Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gehaktbrood

Gehaktbrood txt

Ohh ik heb vandaag toch een lekker receptje voor jullie! Gehaktbrood. Meatloaf op zijn Amerikaans. En wat voor eentje!

Dit gehaktbrood is perfect. Hij is lekker mals, zacht en smeuïg. Het is goed op smaak en nog lekkerder door de barbecuesaus die er bovenop gaat. Een ware traktatie. Het gehaktbrood is niet alleen lekker bij de warme maaltijd, ook de volgende dag op brood is het onweerstaanbaar lekker.

Je kunt proberen het gehaktbrood uit de vorm te storten op een mooie schaal, maar zo in de vorm is het ook een beauty toch? En heel erg lekker. Maar dat had ik natuurlijk al gezegd. Scroll snel naar beneden voor het recept!

Gehaktbrood 02

Gehaktbrood

Bereidingstijd 25 minuten en 50 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 750 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 winter wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • hand fijngesneden verse basilicum
  • hand fijngesneden bieslook
  • zout en peper
  • barbecuesaus voor bovenop het gehaktbrood (ik nam de barbecuesaus van Remia, deze is niet te dik en kan heel goed in de oven gebruikt worden)

Extra benodigd: een cakevorm van ongeveer 30 cm

Bereiding:

Snijd de ui, winterwortel en bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Bak de groenten met de knoflook in een koekenpan met olie aan tot de ui glazig is. Meng de worcestersaus en tomatenpuree door de groenten en bak dit nog even mee.

Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °C.

Plaats het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, eieren, basilicum en  bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het goed door elkaar.

Stort het gehakt in de cakevorm en druk het aan. Verdeel de barbecuesaus over het gehaktmengsel. Bak het gehaktbrood tot de kern 69°C is (dit duurt ongeveer 50 minuten)

 Tip: gehaktbrood is niet alleen lekker als het net de oven uit komt, ook de volgende dag als lunch op brood (warm of koud) is het heerlijk. Je kunt het gehaktbrood (bijvoorbeeld in plakken) ook invriezen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

16 Reacties

  1. Emily van Kampen 11 maart 2015 om 10:14

    Gehaktbrood is echt geweldig! Als ik hier een gehaktbrood bak is hij binnen no time verslonden. Eigenlijk doe ik er vaak ongeveer dezelfde dingen in als in dit recept, maar ik heb ook een keer een Italiaanse versie gemaakt. Ook heel lekker!

    1. Brenda Kookt 11 maart 2015 om 20:35

      Ideaal dat je er zoveel kanten mee op kunt. Een Italiaanse versie lijkt me ook heerlijk.

  2. Melissa Charlotte 11 maart 2015 om 18:46

    Oh lekker! Mijn vader maakt dit ook wel eens. Ook lekker met gekookt ei erin.

    1. Brenda Kookt 11 maart 2015 om 20:35

      Op de een of andere manier lijkt dat me een beetje gek. Maar misschien moet ik het eens proberen :)

  3. Linda Delichef 11 maart 2015 om 21:05

    Dit ziet er lekker uit. In Amerikaanse series zijn ze meestal juist niet zo positief over gehaktbrood en dat maakt mij extra nieuwsgierig. Komt op het lijstje om een keer te maken!

  4. Tineke 17 april 2015 om 19:07

    vandaag voor de tweede keer gemaakt, 1e keer viel hij helemaal uit elkaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag voor de 2e x gemaakt, en gelukt! Een plaatje, samen met jouw witlofsalade en rode krieltjes gegeten.

  5. Gordon 11 september 2015 om 17:40

    Heerlijk recept en het resultaat is een kruidig, zacht en smakelijk gehaktbrood. Wij aten het met verse maiskolven en een sausje naar keuze. De kids vonden het ook heerlijk!

    1. Brenda Kookt 12 september 2015 om 08:23

      Super om te horen Gordon, fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

  6. Annelies 12 maart 2016 om 11:54

    Hij was super super lekker en dus ook zo op :-) Deze gaat op zeker nog een keer gemaakt worden!

  7. Suus 12 november 2016 om 13:58

    Wat een lekker gerecht! Ik was opzoek naar wat inspiratie en kwam dit tegen. Ga het zeker uitproberen. Ben wel benieuwd wat je hiernaast serveert, aangezien de bbq saus mij wat dominant lijkt. Heb je een lekkere tip?

    1. Monique Schluep 4 oktober 2017 om 15:15

      Hoi Suus,

      Ik heb er gewoon broccoli en gebakken aardappeltjes bij geserveerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!