Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bacon and Egg muffins

bacon and egg muffins txtDit is een heel leuk receptje, bacon and egg muffins! Eimuffins maakte ik al eerder en deze staan inmiddels ook op het blog (klik hier). Maar dit zijn eimuffins 2.0. Feestelijke eimuffins! Of terwijl: bacon and egg muffins.

Dit is wat iedereen lekker vindt. Wat iedereen lekker moet vinden. Het is gewoon te goed. Te lekker.

Het is een muffin met een bodem van brood, met daartussen een laagje kaas, een rand van bacon (of spek) en daarop een ei. Yum!

Het handig is dat je zelf bepaalt hoe lang je de muffins in de oven bakt, en dus zelf bepaalt of ze hard, zacht of er tussenin worden. Ik ging voor er tussen in. Ik bakte ze 10 minuten, en dat is perfect.

Deze bacon and egg muffins misstaan niet bij de paasbruch of een verwenontbijtje op een gewone (zondag)morgen. Ga jij ze maken?

bacon and egg muffins 01

Bacon and Egg muffins

Bacon and Egg muffins

15 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • 4 plakjes spek
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • bieslook

    Extra benodigd: een muffintray

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 200ºC, vet de muffintray in.
      • Bak de spek in een droge koekenpan even aan beide kanten aan. Niet te lang, het moet nog wel flexibel blijven.
      • Snijd cirkels uit de boterhammen en leg ze op de bodem van de muffinvormpjes. Leg de gebakken spek lang de randen van de mufinvorm, druk het aan zodat het tegen het brood aan zit. Verdeel de kaas over de vormpjes.
      • Breek de eieren boven de vormpjes. Bestrooi met peper en zout.
      • Bak de muffins 10 tot 15 minuten in de oven. Tot jij vindt dat de eidooier goed gekookt is. Serveer de bacon and egg muffins met verse bieslook.

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

       

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      14 Reacties

      1. Corinne 22 maart 2015 om 09:46

        Mmmmm, dat ziet er weer lekker uit. Van de week even spek halen en dan ga ik dit maken. Yummie.

      2. Heidi Sour 22 maart 2015 om 10:30

        Klinkt lekker. Ik hou niet van spek maar mijn kinderen wel dus ik ga dit zeker maken. En even zeuren, het is het spek. Niet de spek.

      3. Ann W 22 maart 2015 om 20:01

        Oh, ziet er lekker uit! Ik heb het bij op mijn lijstje gezet “ideetjes voor de Paasbrunch”.
        I think we have a winner :-)

      4. Ellie 22 maart 2015 om 20:16

        Jaaa! Deze komen wel op de paastafel!

      5. Yvette 22 maart 2015 om 21:36

        Lijkt me erg lekker (ook je eerdere Eimuffins) en ga ze binnenkort zeker eens maken.

      6. Nathalie 23 maart 2015 om 22:24

        Oh lord, must try now! Dit kan inderdaad alleen maar goddelijk smaken :D

      7. Simone 30 maart 2015 om 17:14

        Wat een leuk idee! Ik heb nog geen muffintray, maar nu ik dit recept gezien heb ga ik er direct 1 aanschaffen. Superschattig.

      8. Lieke 10 mei 2015 om 22:06

        Wauw!! Echt onwijs lekker. Vandaag gemaakt voor het moederdagontbijt en voor dat ik het door had waren ze op!

      9. Valerie 18 maart 2016 om 11:13

        Hallo Brenda, ik heb je site pas sinds kort ontdekt, maar ik ben nu al een ontzettende fan geworden. Ik heb al een paar dingen uitgeprobeerd en alles was tot nu toe heerlijk. Maar vooral ook makkelijk te bereiden. Hier en daar zelf wat toevoegen en weer staat er iets lekkers op tafel. Dank je wel voor de lekkere recepten en vooral goede uitleg. Groetjes, Valerie

      10. anneke luiten 22 maart 2016 om 21:57

        ik ga ze zondag maken voor de Paasbrunch. Makkelijk en (denk ik) lekker! En ik ga ook jouiw clotted cream maken

        1. Brenda Kookt 23 maart 2016 om 09:39

          Wat leuk Anneke, daar zullen jullie zeker van gaan smullen

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept