Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Macaroni Stroganoff

Macaroni stroganoff txt

De favoriete pasta met rode saus van mijn vriend. Maar dan zonder pakjes. Dat is deze macaroni stroganoff.

We eten niet vaak uit pakjes. Maar soms wel. Een van de pakjes die we regelmatig kopen is het pakje macaroni stroganoff. Al een lange tijd wilde ik deze pasta zelf koken, zonder pakje. Om de een of andere reden kwam het er iedere keer niet van. Dit komt ook doordat we dit meestal eten als ik niet kook. Maar het is er nu toch van gekomen. En het is gelukt hoor, ook zonder pakje is deze pasta een aanrader.

Deze macaroni stroganoff is minstens net zo lekker als het pakje. En weet je het is niet eens moeilijk om te maken. Volgende keer geef ik dit recept aan mijn vriend zodat hij het zelf kan maken ;) Wanneer zet jij de macaroni stroganoff op tafel?

Macaroni stroganoff 02

 

Macaroni Stroganoff

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen

  • 375 gram fusilli pasta
  • 500 gram rundergehakt
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • courgette
  • 250 gram champignons
  • rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan. Voeg het gehakt er bij, breng op smaak met peper en zout en rul dit. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee.

Serveer de stroganoffsaus met de pasta. Macaroni stroganoff dus.

Tip: de pastasaus kun je ook heel goed invriezen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

55 Reacties

  1. Linda 31 januari 2016 om 18:32

    Wat was dit lekker! Bedankt voor het recept.

  2. Danielle 29 februari 2016 om 17:59

    heb het net gemaakt en het smaakte prima!

    recept zonder paprika gemaakt omdat mijn moeder dit niet lust.

    bedankt voor het recept!

  3. Jet 21 april 2016 om 20:18

    Dit is zo’n heerlijk recept. Ik heb em al een paar keer gemaakt en elke keer weer een success. En heel handig ook als je gaat kamperen….alles in de skottelbraai :) Dank je wel!

  4. Marlies Koevoets 31 mei 2016 om 16:45

    Lijkt in de verste verte niet op stroganoff, sorry.

  5. Linda 2 juni 2016 om 17:57

    Vandaag gemaakt…heerlijk!! Nooit geen pakje meer voor mij want dit smaakt zelfs nog beter!! Bedankt voor het recept. Ga het zeker vaker maken!

  6. Marisela 22 maart 2017 om 17:22

    Heerlijk receptje!! Eindelijk mijn lastige kleine eters aan groenten gekregen ;-) Veel dank Brenda!!!

  7. Sabine 30 mei 2017 om 22:33

    Vanavond gemaakt en wat hebben wij lekker gegeten. Ook mijn zoontje van 5 at zonder mopperen zijn bord leeg. Bedankt!

  8. Thijs Niehof 11 november 2017 om 21:00

    Vandaag gemaakt, erg makkelijk en heel erg lekker! Aanrader!

  9. Astrid 11 mei 2018 om 18:16

    Gelukkig kon ik de saus nog proeven voor ik het bij het vlees deed. Ik vind het de juiste ingredienten voor een tomatensoep hebben.
    Helaas, geen stroganof smaak kon ik er in vinden.

  10. H. Meijer 31 oktober 2018 om 19:43

    De stroganoffsaus gemaakt met hamblokjes i.p.v. gehakt. Iets minder water voor de bouillon gebruikt. Een heerlijke saus! Met gewone volkoren macaroni gegeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *