Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Cannelloni met kip

Cannelloni met kip txt

We gaan voor pasta! Maar geen gewone pasta zoals macaroni of penne, vandaag gaan we voor pastarolletjes. Cannelloni met kip, pancetta en rode saus.

Mijn keukenkastjes puilen uit met producten die ik veel te weinig gebruik. Zo lag er al een hele tijd een pak cannelloni in mijn kast. Het was de hoogste tijd om daar iets lekkers mee te maken.

Ik wilde de cannelloni per se niet eten met spinazie want dat vond ik te standaard (zo’n recept staat hier (klik) al op het blog). Daarom besloot ik voor kip met gedroogde ham te gaan. En een rode saus.

Ik had eigenlijk niet gedacht dat dit recept mijn blog zou halen. Ik had verwacht dat het niet ontzettend lekker was, maar gewoon. Gelukkig heb ik uit gewoonte foto’s gemaakt want deze smaakcombinatie is heerlijk. Het is ècht lekker. Een aanrader en daarom moet ik het ook zeker met jullie delen.

Ik moet je wel even waarschuwen dat het vullen van de rolletjes cannelloni niet altijd gemakkelijk is. Maar met een beetje geduld (en mijn tips ;)) gaat het vast helemaal lukken.

Cannelloni met kip 02

Cannelloni met kip

Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 8 tot 10 cannelloni’s
  • 1 grote kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 125 gram champignons
  • peper en zout
  • 2 theelepels oregano
  • 100 gram parmaham
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • olie om te bakken en de ovenschaal in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Snijd de kipfilet fijn en pers de knoflook, bak dit met de ui mee. Snijd de champignons, parmaham en prei fijn en bak dit ook met het ui-kipmengsel mee. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel oregano.

Verwarm de tomatenblokjes samen met 200 ml water. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Pureer de tomatenblokjes zodat een mooie saus ontstaat.

Meng de helft van de Parmezaanse kaas door het kipmengsel, roer de crème fraiche er ook door.

Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

Vul de cannelloni rolletjes. Dit gaat met een theelepeltje maar je kunt ook een spuitzak of diepvrieszakje vullen en hier een spuitzak van maken door een punt af te knippen. (bij mij werkte de lepel-methode het beste) Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Verdeel de tomatensaus over de rolletjes en strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.

Bak de schotel met de gevulde cannelloni 30 minuten in de oven zodat cannelloni gaar is.

Tip: in plaats van cannelloni rolletjes kun je de vulling ook in verse lasagnebladen rollen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

29 Reacties

  1. Ellen 9 maart 2015 om 08:09

    Ooh, zo lekker! Als ik wat meer tijd heb om te koken, vind ik het heerlijk leuk om calleloni te maken :)

  2. Gwendolyn 9 maart 2015 om 09:07

    Lekker cannelloni.

    Ik maak hem met verse lasagne bladen, die ik heel even kook, is makkelijker om te vullen ☺

    1. Brenda Kookt 9 maart 2015 om 12:41

      Bedankt voor de tip. Dat is zeker makkelijker, dat wil ik de volgende keer ook doen. Scheelt een hoop gedoe :)

  3. kelly 9 maart 2015 om 09:26

    Dit heb ik nog nooit op en wil ik dolgraag proberen. Wel met gehakt denk ik, want ben niet dol op kip en pasta samen. Ik heb trouwens ook weleens gezien dat ze lasagnabladen oprolden als cannelloni rolletjes. Weet jij of dit handig is?

    1. Brenda Kookt 9 maart 2015 om 12:36

      Ja dat is zeker handig, dat wil ik de volgende keer namelijk ook doen. Dan ben je van het gepriek af ;)

  4. marjolein 9 maart 2015 om 12:07

    Hai Brenda,
    Kun je mij vertellen wat je doet met de Parmaham? Meebakken of zo door de saus?
    Hoor graag
    mvg
    Marjolein

  5. Désirée 9 maart 2015 om 12:40

    Hoi!!
    Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker een keer proberen.
    Ik heb al eens iets met cannelloni’s gemaakt maar moest ze toen voorkoken. Moet dat in jouw recept ook? Gekookt en daarna vullen is namelijk helemaal vreselijk om te doen en ze scheuren ook snel.
    Groetjes

    1. Brenda Kookt 9 maart 2015 om 16:22

      De cannelloni hoeft niet voorgekookt te worden. In de oven garen de pastarolletjes in de saus.

      1. Désirée 23 maart 2015 om 15:47

        Van het weekend gemaakt! En ze waren heerlijk!! Zeker voor herhaling vatbaar!!

        1. Brenda Kookt 24 maart 2015 om 06:02

          Wat leuk dat je ze gemaakt hebt, goed om te horen dat het in de smaak viel

  6. Bertien 12 maart 2015 om 07:35

    Verrassend lekker van smaak ! Wij hebben ook verse lasagne bladen gebruikt.

    1. Brenda Kookt 13 maart 2015 om 07:28

      Wat goed om te horen Bertien. Ik ga de volgende keer ook de verse lasagnebladen proberen.

  7. Jolene 14 maart 2015 om 07:57

    Als de Vomar Cannelloni verkoopt dan gaan wij maandag dit eten, ziet er heel lekker uit!

    1. Brenda Kookt 14 maart 2015 om 09:27

      Ik denk dat de Vomar ze wel verkoopt hoor. Maar anders kun je ook verse lasagnebladen uit het koelvak gebruiken. Hier kun je de vulling in rollen.

  8. Alexander 9 januari 2016 om 09:19

    Cannelloni vullen doe ik altijd onvoorgekookt. ALs je zorgt voor voldoende saus in de schaal, dan gaat dat prima. Als je vaker Cannelloni eet, dan kun je een trechter gebruiken bij het vullen. Snij dan de punt eraf. Je kunt dan de trechter op een harde Cannelloni zetten en schep vulling in de trechter en met de achterkant van een lepel duw je je het zo in erin.
    Een andere variant: zet de cannelloni recht overeind naast elkaar en doe er een touwtje omheen. Nu ze allemaal naast elkaar staan en door het touwtje niet om kunnen vallen, kun je de vulling er zo op leggen en uitsmeren. de middelste zitten het eerste vol, daarna de rand goed vullen. ook weer een beetje met de achterkant van een lepel aandrukken. Touwtje los maken en voila: super snel gevulde cannelloni.

  9. Joan Kramer 8 maart 2016 om 20:03

    Brenda, heb het gerecht gemaakt en de kip en ham vervangen voor zalm (gerookte plakken). Was ook super lekker. Groetjes, Joan

  10. Daan 12 april 2016 om 11:28

    Ik dacht zelf om een keer een variant te maken met kipgehakt. Is het verstandig om dit vooraf te bakken, of kan het er rauw in zodat het in de oven kan garen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *