Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Tips voor het moederdag ontbijt

Moederdag

Zondag is het weer Moederdag, dat is je vast niet ontgaan :) Het is een dag die natuurlijk érg commercieel is, maar toch is het leuk om je moeder op deze dag een beetje extra te verwennen.  En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Verras je moeder met een lekker ontbijtje! Op bed, of gewoon aan tafel.

Tip voor alle vrouwen, laat deze pagina openstaan voor je kinderen of man, zo is de kans groter dat je zondagochtend iets lekkers krijgt voorgeschoteld ;) En als je niets krijgt, dan kun je altijd zelf nog aan de slag om jezelf te verwennen.

Ik geef een paar tips waardoor jouw ontbijtje voor Moederdag nog lekkerder en een tikkeltje feestelijk wordt:

Pannenkoeken

Wie wil er nou niet ontbijten met pannenkoeken? Jouw moeder (of de moeder van je kinderen) vast wel. De pannenkoeken met banaan zijn ontzettend gemakkelijk om te maken. De pannenkoeken worden extra feestelijk als je ze serveert met een beetje vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien. Of steek (of snijd) een vormpje uit de pannenkoeken, bijvoorbeeld een hartje of bloemetje. Klik hier voor het recept van deze snelle pannenkoekjes.

Feestelijke yoghurt in een glaasje

Is jouw moeder iemand die liever licht ontbijt met yoghurt en fruit? Serveer de yoghurt met fruit en muesli dan in laagje in een mooi feestelijk glas. Dat is nog eens een feestje om de dag mee te beginnen! Klik hier , hier en hier voor voorbeelden.

Broodjes op een stokje

Serveer het brood eens ‘gezellig’ op een stokje. Snijd de korsten van de boterhammen en beleg het brood met dat wat jouw moeder lekker vindt. Leg daar een volgende boterham zonder korstjes op en snijd het brood in vierkante stukjes. Rijg de stukjes sandwich (zo heten de twee broodjes op elkaar met beleg er tussen) op een grote satéprikker. Zet de stokjes voor het serveren bijvoorbeeld in een glas zodat ze mooi rechtop staan. Klik hier voor een voorbeeld.

Verwen-Smoothie

Is jouw moeder van de smoothies? Maak dan een lekkere smoothie voor haar. Ik tip je de smoothie met perzik en eentje met peer. Maar natuurlijk kun je ook je fantasie de vrije loop laten gaan, of gebruiken wat je in huis hebt. Neem als basis bijvoorbeeld een halve glas sinaasappelsap (of yoghurt), een halve banaan en een extra stuk fruit, bijvoorbeeld een kiwi, mango of handje aardbeien.

Broodkrans voor jullie allemaal

Maak je liever iets lekkers voor het hele gezin? Maak dan de broodkrans met tomaat en ananas. Zo staat er voor het hele gezin iets lekkers op tafel als ze ‘s morgens naar beneden komen. Klik hier voor het recept.

Kun je nog meer ontbijtinspiratie gebruiken? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan heel veel ontbijt- en lunchrecepten bij elkaar.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Emily van Kampen 8 mei 2015 om 07:18

    Mijn moeder wil inderdaad ook altijd ‘gewoon’ haar muesli eten. Dan is het wel leuker om dat in een glas mooi aan te kleden. Goed idee!

  2. Angelina 8 mei 2015 om 10:38

    Dat ziet er allemaal leuk en lekker uit. Vooral de broodkrans wil ik nog eens maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *