6 ingrediënten voor een perfect ontbijtje

5 benodigdheden ontbijt 06

Gesponsord artikel

Om mijn werkdag goed te beginnen zijn 6 ingrediënten nodig. Een goed begin is het halve werk toch? Met deze zes dingen in de vroege ochtend begint mijn dag goed, en kan ik er tegenaan..

Tijd

Tijd vind ik ´s ochtends heel belangrijk, ik neem graag de tijd voor mijn ontbijt. Ik vind het geen probleem om mijn wekker een kwartiertje (of soms zelf half uurtje) eerder te zetten zodat ik even rustig wakker kan worden.

Yoghurt

Ik ben dol op yoghurt in de ochtend. Het liefst een volle romige yoghurt die niet zwaar op de maag valt. Ik kan ´s ochtends niet zo goed tegen koud eten en daarom laat ik de yoghurt altijd even op temperatuur komen in een kommetje.

Granen

Een ontbijtje moet wel vullend zijn. Daarom voeg ik granen aan de yoghurt toe. Muesli is saai, daarom ga ik voor Quaker Complete. Het is een rijke krokante granenmix van haver en tarwe. Licht geroosterd voor een krokante en goudbruine crunch. Quaker Complete is niet te zoet en niet saai. Precies goed.

5 benodigdheden ontbijt 04

Toppings

Ontbijt moet ook lekker zijn en daarom voeg ik graag extra toppings toe aan mijn yoghurtontbijtje. Bijvoorbeeld honing, kokos en een handje vers fruit. Bij Quaker Complete is het niet per se nodig, het is ook lekker zonder toppings.

Thee

Na een bakje yoghurt met granen en toppings waar ik de tijd voor heb genomen smaakt niets zo lekker als een warme kop thee. Het liefst ga ik voor een groene of kruiden theetje.

Bijlezen

Het laatste ingrediënten voor een perfect ontbijtje op een werkdag is voor mij het bijlezen van blogs. Het liefst op de tablet.

Iedereen heeft zijn eigen ontbijtritueel. Wat zijn jouw ingrediënten voor een goede start van de dag?

5 benodigdheden ontbijt 02

Proefpakketje

Wil je Quaker Compete ook eens proberen? Dat kan! Ik mag 5 proefpakketjes weggeven. Laat een reactie achter onder dit bericht om kans te maken op een van de proefpakketjes Quaker Complete.
Reageren kan tot dinsdag 13 januari.  De winnaars krijgen per e-mail bericht, dus zorg er voor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
56 comments
 1. Zelf eet ik ook graag iets van yoghurt en vaak die ik daar granola bij. Soms ook iets van havermout. Afwisseling is wel leuk, dus ben ik wel benieuwd naar dit nieuwe product

 2. Hoi, ik eet altijd müsli, ik zou Quaker complete ook wel eens willen proberen.

 3. Ik ontbijt eigenlijk altijd met een beschuitje kaas of hagelslag. het lijkt me leuk om eens met yoghurt en Queker Complete te ontbijten.

  Astrid

 4. Hmm, lekker.. ik ontbijt ook graag met yoghurt en lekkere dingen erbij. Heb dit product nog nooit gegeten, dus leuk om eens te proberen!

 5. Wauw. Het lijkt mij heerlijk om met Quaker compete de dag te beginnen. Ontbijten is nl belangrijk en ik zie dit regelmatig terug bij mijn kleuters die zonder ontbijt op school komen.

 6. Hallo Brenda, ik begin mijn dag altijd met een bakje yoghurt met muesli, fruit en rozijnen. Een verandering voor de muesli zou ik graag eens willen testen!! Misschien wil ik daarna wel nooit iets anders meer.

 7. Na lang gewoon brood te hebben gegeten in de ochtend, ben ik overgestapt op cornflakes (die ik als kind echt niet lustte), nu havermout, maar wil dit ook graag eens proberen!

 8. Ik ontbijt altijd met cruella omdat ik muesli echt saaaaaai vind kwa smaak.. Maar cruesli is zooooo slecht (suikerbom).. Dus ben benieuwd of dit wat zou zijn…

 9. Ik ontbijt afwisselend, een dag brood met beleg, een dag yoghurt met muesli.
  Quaker complete zou ik graag eens willen proberen, dan kan ik nog meer afwisselen.

 10. Ik eet nu Griekse yoghurt en daarbij Zonnatura speltcruesli met een banaantje en wat cacaonibs. Ik ben op zoek naar iets anders ter afwisseling dus lijkt het me leuk om de quaker variant eens te mogen proberen.

 11. Als liefhebber van verantwoord en lekker eten,
  wil ik graag alles over gezonde voeding weten.
  Voor een lekker en verantwoord ontbijt
  neem ik graag de tijd.
  Met een Quaker Complete proefpakket
  weet ik dat ik een lekker ontbijt op tafel zet
  en beleef ik veel ontbijtpret!

 12. Beste Brenda,

  Echt waar! Ik ben ook ‘verslaafd’ aan een stevige yoghurt met liefst zelf gemaakte cruesli, maar wil graag ‘jouw’ produkt proberen.

  Ik lees je positieve reactie wel.

  Hartelijke groeten,

  Carmen Seljee

 13. Klinkt lekker. ..vooral krokant in een romige yoghurt. …ben nogal verslaafd aan de potten Griekse yoghurt van Lidl…!!

 14. Ziet er erg lekker uit, en vast een stuk gezonder dan mijn saaie boterham met hagelslag haha. Ik zou het graag eens proberen.

 15. ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen met mijn onbijt, ene dag brood, andere dag beschuit, of yoghurt met rozijnen of omelet of alleen fruit. Soms maak ik m’n onbijt al klaar s’avonds, om s’morgens tijd te sparen, ga nl. al erg vroeg de deur uit. Maar onbijten doe ik altijd ☺.
  Zou best een keer willen proberen, die nieuwe mix.

 16. Om de slanke lijn eet ik s”morgens altijd lauwe roeryogurt van Aldi [kan niet tegen koude]
  met lijnzaad maar dat vind ik altijd wel hetzelfde daarom zou ik dit product wel willen proberen.

 17. ‘k Heb me vandaag voor ‘t eerst overslapen! Ik heb dus mijn ontbijtje moeten overslaan om toch nog op tijd op m’n werk te geraken. Niet fijn, want ik hou er net van om ‘s morgens rustig wakker te worden met m’n krantje, m’n muesli en yoghurt en een koffietje…

 18. Leuk! Ik ontbijt altijd verschillend. De ene keer een lekkere bruine boterham met vlokken, de andere keer een maïsboterham met kaas, maar ook regelmatig een bakje met Griekse yoghurt 0% en Cruesli. Ik zou het leuk vinden om dit eens uit te proberen en doe dus graag mee.

 19. Klinkt goed! Ik ben de laatste tijd wat aan het experimenteren met soorten muesli en cruesli. Ben er gek op, maar heb de perfecte nog niet gevonden dus ben erg benieuwd naar deze van Quaker! :)

 20. Haha, ik zit er net zo bij. Vandaag inderdaad ‘koude’ yoghurt, want ik had geen melk voor de havermout meer. Goede tip om het even op kamertemperatuur te laten komen.
  Manlief heeft gelukt, die komt altijd iets later uit bed. En dan staat het klaar voor hem.

  Maar ik start altijd wel eerst met een glas lauw water. Daar word ik en mijn lijf ook meteen helemaal wakker van.

  En met yoghurt neem ik altijd de saaie muesli. Lekker wat fruit erdoor en smullen maar.
  Niet altijd heel mindfullness aan het eten, met de tablet op schoot.
  Dus ik wil ook zeker de Quaker Complete proberen, ook als ik niet win. Bedankt voor de tip!

 21. Ik ontbijt tegenwoordig ook met yoghurt, de Turkse variant. Lekker vol en romig. Handje muesli erbij, een appeltje, kaneel, rozijnen en wat amandelen. Vult ook nog eens prima!
  Uiteraard is variatie goed, dus wil ook wel eens Quaker proberen!!

 22. Quacker Complete ken ik nog niet. Ben wel benieuwd naar de smaak. Meestal drink ik een zelfgemaakte smoothie als ontbijt. Probeer af te wisselen met een groene smoothie, maar ook wel af en toe Griekse yoghurt met fruit en muesli. Deze week gestart met amandelmelk en havermout. Variatie is dus kenmerkend voor mij.

 23. Hey brenda! Ik zou graag je proef pakketjes willen uitproberen. Ik ben een slechte ontbijter omdat het smorgens altijd best druk is in huis. Maar mn goede voornemens zijn wel ontbijten. Nu nog iets gezonds én lekkers weten te vinden! Xxx

 24. Graag win ik een zakje Quaker om het uit te proberen. Ik ben zoekende naar het ideale ontbijt.

 25. goedemorgen!
  Iedere (door de weekse) ochtend eten wij “gewoon” boterhammen. De kids vinden dit het lekkerst maar ik zou wel weer eens iets anders willen… Quaker bijvoorbeeld!

  Fijne dag,
  Margriet

 26. Meestal ontbijt ik met havermout, maar ik eet juist graag muesli bij mijn lunch. Ik hou van lekker variëren en heb dus inmiddels bijna het hele muesli schap in de winkel geprobeerd, alleen Quacker Complete toevallig nog niet! Ik ben er wel heel nieuwsgierig naar :D

 27. Herkenbaar ritueel! Ben fan van yoghurt en experimenteer graag met de topping en granen. Quaker ken ik (nog!) niet. Wel nieuwsgierig naar, so count me in:-)

 28. Als student wil ik toch een beetje gezond leven maar heb ik geen centjes over om de cruesli zo uit te proberen..;) daarom lijkt me deze kans super leuk.. Ik ben erg benieuwd

 29. Ik wil heel graag een proefpakketje. Ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontbijt mogelijkheden. De belangrijkste maaltijd van de dag!

 30. Ik als groot muesli fan wil wel graag een nieuwe smaak proberen .
  iedere morgen start ik met muesli en fruit , heerlijk

 31. Ik start eerst de computer op, vervolgens ga ik koffie zetten, om dan een kommetje te pakken en die vul ik met magere yoghurt/kwark of wat van beide.De ene keer doe ik er stukjes appel in, de andere keer pak ik graag een cruesli.Alleen valt het vaak zo tegen, of er zitten teveel havervlokken in en geen crunch, te zoet heb ik ook nogal, dus sta altijd te dubben welke soort cruesli te nemen.Ik laat me graag verrassen met een proefpakketje om te zien of deze bevalt.

 32. deze zou ik wel eens willen proberen, heb al een aantal soorten gegeten, maar deze nog niet.
  ben benieuwt.

  gr. rolide

 33. Ik probeer altijd gevarieerd te ontbijten. Soms met havermout, brinta of yoghurt met vers fruit. Maar ook knackebrod vind ik heel lekker. Eigenlijk gebruik ik nooit cruesli. Ik vind het vaak te zoet, daarom zou ik zou graag eens wat Quacker Complete willen proberen.

 34. Mijn dochter ontbijt altijd met yoghurt en cruesli. Deze variant kennen we nog niet en willen we graag uitproberen.

 35. Het liefst at ik altijd havermout met melk. Lekker saai he? En vaak ‘s avonds een bakje griekse yoghurt met een lekkere krokante muesli met nootjes en nog wat fruit. Nu ik er achter ben gekomen dat ik lactose intolerant ben zijn beide opties verleden tijd.. Nou ja niet helemaal hoor. Ik ontbijt nu graag met havermout met amandel/sojamelk of met sojayoghurt met mijn lekkere muesli’s. Want daar kan ik echt niet zonder hoor. Een lekker kopje thee, de krant en muziek maken het ontbijtje perfect.

 36. Ik zag hem net nog bij het Kruidvat in het schap, maar heb hem laten liggen. Nu heb ik spijt:( Hij lijkt me namelijk heerlijk! En makkelijk voor de wat meer gehaaste ochtenden haha.

 37. Mijn mannetje eet altijd s ochtends een yogurtkwarkje met cruesli. Ik denk dat hij dit ook wel heel lekker gaat vinden :)

 38. Ja!!!!!!!!! Ik wil graag deze Quaker proberen om te kijken of het mijn dagelijkse ochtendroutine met havermout kan onderbreken!

 39. Jammie, ik ben gek op yoghurt met muesli / cruesli. Toevallig is m’n voorraad bijna op en ben ik wel toe aan iets nieuws, dus zo’n lekkere nieuwe variatie als quacker zou goed van pas komen :)

 40. Lijkt me leuk om eens te proberen voor de afwisseling. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mn 2 meiden.

 41. Ik ontbijt ook graag met yoghurt en dan diepvriesfruit die ik dan even laat staan. Maar ben ook zo verslaafd aan mijn broodje met hagelslag. Daarom wissel ik het ook af. En cruesli zit idd vol met suiker.Quaker complete heb ik nog nooit geprobeerd. Het lijkt me wel lekker….wel jammer dat er dan weer geen hagelslag in zit ;)

 42. Meestal ontbijt ik met Brinta of havermout. Maar dit klinkt ook wel erg lekker. Quaker complete met yoghurt zou ik weleens willen proberen. Dan kan ik eens afwisselen ipv altijd hetzelfde standaard bordje in de ochtend.

 43. Zou dit graag proberen! Neem zelf altijd yoghurt met fruit en cornflakes, maar wil graag iets voedzamers proberen in m’n yoghurt

 44. Ik hou echt van een stevig ontbijt omdat ik dit belangrijk vind voor een goede start van de dag. Ik varieer dan ook bijna elka ochtend. Ene keer een bol met avocado en humus, andere keer crackers met jam etc. Alleen kan ik voor bij de yoghurt nooit een goede granenmix vinden die ik écht heel lekker vindt(de ene keer is het te zoet, de andere keer te weinig smaak). Ik zou het super vinden om dit pakket te winnen en deze mix uit te proberen!!

  Liefs,
  Esmée

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk