Het is vandaag Pasen! Ik wens jullie een heel mooi paasweekend toe. Wie weet komt dit saucijzenbroodjes recept dit weekend nog van pas?
Een van mijn guilty pleasures is toch wel dit broodje. Al sinds mijn jeugd ben ik hier dol op.
Ik ging naar de middelbare school in de tijd dat de schoolkantine nog niet zo uitgebreid was. Er waren snoep- en firsdrank automaten. Daarbij was er een shopje die tijdens de pauze open ging. Hier kon je stokjes saté kopen, broodjes bapao en saucijzenbroodjes.
Traktatie
Zo’n beetje om de week trakteerde ik mezelf op zo’n lekker saucijzenbroodje. In mijn herinneringen waren dat de lekkerste saucijzenbroodjes ever. Ik ben nog steeds gek op saucijzenbroodjes. In de stad, op het werk en in het vliegtuig. Die kleffe saucijzenbroodjes in het vliegtuig zijn de lekkerste, na afloop van de vakantie.
Het is natuurlijk super makkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Het fijne is dat je er lekker mee kunt variëren. Darom deel ik bij deze drie recepten voor saucijzenbroodjes. De normale saucijzenbroodjes zijn altijd goed. Italiaanse saucijzenbroodjes en Oosterde saucijzenbroodjes.
Vijf mannen waren het testpanel en de meningen waren verdeeld. Mijn eigen man ging (natuurlijk) voor de normale altijd goed saucijzenbroodjes een ander vond de Italiaanse het lekkerste en anderen gingen voor het Oosterse recept. Alle broodjes werden goed gekeurd!
Snel door naar de recepten..
Saucijzenbroodjes recept
Saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 6 velletjes bladerdeeg ontdooid
- 200 gram half om half gehakt
- 2 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- peper en zout
Voor naturel saucijzenbroodjes:
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel sambal
- snuf nootmuskaat
Voor Oosterse saucijzenbroodjes:
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel zoete ketjap
- halve theelepel ras el hanout
- 1 teentje geperste knoflook
Voor Italiaanse saucijzenbroodjes:
- theelepel organo
- theelepel mosterd
- theelepel ketjup
- klein handje verse basilicum fijngesneden
- 4 fijngesneden cherry tomaatjes of een halve tomaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het gehakt met 1 ei, de paneermeel en de ingredienten die bij het saucijzenbroodje van jouw keuze staan. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
- Klop het andere ei in een kommetje los en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg. Rol 6 kleine worstjes van het gehaktmengsel en leg dit op de plakjes bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten goed aan (eventueel met een vork). Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bestrooi en Italiaanse saucijzenbroodjes met een beetje oregano en de Oosterse met sesampitjes.
- Bak de saucijzenbroodjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Als de onderkant van het bladerdeeg niet krokant genoeg is kun je ze even omdraaien en op zijn kop in de oven bakken.

Bekijk hier het overzicht van alle paas recepten!