm kommetje homemade soep binnen handbereik?

Ik kan daar ontzettend van genieten. Op zondagmiddag lekker even niets doen met een kom homemade soep in mijn hand. Ook eet ik op het werk regelmatig soep bij de lunch en komt het ook nog wel eens voor dat we soep als avondmaaltijd met een broodje eten.

Soep is niet ingewikkeld. Het is comfort, warm en huiselijk (misschien oubollig?). Vaak hoef je er weinig voor te doen om een mooie soep te maken. En aan de champignonsoep komt de staafmixer niet eens te pas. Iedereen kan dit dus maken. Het is goed gevuld en vol van smaak. Wat wil je nog meer deze winter?

Champignonsoep 02

Champignonsoep

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 400 gram gemixte paddenstoelen (of alleen champignons)
  • 350 ml wild fond (staat bij de bouillon in de supermarkt)
  • 700 ml water
  • halve prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.

Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.

Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.

 

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

22 Reacties

  1. kelly 27 november 2014 om 07:30

    Heeeeerlijk!! Maak een eet graag soep!! In een vriendschapsboekje heb ik zelfs ooit opgeschreven bij: Wat wil je later worden?… SOEP!!! :)

  2. Linda Delichef 1 december 2014 om 22:16

    Ik ben gek op soep! Ik wil ook snel eens champignonsoep maken. Ik hou alleen niet van al te gevulde soep, dus ik denk dat ik toch een deel van de champignons zou pureren.

  3. Loes 8 februari 2015 om 09:45

    Voor hoeveel personen is het recept van de champignonsoep?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Brenda Kookt 8 februari 2015 om 20:23

      Hi Loes, hij is voor 6 personen. Zal het er nog even bijzetten, wel zo handig.. :)

  4. Anthe 28 maart 2015 om 12:20

    Welke fond gebruik jij Brenda?
    Ik had die van de AH en precies je recept gevolgd. Maar de soep is echt niet lekker zoals champignonsoep bedoeld is.

    1. Brenda Kookt 28 maart 2015 om 19:34

      Wat jammer Anthe. Dit was de fond van de Lidl. Het zit volgens mij niet in het vaste assortiment maar regelmatig verkopen ze ook fond.

      1. Anthe 14 april 2015 om 12:19

        Sorry voor mijn late reactie, maar bedankt voor je reactie. Ik ga het nog een keer proberen met een andere fond. Hopelijk slaagt ie dan wel :)

  5. ielze 2 april 2015 om 15:47

    Hallo Brenda,

    Ik, groot aanhanger van pakjes en kant en klaar producten omdat ik vaak te lui ben om uren in de keuken te staan, heb zojuist deze ONWIJS LEKKERE soep gemaakt!!!!
    Was helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan wat ik gewend ben. Ook ik kan nu “oma soep”maken (zo noem ik heel lekkere verse soep altijd) en ben helemaal trots op mijzelf.
    Had ik al gezegd dat de soep LEKKER is???

  6. ielze 2 april 2015 om 15:48

    ps; ik heb er wel 4 runder bouillon blokjes bijgedaan

  7. Eric 10 september 2015 om 15:55

    Hij was heeeerlijk. Alleen fond vervangen voor paddestoelen bouillonblokjes.
    Top!!! Bedankt.

    1. Brenda Kookt 10 september 2015 om 20:23

      Wat goed om te horen Eric :) Fond vervangen door bouillonblokjes is een prima oplossing

  8. Aad 10 oktober 2015 om 11:09

    Hallo Brenda,
    Je champignonsoep is prima.
    Maar let even op, het is niet… misschien oudbollig, maar wel zeker oubollig!

    Groetjes Aad

      1. Aad 21 oktober 2015 om 18:34

        Zie dat m’n tekst-opmerking is gehonoreerd. Dank je.

        Wat de soep zelf betreft. Heb de gesneden champignons besprenkeld met (flink) wat citroensap. Dat houdt de champignons mooi van helder kleur en geeft een heerlijk verfrissend smaakje in de soep zelf.
        Tijdens het bakken/smoren van de uien wat kerry-poeder erover gestrooid, ruikt heerlijk tijdens het bakken…
        En tevens heb ik dit keer een half bouillonblokje gebruikt i.p.v. fond en een zakje champignon van cup a soup voor wat extra binding en smaak.
        Nog lekkerder dan de eerste keer dat ik het maakte !!

        1. Brenda Kookt 24 oktober 2015 om 09:15

          Wat leuk dat je de soep inmiddels al meerdere keren hebt gemaakt, bedankt voor je tips Aad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!