Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bieten stamppot

Bietenstamppot txt

Vandaag gaan we voor stamppot! En niet zo maar eentje, een rode bieten stamppot!

Nu het nog net geen lente is buiten moeten we nog even extra genieten van lekker warm wintervoedsel. Vind je ook niet? Ik ben gek op soepen, stoofschotels en stamppotten, de komende tijd zet ik deze gerechten nog even extra vaak op tafel. Daarom vond ik dat ik er ook nog wel eentje kon delen met jullie hier op het blog. Of heb je al genoeg van het wintervoedsel?

Regelmatig eten we rode bietjes, meestal ga ik dan voor saai. AVG. Bieten met aardappelen, jus en een stukje vlees of vis. Laatst vond ik het tijd om eens iets anders met bieten te doen en besloot ik voor een bieten stamppot te gaan. Het resultaat is deze lekkere stamppot met ui, feta en spek. Eentje die hier bij ons zeker vaker op tafel komt.

Hoe eten jullie meestal rode bieten? Ga je voor standaard AVG, een lekkere bieten stamppot of iets anders?

Bietenstamppot 01

Bieten stamppot

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram aardappelen (liefst kruimig)
  • 500 gram voorgekookte rode bieten
  • 1 ui
  • theelepel tijm
  • scheutje balsamico azijn
  • 3 plakjes spek
  • klontje roomboter
  • feta

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit in een koekenpan met een beetje boter aan. Voeg tijm en balsamico bij en laat dit met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven.

Bak de spek in een andere (droge) koekenpan of oven krokant.

Rasp de bieten of snijd ze in stukjes en verwarm ze in een ander pannetje.

Vang het vocht van de aardappelen op en bewaar dit. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht van de aardappelen toe zodat een smeuig mengsel ontstaat. Roer de bietjes en uien er door. Plus de feta. Serveer de stamppot met de gebakken spek.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

22 Reacties

  1. Charles van den Brink 3 maart 2015 om 08:03

    Beste Brenda,

    Wij eten een bietjesstamppot met geitenkaas en pijnboompitten, en natuurlijk een aardse rode wijn erbij. Ook heerlijk en 100% vegetarisch
    Met vriendelijke groet,
    Charles.

  2. Ellen 3 maart 2015 om 08:09

    lekker! Ik hou wel van rode biet!

  3. kelly 3 maart 2015 om 10:47

    Dit is heerlijk! Hou van bietjes!! Vooral met een gekookt eitje!! hmmm..

    1. Brenda Kookt 3 maart 2015 om 16:47

      Spinazie met een gekookt eitje eet ik regelmatig, maar van bietjes en een gekookt eitje heb ik nog nooit gehoord. Nu wil ik het toch eens proberen.

  4. Nicole 3 maart 2015 om 11:22

    Bietenstamppot is hier toch wel favoriet, lekker met geroosterde amandelen erover

  5. Annie Laumen 3 maart 2015 om 13:52

    Ik ben geen bietenliefhebber.
    Als kind vond ik ze afschuwelijk
    Maar de laatste tijd maak ik weleens bieten risotto.Grt Annie

    1. Brenda Kookt 3 maart 2015 om 16:47

      De bietenrisotto die ik eens gegeten heb was heerlijk. Heb het nog nooit zelf gemaakt, dus schrijf het nu op mijn to-cook lijstje :)

  6. Marjolein 3 maart 2015 om 17:08

    Risotto met bietjes, geitenkaas en tijm! Staat deze week weer op het menu…heerlijk!

  7. Anneke 3 maart 2015 om 18:55

    Ik vind bietjes het lekkerst geraspt met een uitje lekker met gekookte aardappelen en een bal gehakt. Daar mogen ze mij voor wakker maken! Simpel maar zo lekker.

  8. Julie Hapjesprincess 3 maart 2015 om 21:07

    ik eet bieten graag als carpaccio. Ik pof ze dan in de oven en snij er plakjes van. Heerlijk met geitenkaas.

    1. Brenda Kookt 4 maart 2015 om 21:28

      Dat klinkt als een gerechtje dat ik heel erg lekker ga vinden. Er staat ook een bietencarpaccio op de site, daarbij heb ik de bietje niet gepoft. Maar ga het eens proberen want het lijkt me nog veel lekkerder. Bedankt voor de tip Julie.

  9. Annemiek 4 maart 2015 om 12:42

    M’n vriend is gek op bietjes, dus deze moet ik eens proberen!
    Ik ben zelf niet dol op dat gronderige, maar in bietensalade (met ui, appel, augurk, mayo) zijn ze best lekker!

  10. Emma 4 maart 2015 om 15:51

    oeh, ziet er lekker uit. Met bieten ga ik meestal voor bietensoep of oosterse bietjes met gehaktballetjes en rijst, ook erg lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *