Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet txtVandaag heb ik een heerlijk voorgerechtje voor jullie, eentje om van te genieten! Deze carpaccio van kipfilet is lekker fris, kleurrijk en verrassend van smaak. Een perfecte start van je kerstdiner of onderdeel van de feestelijke lunch.

Kipfilet en mango zijn een topcombi, de Boursin geeft het gerecht net dat beetje extra. Een onverwachte twist.  Wel adviseer ik je om de variant Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken. Dit is de variant zonder knoflook. Boursin is vrij zacht qua structuur, zorg er voor dat het goed koud is voor je het gebruikt. Hierdoor kun je het mooi verbrokkelen over de carpaccio.

Carpaccio van kipfilet 02

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet met mango

15 minuten

Ingrediënten

  • 12 plakjes gerookte kiprollade
  • rijpe mango
  • 2 eetlepels Boursin Sjalot & Bieslook goed koud
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • handje gemengde sla
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • peper en zout
  • tuinkers voor garnering

Bereiding

  • Snijd de mango in blokjes. Maal een halve mango fijn met de staaf mixer, meng dit met de sinaasappelsap. Snijd de andere helft van de mango in fijne blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat ook fijn.
  • Verdeel over ieder bordje drie plakjes kipfilet plus een hoopje sla.  Sprenkel de gepureerde mango over de kipfilet en verdeel blokjes mango ook over de borden.
  • Zorg er voor dat de Boursin goed koud is zodat je dit ook mooi kunt verbrokkelen over het bord. Verdeel de zongedroogde tomaat over de borden en garneer met tuinkers.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Marleen 15 december 2014 om 21:10

    Oh deze ga ik maken voor de brunch…… Ook kids vinden dit bast lekker. Thanks Brenda

    1. Brenda Kookt 16 december 2014 om 13:08

      Wat leuk! Het is echt een toppertje hoor! En ik denk dat iedereen dit zeker wel lust :)

  2. kelly 16 december 2014 om 07:03

    Leuk!En mooie kleuren! Ik maak dit regelmatig, maar dan voeg ik ook chilipoeder toe. Zo lekker, de combinatie mango met chilipoeder!!!

  3. Maria francisca 20 december 2014 om 16:41

    Lekker gast ik wel maken

  4. Wendy Klokgieters 20 december 2014 om 20:29

    Me kinderen en ik zijn dol op boursin, dus wat is er lekkerder, dan iets heerlijks maken voor blijde gezichtjes die heerlijk smullen :-)

  5. Daphna 21 december 2014 om 16:22

    Dit recept klinkt echt lekker en het ziet er mooi uit.
    Ik zit met één arm in het gips, maar ik kan deze wel mooi maken met 1 hand voor mijn familie met de kerst. Toppie!

  6. vera 21 december 2014 om 19:26

    Vanavond gemaakt! Uitgeprobeerd voor de kerst…we vonden het heerlijk!!!

  7. irene 15 december 2015 om 19:12

    hoi, waar kan ik kiprollade vinden? of kan dit gewoon met kipfilet van de vleeswaren afdeling?

    1. Brenda Kookt 16 december 2015 om 12:40

      Kiprollade koop ik bij de slager (broodbeleg), maar het kan ook met kipfilet plakjes voor op brood van de supermarkt.

  8. Tanja 22 maart 2016 om 10:14

    Dit lijkt me super lekker en eenvoudig om te maken. Ook ziet het er heel mooi uit!

  9. Tanja 27 maart 2016 om 20:36

    Vanavond dit als voorgerechtje gemaakt met Pasen voor mijn familie, ze smulden ervan. Super simpel en erg lekker. Ik had nog wat gepureerde mango over en die smaakte heerlijk over de salade die ik had gemaakt.

  10. Laura 1 april 2016 om 09:57

    Hoi Brenda,

    Dit recept wil ik graag een keertje maken, echter is het ook mogelijk om Hüttenkäse te gebruiken i.p.v. boursin?

    1. Brenda Kookt 4 april 2016 om 07:54

      Hoi Laura dat kan, alleen heeft huttenkase wil minder smaak. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld zelf de huttenkase op smaak brengen met kruiden.

      1. laura 4 april 2016 om 10:10

        Bedankt Brenda voor uw reactir en extra advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept