Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 01

Het is aspergetijd! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Daarom heb ik vandaag een lekker inspiratiereceptje voor jullie, een ovenschotel met asperges.

De tweede donderdag van april begint de aspergetijd en deze eindigt met St. Jan, dat is op 24 juni. Tussen deze periode is de Hollandse witte asperge volop verkrijgbaar en daar moeten we van genieten. Dit is dé tijd om asperges te eten.

Witte asperges met ham en een gekookt eitje. Zo hoort het. En dan het liefst met dat lekkere sausje van MAGGI er bij. Omdat je hier veel meer mee kunt heeft MAGGI me gevraagd om een variatierecept met hun welbekende saus voor asperge te maken. En ik kan je zeggen, dat is gelukt.

Ik ging toch weer voor de combinatie asperges met ham. Maar ik voegde ook spinazie en aardappelschijfjes toe. Samen met de romige MAGGI saus voor asperges maakt dit een heerlijke ovenschotel. Een tip voor als je eens iets anders wilt met asperges.

Extraatje: van MAGGI mag ik 10 pakketjes weggeven met daarin een handige aspergetang en de MAGGI saus voor asperges. Laat in een reactie onder dit artikel achter wat jouw favoriete recept met asperges is om kans te maken.

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 02

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 650 gram witte asperges
  • 500 gram verse spinazie
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram beenham in plakken
  • 1 pakje MAGGI saus voor asperges
  • 200 ml koud water
  • 150 gram geraspte kaas
  • olie om de ovenschotel in de vetten

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder het uiteinde en kook ze 10 minuten in ruim water. Verwarm een koekenpan of wok met een klein beetje olie, bak hier de verse spinazie kort in aan. Snijd de plakken ham in repen. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Beleg de aardappelschijfjes met de gebakken spinazie. Verdeel de repen ham over de spinazie. Laat de asperges even uitlekken en leg ze op de laag met ham. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin kleurt.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

43 Reacties

  1. Jacquelien van Ras 30 april 2015 om 20:52

    Mijn favorite asperge gerecht is “Asperges met ei, beenham en botersaus”
    Maar jou gerecht van vandaag ” Ovenschotel asperges ” staat al op mijn boodschappenlijstje !

  2. Simone 30 april 2015 om 22:28

    Deze ovenschotel lijkt me heerlijk. Staat op mijn to-cook lijstje! :) Ik vind het zelf erg lekker om tagliatelle te koken. Vervolgens leg ik de asperges erop en schenk er aspergesaus van Maggi over. Daarnaast bak ik een lekker stukje zalm of een stukje vlees. Heerlijk!

  3. Diana 1 mei 2015 om 10:19

    Aspergezalmtaart!
    Vul een springvorm met vers bladerdeeg, paneermeel op bodem. Vullen met 750 Gr 10 min gekookte en in stukken gesneden asperges, 600 Gr zalmfilet in stukken. Overgiet met een sausje van 4 eieren, 250 Gr creme fraiche, een bosje fijngehakte dille, peper, zout en nootmuskaat. 50 min tot een uur in de oven en smullen maar!

    1. Brenda Kookt 2 mei 2015 om 22:08

      Lijkt me heerlijk Diana, dit wordt het volgende asperge gerecht dat ik ga maken denk ik.

  4. Marjan Formanoy-Noordhuis 1 mei 2015 om 13:59

    Ha Brenda.
    Het bovenstaande recept van jou ga ik dus morgen maken. Lijkt me heerlijk!
    Ik ben dol op asperges en eet ze zo vaak mogelijk in het asperge-seizoen.
    Maar mijn echte “verslaving” is witlof……. Net als jij het liefst meerdere keren
    per week. Ik bedenkt allerlei manieren van bereiden en ook snuffel ik internet af. Zo heb
    ik ook jouw site gevonden. Ik heb zojuist je witlofsoep weer gemaakt en heb vorig weekend
    gesmuld van je witloftaart. Mjammie……
    Weet je dat Maggi-saus voor asperges ook heerlijk smaakt bij simpele gestoofde witlof?
    Wacht op je volgende en nieuwe recepten.
    Groet. Marjan

  5. Marjan Formanoy-Noordhuis 1 mei 2015 om 13:59

    Ha Brenda.
    Het bovenstaande recept van jou ga ik dus morgen maken. Lijkt me heerlijk!
    Ik ben dol op asperges en eet ze zo vaak mogelijk in het asperge-seizoen.
    Maar mijn echte “verslaving” is witlof……. Net als jij het liefst meerdere keren
    per week. Ik bedenkt allerlei manieren van bereiden en ook snuffel ik internet af. Zo heb
    ik ook jouw site gevonden. Ik heb zojuist je witlofsoep weer gemaakt en heb vorig weekend
    gesmuld van je witloftaart. Mjammie……
    Weet je dat Maggi-saus voor asperges ook heerlijk smaakt bij simpele gestoofde witlof?
    Wacht op je volgende en nieuwe recepten.
    Groet. Marjan

    1. Brenda Kookt 2 mei 2015 om 22:06

      Wat leuk dat je de witlofsoep en de witloftaart inmiddels hebt gemaakt Marjan. Ik moet zeggen dat ik asperges ook wel vind lijken op witlof, al blijft witlof mijn favorietje :)
      Bedankt voor de tip, ik ga de saus voor asperges ook eens eten bij gestoofde witlof.

  6. Loes Jansink 1 mei 2015 om 14:56

    Ik maak graag van het kookvocht een heerlijke aspergebouillon met de afgesneden onderste stukjes. Heerlijk.

  7. Hermina Romijn 1 mei 2015 om 15:28

    wij vonden het heel erg lekker het is weer eens iets anders bedankt er voor ik ga koken steeds leuker vinden groetjes

    1. Brenda Kookt 2 mei 2015 om 22:04

      Wat goed om te horen Hermina :)

  8. Hennie 2 mei 2015 om 16:19

    Dag Brenda, idee ovenschotel is goed maar dwecasperges 1 minuit koken betekende geen beetgare maar min of meer rauwe asperges. Ook 25 minuten in oven maar alles wel van te voren klaargemaakt en later in de oven.

    1. Brenda Kookt 2 mei 2015 om 22:04

      Hoi Hennie, excuus dit moet 10 minuten voorkoken zijn.

  9. Ina 2 mei 2015 om 20:23

    O nee! Begin jij nou ook al met gesponsorde pakjes-artikelen?!

  10. annemiek van de pol 3 mei 2015 om 15:20

    Wat een heerlijk gerecht. Dit zal voor 24 juni nog wel een keertje op tafel komen….