Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip Kerrie

Kip kerrie met rijst

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie.

Vroeger aten we thuis soms kip kerrie. Ik kan me herinneren dat ik dat ontzettend lekker vond. De afgelopen 10 jaar heb ik het niet gegeten dus vond ik het tijd om zelf een keer kip kerrie op tafel te zetten. Zonder pakjes, met extra groenten. Ik heb namelijk het idee dat er anders altijd weinig groenten in zitten. Ik voegde sperzieboontjes toe. Een prima aanvulling zodat dit lekker maaltje voor door de week wordt.

Staat deze kip kerrie deze week bij jou op tafel?

Recept kip kerrie

Kip Kerrie

Bereidingstijd 35 minuten

Extra benodigd:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 450 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel kerriepoeer
  • snuf chilivlokken
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel korianderpoeder
  • ananas
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels rozijnen
  • zout

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.

Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.

Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.

Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.

Serveer de kip kerrie met rijst.

Tip: de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

48 Reacties

  1. Natasja 23 april 2017 om 22:54

    Mijn complimenten voor dit recept, ik heb het nu al meerdere malen gemaakt en blijf er zo heerlijk van smullen en de rest bij ons thuis eveneens!

    1. Brenda Kookt 30 april 2017 om 14:29

      Wat leuk om te horen dat jullie er zo van smullen Natasja

      1. Anna 16 januari 2020 om 22:54

        Ik wordt er enthousiast van.
        Ga het snel maken voor mijn kleinkinderen.
        Blij dat er groenten in zit!

  2. Vincita 2 mei 2017 om 18:44

    Vanavond gegeten en echt gesmuld. Niet eerder zo’n lekkere kip-kerrie gegeten :-)

  3. Sandra 18 mei 2017 om 09:53

    Ben benieuwd naar dit recept. Ik maak het altijd met crème fraiche en paprika, champignons, prei en erwtjes. Best veel groenten dus ;)
    Ga deze ook eens uitproberen!

  4. Smulpaap 28 juli 2017 om 08:51

    Heerlijk! Bedankt voor het delen van je recept! Dit ga ik zeker vaker maken.
    Fijn dat het zuivelvrij is. Ik heb het glutenvrij gemaakt door de bloem te verruilen voor 1 el arrowroot poeder. En het een eigen twist gegeven met andere groenten.

  5. Nanda 12 september 2017 om 20:00

    Het was heerlijk! Deze gaan we zeker vaker maken!

  6. Farida 31 oktober 2017 om 13:57

    Hallo Brenda,

    Zojuist recept uitgeprobeerd en was super lekker! Bedankt hiervoor!

    Ik heb extra toegevoegd theelepel sambal en laospoeder.

  7. Wendy 25 januari 2018 om 09:45

    Ik heb het gisteren gemaakt. Echt heerlijk! Van manlief mag ik het vaker maken, dat zegt genoeg ;). Heb extra courgette en doperwtjes toegevoegd. En zout achterwege gelaten, genoeg smaak! Bedankt voor het recept!

  8. Miriam 14 februari 2018 om 17:11

    Vandaag gemaakt, en het was super lekker. Dank je wel voor het recept.

  9. Cisca Terpstra 23 februari 2018 om 18:40

    Nu voor de tweede keer, deze kip kerrie gemaakt. Ik laat zelf de sperzieboontjes weg. Maar doe daarvoor in de plaats extra paprika. Echt super lekker deze schotel. Lukt altijd.

  10. Esther 10 juni 2018 om 18:36

    VER-RUK-KE-LIJK!

    Net gemaakt met kookroom.
    Mijn zoontje smult ervan!
    Dit wordt hét vaste kerrie recept.
    Dankjewel ??

    1. Brenda Kookt 11 juni 2018 om 06:45

      Wat super leuk om te horen Esther, bedankt voor je berichtje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *