Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Brownie in a mug

Brownie in a mug txtVriendinnen vroegen me vorige week waar de gezondere recepten blijven op Brenda Kookt. Ik moet toegeven dat de gezonde recepten het de laatste tijd een beetje laten afweten hier op het blog. De sinterklaasgerechten en snoepgerechten voeren de boventoon op Brenda Kookt, en ook in mijn dagelijkse eetpatroon. Daarnaast eet ik ook heus nog wel gezond, maar blijkbaar maak ik daar geen foto’s van. In 2015 ga ik dat weer helemaal goed maken met jullie, I promise. Eerst deze heerlijke brownie in a mug, hihi.

Tip: Iedereen die op zoek is naar een gezonder gerecht, neem eens een kijkje op deze pagina. Iedereen die zichzelf zo nu en dan mag verwennen met iets fouts. Lees dan vooral doorrr!

Het is soms zo lekker om even niet op te letten gewoon iets lekkers voor jezelf klaar te maken. Iets lekker fouts. Als je iets lekkers hebt verdiend (misschien dit weekend al?) dan moet je voor deze brownie in a mug gaan. Het recept is van Yvette van Boven, ik heb het al ontelbaar keren gemaakt. Meestal als ik alleen thuis ben en mezelf wil trakteren op iets lekkers.

Deze brownie in a mug is niet alleen mega lekker, maar ook nog eens mega simpel. Je kwakt de ingrediënten in een beker. Daarna zet je het in de magnetron en voor je het weet zit je op de bank onder een dekentje naar je favoriete serie of film te kijken terwijl je al lepelend deze yummy brownie in a mug eet. Heaven!

Dé verwennerij voor als je alleen thuis bent, of samen met vriendinnen wilt genieten van iets lekkers. De porties zijn vrij groot (persoonlijk heb ik daar geen probleem mee) maar eventueel kun je het ook delen.

Brownie in a mug 02

 

 Brownie in a mug

Brownie in a mug

5 minuten
+ 3 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels gehakte chocolade
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • handje gehakte noten

    Extra benodigd: een grote mok/beker

      Bereiding

      • Mix de droge ingrediënten (alles behalve de chocolade en noten) in een grote mok en en meng dit met de melk en zonnebloemolie. Voeg het ei er bij en roer dit goed door. Doe de chocolade en gehakte noten er bij en meng dit ook goed door.
      • Zet de beker 3minuten in de magnetron, op de hoogste stand.
      • Waarschijnlijk loopt de cake over de rand van de mok. Maar dat is niet erg.
      • Laat de brownie even afkoelen als hij uit de magnetron komt.
      • Serveer het eventueel met een beetje honing of maple syrup, likeur of een bol vanille ijs.

      Bron: Yvette van Boven

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      26 Reacties

      1. Kimberley 28 november 2014 om 06:48

        Dat ziet er goed uit! Ik heb 1 keer eerder een cake in a mug gemaakt, maar dat was helaas niet zo’n succes. Dan dit recept maar eens een keer uitproberen :).

      2. Ruth 28 november 2014 om 10:31

        Eigenlijk houd ik helemaal niet van chocolade maar als ik dit zie krijg ik er stiekem toch wel zin in! Misschien toch maar een keertje proberen…

      3. Afke den Hollander 28 november 2014 om 13:01

        Ziet er lekker uit.
        Helaas heb ik geen magnetron.
        Dus eet ik gewoon maar yoghurt…

      4. Arienne 28 november 2014 om 16:03

        Hoi Brenda,

        Op de site van Yvette van Boven gebruikt zij theelepels (tbsp) dan is dit recept inderdaad wel veel, klopt dit?

        1. Arienne 28 november 2014 om 16:05

          Oh sorry niet goed gekeken, zie het nu zelf, daar ook eetlepels;)

          1. Brenda Kookt 28 november 2014 om 22:44

            Dat klopt :) Ik ben ook vaak in de war met tablespoons en theelepels, het lijkt ook zo op elkaar…

      5. Marja 28 november 2014 om 17:24

        Oh…wow…dit lijkt me zo ontzettend lekker, dat ik me moet inhouden om het niet nu gelijkte gaan maken! Maar ja…..over een half uur , 3 kwartier eten we, dus het is geen goed idee om nu een mok vol brownie op te eten! Maar het trekt ontzettend hoor! Eerdat het bedtijd is…..vermoed ik zo, dat dit lekkere goedje in mijn buikje zit! Ik ben helemaal gek van brownies, dus vast en zeker ook van deze variant!
        Bedankt Brenda voor dit zalige recept! Een heel fijn weekend en tot de volgende keer.
        Groetjes, Marja. :-D.

      6. Naomi 28 november 2014 om 20:18

        Dit is ZO lekker, heb dit recept de afgelopen paar dagen weer gemaakt (nadat ik het voor een aantal maanden niet had geprobeerd) en ik ben weer helemaal ‘in the game of brownies’, haha.

        Liefs,

      7. silvia 28 november 2014 om 21:12

        Lijkt me heerlijk! Die ga ik proberen. Overleeft de mok het of is het beter een ouder exemplaar te gebruiken?

        1. Brenda Kookt 28 november 2014 om 22:45

          Tot nu toe hebben mijn mokken het overleeft, maar ik garandeer niets… ;)

      8. Maxime 30 november 2014 om 21:04

        Ik ben juist wel blij met de recepten van de laatste tijd :) Vind dit veel leuker dan een tijdje terug toen je een tijdje op een andere manier at. Van mij mag je dus wel zo doorgaan haha.

        1. Brenda Kookt 1 december 2014 om 16:53

          Wat leuk om te horen Maxime! Ik denk dat je februari bedoelde, toen deed ik 4 weken een detox. Nu eet ik inderdaad weer lekker normaal :)

      9. linda 1 december 2014 om 14:33

        Hoi Brenda, wat voor noten moeten dat zijn? Gebrande, ongebrande, ongezouten?? Groetjes Linda.

        1. Brenda Kookt 1 december 2014 om 16:50

          Hazelnoten zijn heerljik in brownies, maar pecannoten of walnoten kunnen ook goed.
          Ik zou gaan voor ongebrand en ongezouten. Maar zout en gebrand kan ook hoor.

          1. linda 2 december 2014 om 09:34

            Dankjewel Brenda, ik had in mijn hoofd hazelnoten of pecan noten, dus 1 van die twee gaat het worden. Fijne dag vandaag.

      10. isis boer 29 mei 2015 om 15:53

        super lekker!
        ik heb het in een kom gedaan. smaakt even lekker! (en dan stroomt het niet over)

        groetjes isis boer

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept