Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Healthy kokosbollen met chocolade

Healthy kokosbollen met chocolade txt

Een lekker gezond receptje, met een cheat tintje: Healthy kokosbollen met chocolade. Ik kon het niet laten…

Ik had 3 eiwitten over en bedacht dat ik hier kokosbollen mee wilde maken. De kokosbollen van Pauline bevatten geen suiker en dat leek me een verantwoord idee. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door havermout toe te voegen. En chocolade.

Op de een of andere manier moet ik een gezonde baksel altijd net even iets lekkerder maken. In dit geval met chocolade. En dit was een hele goede keuze. Door dat kleine beetje chocolade is het namelijk écht lekker geworden. Een lekkere traktatie die ook nog eens aardig gezond is.

Hoeft het allemaal niet zo gezond en wil je een échte kokosmakroon? Neem dan een kijkje bij dit recept.
Healthy kokosbollen met chocolade 02

Healthy kokosbollen met chocolade

Bereidingstijd 25 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gram geraspte kokos
  • 50 gram havermout
  • snuf zout
  • 100 gram pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Prak de banaan fijn zodat een papje ontstaat. Roer de havermout, kokos en zout hier doorheen.

Klop in een vetvrije kom (maak vet vrij met een beetje citroensap) de eiwitten stijf en spatel dit door het banaanmengsel.

Schep met een lepel ballen van dezelfde grootte uit het kokosmengsel. Kneed de ballen met je handen in een soort negerzoenen zodat ze straks mooi blijven staan. Bak de kokosbollen 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat de kokosbollen op een rooster afkoelen.

Smelt chocolade au bain-marie of in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en vervolgens doorroeren). Giet de chocolade in een kleiner kommetje en dip de healthy kokosbollen in de chocolade. Plaats de kokosbollen hierna op bakpapier en laat de chocolade opstijven.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Emily van Kampen 17 april 2015 om 06:31

    Ik heb gisteren een ‘echte’ op en die blijven gewoon goddelijk. Stiekem hoop ik dat deze gezonde kokos bollen net zo lekker smaken, zodat ik er iets vaker wat verantwoorder van kan genieten ;)

  2. Simone 17 april 2015 om 07:43

    Lekker!! Kokos met chocola is toch ook wel een klassieke combi toch? Altijd goed!

  3. Nicle 17 april 2015 om 10:10

    De “echte” zijn al lekker, maar de combi kokos-chocolade is natuurlijk helemaal super. Ik ga ze dus maar snel maken!

  4. Angelina 17 april 2015 om 12:01

    Ohh deze lijken me heerlijk, ga ik onthouden! :))

  5. Kimberley 17 april 2015 om 13:06

    Heb hem meteen even overgeschreven, klinkt onwijs lekker!

  6. Elly 17 april 2015 om 16:10

    Hallo Brenda,
    wat voor havermout heb je gebruikt? En is er verschil tussen havermout en havervlokken? Je leest soms het één en soms het ander in recepten.
    Meestal gebruik ik gewoon de basishavermout van Quaker.

    1. Brenda Kookt 18 april 2015 om 09:38

      Havermout zijn havervlokken die iets fijner gemalen zijn.

      Als je de basishavermout van Quaker gebruikt is het helemaal goed. De instant-versie zou ik niet aanraden, daar zitten meestal extra zoetstoffen in.

  7. Rianne 17 april 2015 om 16:11

    Hoi Brenda,

    Kan ik de banaan ook weglaten of vervangen voor een ander verantwoord ingredient?

    1. Brenda Kookt 18 april 2015 om 09:33

      Hoi Rianne, je kunt de banaan ook weglaten en bijvoorbeeld een beetje honing toevoegen. De banaan zorgt in dit geval voor een beetje zoetigheid (heel licht).

  8. Petra 1 mei 2015 om 11:36

    Dag,
    Laatst heb ik deze kokosballen gemaakt en aan m’n vrienden laten proeven , ze vonden ze te droog (van je vrienden moet je het maar hebben !) ,wat kan er fout gegaan zijn ?
    Groet, Petra

  9. Linda 18 mei 2015 om 13:18

    Hallo Brenda,

    Deze verantwoorde hapjes lijken me leuk ipv beschuit met muisjes, maar kun je ze ook van te voren maken en invriezen? ( Ivm de voorbereiding en tijd die je hebt als de kleine eenmaal er is) . Dan kan ik later de juiste kleur muisjes erop doen, want we weten niet wat het wordt.
    Ben benieuwd! Alvast bedankt

    1. Brenda Kookt 18 mei 2015 om 13:54

      Hi Linda, wat een leuk idee om deze hapjes als kraamhapje te serveren. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat je deze hapjes heel goed kunt invriezen. En dan na het ontdooien de chocolade en muisjes er op doen.
      Succes met de laatste loodjes :)

      1. Linda 18 mei 2015 om 20:17

        Bedankt voor je snelle reactie!
        Ik ga ze gewoon maken, een weekje invriezen en daarna maar eens kijken hoe ze smaken. Als ik eraan denk dan laat ik het nog even weten.

        1. Brenda Kookt 19 mei 2015 om 08:45

          Leuk! Ik ben benieuwd :) (misschien komt het mij ook nog van pas ;))

  10. Sezer 31 augustus 2016 om 20:02

    Hoi heb ze net gemaakt ze zijn echt lekker ook niet zo zoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!