Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 01

Het is aspergetijd! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Daarom heb ik vandaag een lekker inspiratiereceptje voor jullie, een ovenschotel met asperges.

De tweede donderdag van april begint de aspergetijd en deze eindigt met St. Jan, dat is op 24 juni. Tussen deze periode is de Hollandse witte asperge volop verkrijgbaar en daar moeten we van genieten. Dit is dé tijd om asperges te eten.

Witte asperges met ham en een gekookt eitje. Zo hoort het. En dan het liefst met dat lekkere sausje van MAGGI er bij. Omdat je hier veel meer mee kunt heeft MAGGI me gevraagd om een variatierecept met hun welbekende saus voor asperge te maken. En ik kan je zeggen, dat is gelukt.

Ik ging toch weer voor de combinatie asperges met ham. Maar ik voegde ook spinazie en aardappelschijfjes toe. Samen met de romige MAGGI saus voor asperges maakt dit een heerlijke ovenschotel. Een tip voor als je eens iets anders wilt met asperges.

Extraatje: van MAGGI mag ik 10 pakketjes weggeven met daarin een handige aspergetang en de MAGGI saus voor asperges. Laat in een reactie onder dit artikel achter wat jouw favoriete recept met asperges is om kans te maken.

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 02

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 650 gram witte asperges
  • 500 gram verse spinazie
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram beenham in plakken
  • 1 pakje MAGGI saus voor asperges
  • 200 ml koud water
  • 150 gram geraspte kaas
  • olie om de ovenschotel in de vetten

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder het uiteinde en kook ze 10 minuten in ruim water. Verwarm een koekenpan of wok met een klein beetje olie, bak hier de verse spinazie kort in aan. Snijd de plakken ham in repen. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Beleg de aardappelschijfjes met de gebakken spinazie. Verdeel de repen ham over de spinazie. Laat de asperges even uitlekken en leg ze op de laag met ham. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin kleurt.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

43 Reacties

  1. karin 3 mei 2015 om 15:59

    Het enige recept dat ik ken met asperges en daarom ook mijn favoriet: asperges met gesmolten boter, hamreepjes en gekookt ei.

  2. Mirjam 4 mei 2015 om 16:24

    Asperges , semi-zongedroogde tomaatjes en Italiaanse ham.
    Ovenschotel met olijfolie besprekenelen. Asperges in 4-en gedeeld toevoegen. 35 min in de oven . Op het laatst semi- zongedroogde tomaatjes en gesnipperde ham toevoegen .
    Makkelijker kan bijna niet……
    Smullen maar!

  3. auke beelen 4 mei 2015 om 16:28

    Het witte/groene goud!

    Heerlijk op de gril/bbq, maar ook in een taart met filodeeg, aardappel en ei.. gratineren met kaas en genieten!

  4. Michelle 4 mei 2015 om 17:39

    Een lekkere aspergesoep. Volgens familierecept!

  5. Sharoni 4 mei 2015 om 17:39

    Mijn frittata met groene asperges, champignons en spekjes hmmm

  6. Renate 4 mei 2015 om 17:50

    Ik eet heel graag asperges; ben er dol op! Ik vind gewoon lekker klassiek met een botersausje heerlijk, maar ook door de macaroni met een witte saus en doperwten enzo. Jammie!

  7. Jeanne 4 mei 2015 om 17:55

    Asperges… Zo grandioos lekker!!!
    Echt mijn favoriete gerecht!!
    Natuurlijk zijn de Hollandse het allerlekkerst!!!
    Een van mijn favo recepten is met zalm ( even om en om of als als in oven als laatste toevoegen zodat deze rose blijft) wat beurre blanc erbij …
    Of wat ook lekker is met creme fraise met wat mierikswortel en lente uitje en wat peterselie ..

    Verder heb ik vorig seizoen de asperges door sapcentrifuge gedaan.. Wat room en desgewenst zout en peper naar smaak erbij .. Kan warm of koud ( ala gazpacho) zalig!!!
    ( kan ook aanvullen met mooie ham , ei of hollandse garnaaltjes)

    Brenda dat je juist Nu met deze actie komt… We zijn weer onderweg van Spanje naar Nederland.. En oh ik heb nu al honger naar Asperges..
    Dat wordt overmorgen Eerst naar de Aspergehof in Mierlo!! ( die hebben n zoetje)
    Of als dat teveel om is naar Boereblij in Blaricum .. Ook super asperges.. En anders???? In ieder geval wordt t dit weekend Asperges!!!

  8. Anita H. 4 mei 2015 om 18:36

    Ik ken weinig variaties met asperges, maar ik ervaar dat niet echt als een gemis. De “klassieke combi’s” (met gerookte zalm en met gekookt ei) vind ik subliem.

  9. Eline vd Pol 4 mei 2015 om 18:54

    Mijn favo gerecht is romige aspergerisotto

  10. Arja 4 mei 2015 om 22:09

    Dit lijkt me een heerlijk gerecht, alles in de oven schuiven en klaar.Ik maak graag een quiche met groene asperges, ham, ei, gemalen kaas en creme fraiche.