Snap Shots januari #2

Snap Shots januari 0213

Tijd voor de Snap Shots! Zo rustig als de eerste twee weken van januari waren, zo druk waren de afgelopen weken. Ik had veel afspraken voor de site, gezellige etentjes met vriendinnen en heb weer aardig lekker gegeten. Kijk mee naar mijn food snap shots van de afgelopen twee weken:

Snap Shots januari 0201

Laat ik beginnen met de lekkerste foto van deze editie van de Snap Shots: Een leftover pannenkoek met nutella en banaan als lunch. Dat is de hemel toch?

Mijn vriezer is voorbereid op koude dagen. Twee weken geleden maakte ik een pan snert, de krabbetjes, worsten en spekjes ontbreken op de foto. En de bouillon ook ;)

Snap Shots januari 0202

Ik mocht maaltijden van Marley Spoon testen en koos voor twee verschillende gerechten, namelijk:
‘Gebraden zalmforel met knapperige aardappelblokjes en rode biet met daarbij een kruidig bieslooksausje’ en ‘Varkenshaasje omwikkeld met spek met knapperige sperziebonen, peer en aardappels’

Op de borden verdeelden we de gerechten zodat we alle vier van alles konden proeven. Hier lees je meer over de maaltijden van Marley Spoon.

Snap Shots januari 0203

Met vriendinnen ging ik een zondagmiddag naar Amsterdam om gezellig bij te kletsen en te lunchen. Bij Fier at ik een heerlijk broodje met kipfilet en avocado. Daarna ging ik door naar een bloggersmeeting van FitGirls. Erg leuk om de andere bloggers te ontmoeten, en gelukkig was het eten ook lekker. En niet zo ontzettend fit ;)

Snap Shots januari 0204

Check out my private havermoutbar! Dit was een cadeautje van Quaker, leuk om zo eens af te wisselen met havermout.

Wat minder goed ging is het bereiden van havermout in de magnetron. Het kan niet overkoken, maar bij mij wel. Ik was heel erg blij dat er toevallig nog een bakpapiertje in de oven lag… ;)

Snap Shots januari 0205

‘s Morgens om 7 uur voor je naar je werk gaat nog even snel ‘aan de kook’. Ik kan dat! Nadat ik het recept voor de dadelballetjes gepubliceerd had besloot ik ze meteen te maken. Kon ik ze meteen uitdelen op het werk.

Begin van de zomer ging onze blender kapot. De nieuwe blender heb ik afgelopen week eindelijk getest. Hij is goedgekeurd, ik kan niet wachten tot ik met warmere dagen weer heel veel smoothies kan maken!

Nationale Eettest 2015

Ik was bij de opnames van de Nationale Eettest in Hilversum en mocht plaatsnemen in het vak ‘foodbloggers’. Ik vond het super leuk om eens te kijken hoe dat allemaal gaat bij de tv ;)
De test was pittig, het was meer gokken in plaats van weten. Toch heb ik best goed gegokt, ik scoorde 17 van de 30 vragen goed.

De test is inmiddels uitgezonden, als je het gemist hebt kun je het hier terugkijken en de test maken.

Snap Shots januari 0208

Van vriendinnen kreeg ik een hele toffe snijplank kado!

Een warm ontbijtje in een koude witte wereld, dat is extra lekker.

Snap Shots januari 0207

Na een heerlijke sushinight eet ik probleemloos nog een bak popcorn op ;)

Snap Shots januari 0209

Genieten is soms heel erg simpel. Bijvoorbeeld van dit verwenontbijtje met kiwi, kwark en granola

Tijdens de wintermaanden is het soms lastig om goede foodfoto’s te maken omdat het vroeg donker wordt. Om ook met lampen mooiere foto’s te maken volgde ik deze week een workshop bij Simone. Erg leerzaam, en leuk!

Snap Shots januari 0210

Iedereen die zich afvraagt waar de kruimels in de trein vandaan komen? It was me. Een knapperige croissant in de trein eten is niet zo’n goed idee… #kruimelgevaar

Ik ga naar de kringloop en neem mee.. heel veel mooi oud bestek! Ideaal voor bij de foodfoto’s :)

 

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Ziet er weer lekker en goed uit!! Ik herken dat goede foto’s maken met dit licht..je gaat er bijna van haasten hahah..snel..nu is het nog licht!! :P Mij overkwam het regelmatig met de havermout in de magnetron. Nu dus toch maar trouw in een pannetje, want elke keer ontplofte de boel zowat! Heel gaaf , je snijplank!!

 2. Ik heb je gespot Brenda! Wel jammer dat de foodbloggers maar weinig aandacht kregen! En knappe scoren, vond de vragen best lastig!

  Oh en ik wil nog heel graag eens bij Florent eten! Zag er erg lekker en gezellig uit!

 3. Leuk om zo je Snap Shots te zien, ik ben altijd benieuwd wat voor lekkers jij weer hebt gegegten. Ook vindt ik het bijzonder dat in welke stad je ook heen gaat, je altijd een bijzonder restaurantje ofzo iets vindt waar je van die lekkere gerechten vindt.
  Verder iets over die kiwi in de kwark, wist je dat die combinatie niet goed is? De yoghurt (of kwark) haalt namelijk de vitamines eruit. Waardoor het dus minder “gezond” is dan je denkt. Eventjes een kleine tip. Maar ga verder zo door, erg leuk om je blogs etc te lezen!

  1. Voor de restaurants doen we wel een kleine research hoor ;) Erg leuk om zo nieuwe leuke restaurants te ontdekken.

   Dat van de combinatie kiwi/kwark of yoghurt wist ik niet. Mijn vriend ontbijt bijna iedere ochtend met kiwi en yoghurt. Zal eens doorgeven dat de combi eigenlijk niet zo handig is. Bedankt voor de tip :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk