Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Crêpes Beslag

Crepes txt

Vandaag deel ik een extra lekker receptje met jullie. Namelijk het recept voor crêpe beslag voor zoete crêpes! Té lekker!

Nadat ik de tips en trics voor het maken van crêpes heb geleerd (bekijk het filmpje hier) wilde ik thuis natuurlijk ook zo snel mogelijk aan de slag.

Mijn moeder bleek een pannenkoekenpan te hebben. Dit is een koekenpan met een kleine rand, hierdoor kun je de flinterdunne crêpes beter draaien. Een deegschraper kon ik niet zo snel in een winkel vinden. Maar bij toeval hoorde ik dat mijn tante er nog eentje had liggen. (Tip: inmiddels weet ik dat dille en kamille ook een deegschraper verkoopt)

Ik ben er achter gekomen dat ik voornamelijk voor de zoete crêpes ga. Daarom deel ik bij deze het recept voor zoet crepebeslag.

Crepes 02

Crêpe beslag zoet

Ingrediënten (voor 15 crêpes)

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 30 ml water
  • 3 eieren
  • 75 gram poedersuiker
  • Snuf zout
  • Boter om de pan in te vetten
  • beleg/topping

Extra benodigd:

  • crepesplaat of pannenkoekenpan (pan met een lage rand) of een gewone koekenpan
  • palletmes of spatel om de crêpes om te draaien
  • deegschraper (je kunt het beslag ook voorzichtig met de achterkant van een lepel dun over de pan verdelen)

Bereiding

Roer in een kom de bloem met de poedersuiker en zout door elkaar. Mix in een andere kom de melk met water en eieren. Voeg een beetje van het eimengsel bij de bloem en mix dit door elkaar. Voeg tijdens het mixen geleidelijk het eimengsel bij het beslag.

Verwarm de koekenpan of plaat voor en bestrijk het met boter. Giet een lepel beslag in de pan en strijk dit uit. Laat even bakken totdat de bovenkant mooi droog wordt en draai de crêpe hierna om. Beleg 1/3 van de crepe met de vulling naar keuze en laat het nog even meebakken tot de crêpe krokant is.

Vouw de lege kant van de crêpe dubbel en vouw de crêpe vervolgens in een pizzapunt.

Bekijk ook dit filmpje met tips & trics

Beleg de crêpes bijvoorbeeld met:

  • nutella (nog lekkerder in combinatie met banaan of aardbei)
  • karamel
  • stroop of maple syrup
  • suiker of honing
  • … of wat je maar lekker vindt.

(gouden) Tip: als het crêpebeslag te snel stolt zet het vuur dan iets lager, smeer het beslag dun uit en zet het hierna weer hoger.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. Emma 4 maart 2015 om 07:21

    Mmm, heerlijk deze ga ik snel uitproberen!

    1. Ellen 4 maart 2015 om 08:00

      Dit maak ik veel te weinig, heb er nu super veel zin in. :p

  2. marc 4 maart 2015 om 08:53

    leuke site, ik kijk te weinig. Maar wat een werk stop je erin! complimenten hoor.

    Ik ben gek van Pannekoeken en crepes. Ik maak niet echt onderscheid, maar denk altijd in termen van meer melk en ei voor crepes. Ik heb twee tips voor je

    1. Ik bak altijd in twee pannen, in één pan beslag, keren naar de andere pan. Dan heb je minder problemen met temperatuur (voor beslag moet het iets warmer zijn) en gaat het razendsnel

    2. crepes beleg je juist met lekkere mengsels, bijv. volle kwark met jam. Pannekoeken doen we met stroop en suiker, toch?

    succes

    Marc

    1. Brenda Kookt 4 maart 2015 om 21:04

      Dank je wel Marc, voor het compliment en de tip om twee pannen gebruiken.
      Stroop en suiker hoort niet op een crêpe, maar ik heb hier thuis toevallig iemand zitten die dat wel erg lekker vindt ;) Ik ga zelf het liefst voor nutella of karamel. Maar kwark met jam klinkt ook niet verkeerd moet ik zeggen.

  3. Sarah 4 maart 2015 om 10:38

    Ziet er heerlijk uit, goede tip dat dille en kamille er ook een deegschraper verkopen.

  4. lieke 4 maart 2015 om 21:24

    Leuk recept!! Ik krijg er trek van :D

  5. Linda 6 maart 2015 om 19:40

    Hoi Brenda,

    Even een echte blonde vraag…
    Als ik de suiker weglaat heb ik dan deeg voor hartige crepes? Of dien ik iets anders toe te voegen, dank voor je leuke inspiratie!

    1. Brenda Kookt 7 maart 2015 om 09:23

      Dat is geen blonde vraag hoor :) Hartig crêpebeslag wordt niet van bloem gemaakt, maar van boekweitmeel. Ook wordt er dan inderdaad geen poedersuiker toegevoegd. In dit filmpje wordt het uitgelegd: https://brendakookt.nl/2015/03/01/crepes-maken/
      Dus ik zou dezelfde verhoudingen nemen, en dan boekweitmeel gebruiken ipv tarwe bloem en geen poedersuiker toevoegen.

      1. Linda 9 maart 2015 om 06:34

        Dank je wel, ik ga het proberen!

  6. Miranda 16 augustus 2015 om 16:20

    Net zo’n crepe gemaakt met Nutella en banaan: yammie!!
    Wel moeilijk hoor, zo’n eerste keer met ‘eigen’ beslag i.p.v. uit een pakje, maar met de juiste crepe pan peace of cake :-b

  7. afke 20 september 2015 om 13:56

    het was heerlijk

  8. Annanasje 4 mei 2016 om 12:44

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb ze gebakken in een pannenkoekenpan, dat ging prima! Wel moeilijk om ze goed dun te krijgen, maar oefening baart kunst :). De crepes heb ik belegd met suiker, poedersuiker, nutella en ook met suiker en kaneel (een aanrader!).

  9. Cecil 18 mei 2016 om 13:54

    Ik had nog nooit in mijn hele leven crèpes gemaakt maar na drie lichtelijk mislukte ging het perfect, ik ben heel blij met dit recept! Dankjewel!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *