Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5x Oranje boven

Recepten Koningsdag
Goedemorgen, hebben jullie leuke plannen op deze Koningsdag? Ga je gezellig dat stad in, of misschien langs de rommelmarkt? Mocht je last-minute nog opzoek zijn naar recept-inspiratie dan heb ik een paar tips voor je, ik deel 5 oranje recepten.

Ik blijf vandaag lekker thuis, maar niet alleen. We hebben een groep vrienden uitgenodigd om gezellig bij ons te komen borrelen in de middag. Gister heb ik alvast voorbereidingen getroffen, geheel in de Hollandse stijl heb ik Hollandse gehaktballen gebraden. Na een paar borrels gaan die er wel in :) Ik wens jullie een mooi Koningsdag toe, dat het een gezellige dag mag worden. Met een beetje mooi weer als het kan.

Vandaag deel ik even geen nieuw recept, maar zet ik vijf recepten die al op mijn blog staan in het zonnetje. 5 oranje recepten, wie weet ben je nog opzoek naar een lekker hapje voor op deze Koningsdag? En anders komen ze vast van pas op een ander feestje.

Wortelsoep

Soep doet het altijd goed. Zowel op een relaxte Koningsdag als een drukke maar gezellige dag met familie of vrienden. Ga deze keer eens voor een oranje wortelsoepje met kokos. Een van mijn favoriete soepen die op mijn blog staat.

Pompoenhummus

Een dipper staat ook altijd leuk op tafel. De pompoenhummus kun je dippen met groenten maar je kunt ook smeren op toast of broodjes. En natuurlijk is het ook lekker op een broodje falafel. Ik heb een pompoen in huis, ik ga proberen de hummus nog even snel klaar te maken vanochtend zodat de dip vanmiddag ook bij mij op tafel staat.

Wortelkoekjes

Een koekje er bij? Maak dan de lekkere wortelkoekjes. De wortelkoekjes zijn naast lekker ook nog eens gezond, ik heb namelijk geen boter en suiker gebruikt.

Zoete aardappel friet

Friet, maar dan anders. Serveer zoete aardappelfriet uit de oven. Extra lekker met een lekker yoghurtsausje of truffelmayonaise.

Sticky Chickenwings

Tot slot geef ik je een tip voor een lekkere warme hap: de sticky chickenwings. Kip gebakken in zoetzure saus. Dat kan niet mislukken.

Oh en vergeet niet nog even naar de Quesedilla’s met spinazie en zoete aardappel te kijken die ik gister op mijn blog plaatste. Lekker als lunch , maaltijd of snelle snack.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *