Snap Shots december

Snap Shots december txt

Ja. De tijd gaat snel! Het is alweer 2015! Gister hebben we 2014 weg geknald. Maar natuurlijk begin de nieuwe maand, en het nieuwe jaar, niet zonder de snap shots van december met jullie te delen.

December was goed, heel erg goed. Ik dacht dat ik weinig foto’s had gemaakt, maar het is een bomvolle editie snap shots geworden.Er is veel gedaan, en gegeten. Ik nam filmpjes op, at sushi, vierde kerst, ging er met Joost even tussenuit en vierde oudejaarsavond met vrienden. Dit was mijn december 2014:

Snap Shots december 01

5 december bakte ik samen met mijn nichtje de Rudolf koekjes. Kerstkoekjes bakken met sinterklaas, dat gaat er voor een driejarige natuurlijk niet in. De slimme meid maakte er zwarte pietjes van door ze in te smeren met chocolade.

Een gure en regenachtige decemberdag vraagt om een warme stoofschotel.

Snap Shots december 02

Samen met Pauline en Sabine nam ik in de kookstudio van Dille en Kamille in Amsterdam kerstfilmpjes op. Het was super leuk om met de meiden samen te werken. De filmpjes hebben jullie inmiddels kunnen bekijken (klik) kleine tip: de gerechten smaken ook prima als het geen kerst is ;)

Een van de gerechten, de trio van zalm kookte we op Taste of Christmas voor publiek. Over deze toffe dag schreef ik al eerder, dit kun je hier terugkijken.

Snap Shots december 03

Micha en Diana leerde mij (en jullie ook ) een chocolade boltaart maken. Super leuk om de patissiers aan het werk te zien en zo’n spectaculaire taart te maken. Als je weet wat je moet doen is het niet eens zo moeilijk.

Snap Shots december 05

Dinsdag avond sushi avond met vriendinnen. In onze streek blijken de sushirestaurants op dinsdag gesloten te zijn, daarom haalden we het uit Amsterdam. Wat van ver komt…

Deze brownie kwam ook van ver. Ik nam hem mee van Taste of Christmas in de Jaarbeurs in Utrecht. Oh my, deze was lekker!

Snap Shots december 06

Via Instagram vroeg Olga van Team Confetti me wat ik aan het doen was. Toevallig zat ik op station Haarlem te wachten op de trein. De Allerhande en een broodje pindakaas hielden me gezelschap.

Ik at poffertjes voor het goede doel, Serious Request.

Snap Shots december 07

His and hers. Je kunt vast raden welke van mij is!

Dinner for 1, pancakes it is!

Snap Shots december 04

Verse croissantjes op de zondagmorgen ♡

Sinds vorige maand ben ik weer helemaal into de havermout. Dit is een verwenbordje met gekarameliseerde banaan en chocolade (een kerstkransje).

Snap Shots december 18

Op Amayzine stond ik in een lijstje met 5 favoriete food-instagrammers. Voordeel als je naam met een B begint is dat je vaak bovenaan staat in lijstjes ;)

Ik ging heerlijk uiteten met ouders en schoonouders

Snap Shots december 09

Samen met Tyrell’s Christmas Chips begon ik aan mijn notitieboekje voor 2015. Ik heb weer hele leuke blogideeën, laat 2015 maar komen!

Bij mij gaat er ook wel eens iets mis. Deze Moskovische tulband stortte na het bakken helemaal in elkaar… oeps!

En toen was het kerst! Ik heb niet heel veel foto’s gemaakt omdat ik mezelf ook een beetje vrij heb gegeven. Maar ik kan me voorstellen dat jullie wel benieuwd zijn hoe mijn kerstdagen er uit zagen en wat ik heb gegeten. Dus ik vertel het bij de foto’s :)

Kerstavond hadden we niets, maar zaten we uiteindelijk toch aan een uitgebreide broodmaaltijd bij mijn ouders. Daarna gezellig spelletjes gedaan, en goed begin van de kerstdagen.

Snap Shots december 10

Eerste kerstdag ontbeet ik uitgebreid met Joost en een paar cadeaus. Dat vind ik altijd kneuterig maar heerlijk gezellig, zo met zijn tweetjes.

Daarna ging ik aan de kook om het toetje voor bij mijn schoonfamilie klaar te maken. Brenda gaat naar familie om kerst te vieren en neemt mee… een heleboel zo te zien!

Snap Shots december 11

De chocolade boltaart die ik met Micha en Diana maakte haalde ik uit de vriezer, en ging op.

Als voorgerecht maakte ik de carpaccio van kipfilet nog een keer, hij viel in de smaak! Daarna aten we een uiensoepje van mijn schoonzus, extra lekker met een gegratineerd broodje met kaas er in. Als hoofdgerecht stonden er rollade en schnitzelrolletjes op tafel met cranberrysaus en lekkere bijgerechten. Als toetje aten we gekarameliseerde peer in bladerdeeg. We sloten af met een paar potjes 30 seconds, altijd leuk. Zeker als de meiden winnen.

Snap Shots december 12

Tweede kerstdag stond ik in de keuken! Ik maakte beef wellington en het toetje.

Mijn schoonzusje serveerde een heerlijke amuse met aardbeien en champagne. Daarna serveerde mijn zusje een gevulde champignon met een kipsalade. Als hoofdgerecht stonden mijn beef wellingtons op tafel (het waren er twee, de foto’s zijn helaas mislukt maar ik ga hem zeker nog eens maken zodat ik het recept met jullie kan delen).

Snap Shots december 13

Check deze old school serveerschaal, en check mij het toetje aansnijden. Het is een tiramisu taart.

Snap Shots december 15

Ook derde kerstdag werd gevierd. Met vrienden hadden we een heerlijk diner, wat heb ik gesmuld zeg. Ik hoefde alleen het voorgerecht te maken dus dat was vrij relaxed.

We trapten af met stokbrood met brie en smeerseltjes. Ik serveerde rosbief met truffelmayonaise en aardappeltjes, als amuse namen we een scroppino (te lekker). Het hoofdgerecht was een heerlijke boeuf bourguignon met gegratineerde aardappelpuree en heerlijke bijgerechten. Het toetje was een topper: perenijs én stoofpeerijs met een zelfgemaakte kletskop en sabayon. Kwam ik aan met mijn truffelmayonaise uit een potje… ;)

Snap Shots december 14

Kerstrestjes: een broodje kipfilet met mango en wentelteefjes van kerststol

Snap Shots december 19
Na de kerst even lekker uitwaaien in de bossen/duinen bij Schoorl. Daarna hebben we een warme chocomel (en broodje carpaccio) wel verdiend!

Snap Shots december 20

En.. we gingen we nog even tussenuit!  Ik wilde heel graag naar de Markthal in Rotterdam, we grepen meteen onze kans om Rotterdam te ontdekken. De dag sloten we af met heerlijke burgers bij Ter Marsch & Co. Ik heb veel foto’s gemaakt dus binnenkort plaats ik nog een artikeltje over Rotterdam.

Snap Shots december 21

Gister vierden we oud en nieuw met vrienden. Natuurlijk waren er oliebollen, champagne en vuurwerk aanwezig, maar ook de oldschool sjoelbak was van de partij. Ik wens jullie een heel fijn, lekker, gezond en liefdevol 2015 toe. Dat we er samen van mogen genieten!

Hebben jullie ook zo genoten van december? En ben je klaar voor het nieuwe jaar? Ik heb er zin in, en ben benieuwd wat 2015 ons gaat brengen. Ook in 2015 houd ik jullie op de hoogte door middel van de Snap Shots. Extra vaak zelfs, ik ben namelijk van plan vanaf nu twee keer in de maand een Snap Shot artikel te plaatsen. Rond de 1e en de 15e van de maand.

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Altijd goed extra snapshots, ik kijk altijd graaag mee bij anderen, misschien wel de leukste artikelen ;-)! Wat staan er toch heerlijke dingen op tafel. Krijg er spontaan honger van, haha. Ziet eruit als een hele fijne december! Hier ook fijn gehad, nu op naar gezond eten en veel bewegen. Proost!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk