Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

3x Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes receptHet is vandaag Pasen! Ik wens jullie een heel mooi paasweekend toe. Wie weet komt dit saucijzenbroodjes recept dit weekend nog van pas?

Een van mijn guilty pleasures is toch wel dit broodje. Al sinds mijn jeugd ben ik hier dol op.

Ik ging naar de middelbare school in de tijd dat de schoolkantine nog niet zo uitgebreid was. Er waren snoep- en firsdrank automaten. Daarbij was er een shopje die tijdens de pauze open ging. Hier kon je stokjes saté kopen, broodjes bapao en saucijzenbroodjes.

 

Traktatie

Zo’n beetje om de week trakteerde ik mezelf op zo’n lekker saucijzenbroodje. In mijn herinneringen waren dat de lekkerste saucijzenbroodjes ever. Ik ben nog steeds gek op saucijzenbroodjes. In de stad, op het werk en in het vliegtuig. Die kleffe saucijzenbroodjes in het vliegtuig zijn de lekkerste, na afloop van de vakantie.

Het is natuurlijk super makkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Het fijne is dat je er lekker mee kunt variëren. Darom deel ik bij deze drie recepten voor saucijzenbroodjes. De normale saucijzenbroodjes zijn altijd goed. Italiaanse saucijzenbroodjes en Oosterde saucijzenbroodjes.

Vijf mannen waren het testpanel en  de meningen waren verdeeld. Mijn eigen man ging (natuurlijk) voor de normale altijd goed saucijzenbroodjes een ander vond de Italiaanse het lekkerste en anderen gingen voor het Oosterse recept. Alle broodjes werden goed gekeurd!

Snel door naar de recepten..

saucijzenbroodjes recept

Saucijzenbroodjes recept

Saucijzenbroodjes

20 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 6 velletjes bladerdeeg ontdooid
  • 200 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout

    Voor naturel saucijzenbroodjes:

    • 2 theelepels mosterd
    • 1 theelepel sambal
    • snuf nootmuskaat

      Voor Oosterse saucijzenbroodjes:

      • 1 theelepel sambal
      • 1 theelepel zoete ketjap
      • halve theelepel ras el hanout
      • 1 teentje geperste knoflook

        Voor Italiaanse saucijzenbroodjes:

        • theelepel organo
        • theelepel mosterd
        • theelepel ketjup
        • klein handje verse basilicum fijngesneden
        • 4 fijngesneden cherry tomaatjes of een halve tomaat

        Bereiding

        • Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
        • Meng het gehakt met 1 ei, de paneermeel en de ingredienten die bij het saucijzenbroodje van jouw keuze staan. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
        • Klop het andere ei in een kommetje los en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg. Rol 6 kleine worstjes van het gehaktmengsel en leg dit op de plakjes bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten goed aan (eventueel met een vork). Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bestrooi en Italiaanse saucijzenbroodjes met een beetje oregano en de Oosterse met sesampitjes.
        • Bak de saucijzenbroodjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
        • Als de onderkant van het bladerdeeg niet krokant genoeg is kun je ze even omdraaien en op zijn kop in de oven bakken.

        saucijzenbroodjes recept

        Bekijk hier het overzicht van alle paas recepten!

        Deel dit bericht:

        Share on facebook
        Share on twitter
        Share on whatsapp
        Share on email
        Reacties

        14 Reacties

        1. Emily van Kampen 5 april 2015 om 09:48

          Zo! Het is echt super lang geleden dat ik een saucijzenbroodje gegeten heb! Uit de winkel vind ik ze vaak te vettig, maar als je ze zelf maakt heb je dat natuurlijk helemaal zelf in de hand. Goed idee!

        2. Emma 5 april 2015 om 11:37

          Wauw, dat klinkt zo ongelofelijk lekker! Ik ben ook dol op saucijzenbroodjes!

        3. Corinne 5 april 2015 om 11:44

          Oh lekker saucijzenbroodjes. Die ga ik binnenkort ook weer eens maken. Heerlijk!

          1. Brenda Kookt 6 april 2015 om 11:49

            Tnx meiden, zeker maken hoor! :) Als je ze kleiner maakt zijn ze ook leuk (en lekker) als hapje op een feestje.

        4. Hermina Romijn 6 april 2015 om 11:12

          Beste Brenda ik vond de Saucijzenbroodjes heerlijk heb de Italiaanse gemaakt bedankt groeten Hermina

        5. Anne 6 april 2015 om 21:10

          Ik vond de saucijzenbroodjes op de middelbare school ook altijd super lekker! Op welke school heb jij gezeten?

        6. Jan Mulder 17 oktober 2015 om 10:44

          Saucijzenbroodje..
          Gehakt halfom mengen met klein beetje melk, ei en paneermeel..
          Op smaak brengen met zout, peper en wat worchestersaus ..
          Recept suksesvol in de jaren 60, 70, 80 en 90 gebruikt ..
          mvrgr jan mulder

        7. Pieter 27 december 2015 om 17:00

          15 minuten bakken is te kort, 20 min. bij 200C. is beter, bovendien kun je beter soezenbeslag bijmengen om krimpen van de vulling te voorkomen, dat krimpen zie ik terug bij de foto’s!
          Traditioneel gebruik je peper,zout,nootmuskaat en worchestershire sauce.
          Succes.

        8. dutchmom4 7 mei 2016 om 21:35

          Your Saucijzenbroodjes recipes look delicious. And, I will make them soon. Tulip Time is starting today, May 7, 2016, in Holland, Michigan.

        9. anna 3 juni 2016 om 15:30

          leuke site en ik heb ze gebakken heel lekker!

        10. John 16 april 2017 om 10:05

          Gelijk aan de slag gegaan mijn eigen smaak erop los gelaten heb voor de Italiaanse gekozen met knoflook en een uitje. Ze waren heerlijk

        Laat een reactie achter

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

        Beoordeel recept




        Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!