Bladerdeegpakketjes Kip in Tomatensaus

Kip in bladerdeeg txt

Simpel, en heel erg lekker. Dat is dit receptje voor bladerdeegpakketjes met kip in tomatensaus.

Vroeger toen ik net begon met koken (denk aan 2007) en de pakjes in de supermarkt had ontdekt was er een pakje op de markt voor kiprolletjes met ham in tomatensaus. En dat gerecht was zo lekker dat we het regelmatig aten.

Dit recept is op dit pakje geïnspireerd, maar dan met bladerdeeg als extraatje. Een lekker bijgerecht, en weer eens iets anders dan een normaal stukje kip.

Kip in bladerdeeg 02

 

Bladerdeegpakketjes kip in Tomatensaus

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 kipfilets
  • blikje tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 6 plakjes prosciutto
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de tomatenblokjes in een pannetje en breng het op smaak met peper, zout en oregano.
Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of blender zodat een tomatensaus ontstaat.

Halveer de kipfilets en snijd de paprika in reepjes.

Rol de stukken kipfilet in de prosciuto en leg dit diagonaal p de plakjes bladerdeeg. Bestrijk kip met tomatensaus en veel de paprikareepjes over de kip. Maak de bladerdeegpakketjes dicht door de twee punten over elkaar te vouwen.

Leg de bladerdeegpakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak dit 30 minuten in de oven.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk