Ga naar de inhoud

Brenda Kookt in 2014

Brenda Kookt 2014 03

Aan het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken. Tijd voor lijstjes en overzichten. 2014 was zo tof dat ik ook mijn moment pak om op het afgelopen jaar terug te kijken. Het was een geweldig ‘Brenda Kookt jaar’, kijk je mee naar de highlights?

Brenda Kookt 2014 08

Tripjes

Qua tripjes was 2014 not bat at all. Het jaar begon geweldig, namelijk in New York! Samen met Joost heb ik rond de jaarwisseling de stad verkend, het was top! Ik ben geen type die snel ‘verliefd’ wordt op een stad, maar aan New York heb ik mijn hart verloren. De sfeer, mensen, de gebouwen, het eten… alles is er ge-wel-dig! Ik zou zo weer terug willen…. zucht.

Met vriendinnen had ik een heerlijk weekend in Volendam, niet culinair maar wel erg gezellig. En tijdens zo’n weekend wordt er natuurlijk genoeg gegeten 😉 Met mijn lief ging ik in mei op vakantie naar Zakynthos. Ook daar heb ik ontzettend genoten. Ik heb voornamelijk lekker gerelaxed in het zonnetje en heerlijke verse vis gegeten.

Ook mocht ik afgelopen jaar voor het eerst op persreis. In juni ging ik een lang (en luxe) weekend naar Ischgl in Oostenrijk om de gerechten van de Culinaire Jacobsweg voor te proeven. In augustus mocht ik met Joost culinair Leeuwarden ontdekken, hier aten we allebei voor het eerst in een sterrenrestaurant. Aan ons tripje naar Leeuwarden plakten we een paar dagen Ameland vast. Dit tripje bewees dat je niet ver weg hoeft om er even lekker tussenuit te zijn. We hadden zelfs lekker weer 😉 In oktober mocht ik met vriendinnetje Inge op persreis naar Vlieland om de cranberryweek te ervaren. En dat allemaal dankzij Brenda Kookt. Dit had ik nooit durven dromen..

Detox_Update_14_04

Detox

Het afgelopen jaar heb ik meerdere themaweken op het blog voorbij laten komen. Onder andere de tapas- en sinterklaasweek. Februari was een complete themamaand, ik heb namelijk 4 weken een detox gevolgd. Het was best lastig om mijn eetpatroon 4 weken lang helemaal om te gooien, maar achteraf viel het me toch mee. Al zou ik het niet weer 4 weken opnieuw doen, zoveel leverde het me namelijk niet op. Na 2,5 week voelde ik me goed maar ik vond het heel erg lastig om op verjaardagen en andere gezellige dagen niet te kunnen pakken wat ik normaal eet. Wel heb ik een aantal eetgewoonten uit de detox meegenomen. Zo eet ik gevarieerder en soms gezonder. Maar niet altijd 😉 Hier kun je de detox artikelen teruglezen.

Brenda Kookt 2014 04

Nieuwe website

Afgelopen zomer is Brenda Kookt totaal vernieuwd. Het heeft veel tijd gekost maar nog steeds ben ik super blij met het resultaat. Nieuw logo, nieuwe website. Brenda Kookt is gebruiksvriendelijker, heeft een super mooie receptenindex, de foto’s komen goed uit en het is ‘helemaal Brenda’. Het is echt mijn stijl, mijn plekje op het world wide web.

Brenda Kookt 2014 07

Filmpjes

Het afgelopen jaar ben ik me ook gaan verdiepen in het maken van filmpjes. Het was even wennen en uitzoeken hoe alles werkt maar inmiddels vind ik het super leuk om te doen. Het is een onderdeel van Brenda Kookt geworden. Naast kookfilmpjes vind ik het ook leuk om te filmen als ik op pad ga. Zo ging ik onder andere langs bij Tessa van Jam en zo om jam te maken, naar mijn slager om rollade te leren knopen en leerde ik (en jullie dus ook) een heuse chocolade boltaart maken. Klik hier om mijn filmpjes te bekijken.

In 2015 wil ik zeker doorgaan met het maken van filmpjes. Tips voor nieuwe filmpje zijn welkom 🙂

Brenda Kookt 2014 06

Bloggen

In januari nam ik een (voor mij) grote beslissing. Tot die tijd combineerde ik Brenda Kookt met 5 dagen werken voor de baas. Op een gegeven moment ging er zoveel tijd in de blog zitten dat ik besloot een dag minder te gaan werken. Ik had nooit durven dromen dat ik inmiddels nog een stap verder ben. Vanaf volgende week ga ik namelijk nog een dag minder werken, en meer tijd in de blog steken.

Brenda Kookt is mijn ding. Ik ben (nog steeds) geen professionele kok maar heb inmiddels wel mijn eigen stijl en manier van koken. Ik wil jullie laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten. Daarom vind ik het super leuk dat jullie Brenda Kookt ook steeds vaker  weten te vinden. Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook qua content is Brenda Kookt gegroeid. Mijn doel was in 2014 gemiddeld 4 artikelen per week te plaatsen. Uiteindelijk zijn dit zelfs 6 artikelen per week geworden. Alleen op zaterdag staat er niet standaard een nieuw artikel op het blog. In 2015 hoop ik deze lijn door te zetten. Ik ben heel benieuwd wat 2015 voor ons in petto heeft 🙂

Ik hoop dat 2014 voor jullie ook goed was en je veel mooie momenten hebt om op terug te kijken. Laten we van 2015 een nog mooier jaar maken!

15 reacties

Joan

Leuke plannen. Heb er nu al zin in....nog meer lekkere recepten. Dank je wel!

Laat een bericht achter

Tineke

Brenda dit was inderdaad een mooi jaar voor je, net gelezen en natuurlijk al meegemaakt dat je ECHT lekker kunt koken en ontzettende lekkere hapjes maakt. Wij hopen dat deze ingeslagen weg de goede zal zijn. Wij twijfelen er echter geen moment aan. Heel veel succes!!!! XXXX

Laat een bericht achter

Miek

Lieve Brenda, Hierbij een symbolisch

Laat een bericht achter

Anne

Toevallig naar De Markthal geweest vandaag? Dan heb ik je gezien :-). Groetjes van een trouwe volger.

Laat een bericht achter

ester

Ga gewoon door Brenda! Iedere dag kijk ik er naar uit, soms moet je beetje durven en je dromen verder volgen. Fijne jaarwisseling!

Laat een bericht achter

Sarah

Wat een leuk overzicht en het is zeker een mooi jaar voor je geweest. 2015 word vast net zo!

Laat een bericht achter

Charles van den Brink

Geachte mevrouw Brenda, Ik volg uw blog al enige tijd, heerlijke recepten komen langs en het is elke keer genieten om weer een recept uit te proberen. Mag ik u ook een advies geven? Wilt u in de tekst op uw pagina een andere kleur gebruiken om links naar externe gegevens in uw blog aan te geven. De huidige kleur is voor mij, en mogelijk ook voor andere, bijna niet te zien. Ik heb namenlijk last van kleurenblindheid, vandaar dat ik geen kleur kan onderscheiden. Alvast bedankt. Vriendelijke groet, Charles van den Brink Bodegraven

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Charles, wat leuk dat je mijn blog al een tijdje volgt. Wat vervelend dat je de blauw/groene kleuren niet kunt zien. Ik ga even kijken wat ik hier aan kan doen. Het is namelijk samen met geel de 'huiskleur' van Brenda Kookt. Kun je aangeven welke kleuren je wel goed kunt zien? Wat misschien een tip kan zijn: selecteer de tekst van het artikel zodat alle tekst wit wordt en het gebied er om heen grijs.

kelly

Ik vind je blog altijd erg leuk...en dus helemaal fijn dat je er nog meer energie in mag en kan gaan stoppen! Heerlijk...wat een leuk vooruitzicht!!

Laat een bericht achter

rona

ga zo door meid, jij vind het leuk om te doen, ik vind het leuk om te lezen, en met sommige recepten van of via jou, steel ik de show!! bv de lemon curd!! heb een goed 2015

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Tineke :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Toevallig wel! Wat leuk dat je er ook was! Hoe vond je het? Wat een grote hal hé? We gingen daarna de stad in dus kon helaas niet zoveel meenemen. Maar de volgende keer zorg ik er voor dat dat wel kan.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Daar gaan we voor!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker weten! Ik heb er zin in!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super lief om te horen, dank je wel!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op