Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Another Blogging TAG

Another blogging tag

Het leek me leuk vandaag weer een TAG in de vullen, zodat jullie mij weer een beetje beter leren kennen. Deze keer beantwoord ik de vagen van de Another Blogging TAG.

Ik zag deze TAG alweer een tijd geleden bij een aantal verschillende bloggers, eerlijk gezegd heb ik geen idee wie de TAG gemaakt heeft. De tag gaat over mijn eigen blog. Lees meer over hoe ik geld verdien met mijn blog, en hoe ik de toekomst van mijn blog zie.

Wat zou je aan je blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Afgelopen jaar is er veel veranderd aan de lay-out van BrendaKookt.nl. Hier ben ik nog steeds super blij mee, voorlopig houd ik dat zo. Qua type artikelen en afwisseling ben ik ook tevreden. Wel zou ik soms wat meer tijd willen hebben zodat ik artikelen extra kan nalezen en meer tijd kan nemen voor het schrijven. Op dit moment is dat met een parttime baan er naast en 6 artikelen in de week niet mogelijk. Wie weet in de toekomst.

Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, ik doe alles voor Brenda Kookt zelf. Wel heb ik hulp gehad bij het design (tnx to Angelina) en werk ik op het gebied van gesponsorde artikelen samen met mijn mediabureau Adfactor.

Tijdens mijn tripjes laatst in maart en april heeft mijn vriendinnetje Inge een oogje in het zeil gehouden. Ze helpt me vaak ook met het nalezen/controleren van artikelen.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Er zijn perioden waarin ik super tevreden ben over mijn blog. Dan kijk ik naar de artikelen die de afgelopen week online zijn gekomen en ben ik trots omdat ze goed zijn gelukt en het een afwisseling is met mooi (eigen geschoten) beeldmateriaal. Dan geef ik mezelf een 9.

Maar er zijn ook weken die ik minder vind, dan geef ik mezelf soms een 7. Vaak zijn dit weken waarin ik achter de schermen juist heel erg hard aan nieuwe content werk. Die content verschijnt dan vaak iets later op het blog.

Verdien je geld met bloggen?

Via banners en gesponsorde artikelen verdien ik parttime mijn geld met bloggen. Ik werk op dit gebied samen met mijn mediabureau, Adfactor. Hierdoor heb ik mijn fulltime baan deels kunnen opzeggen en kan ik meer tijd besteden aan mijn blog.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Ik vind het soms erg lastig dat iedereen iets van mij wil. Bedrijven sturen me graag gratis artikelen en willen dat ik er over schrijf. Door de grote hoeveelheid is dit niet meer altijd mogelijk. Nee zeggen is soms moeilijk.

Een nadeel van bloggen is dat het nooit stopt. Als het artikel voor morgen klaar is kan ik altijd verder werken aan een artikel voor overmorgen. Ook stopt Social Media en de mail nooit. Soms is het moeilijk om even offline te gaan en niet met het blog bezig te zijn. Het is ook zo ontzettend leuk om te doen..!

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Ik blijf hangen als het design me aanspreekt, het beeldmateriaal ‘ leuk’  is om naar te kijken en er een schrijftaal wordt gebruikt dat me aanspreekt.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Inmiddels heb ik super veel leuke bloggers ontmoet op verschillende events, ook heb ik veel contact met leuke PR bureaus en andere organisaties. Het is zo leuk om elkaar te ontmoeten. Er is altijd een klik, iets om over te praten.

Sabine en Pauline kan ik inmiddels mijn foodievriendinnetjes noemen, ook heb ik veel contact met  Monique, Francesca en Philippine. Het is heel leuk en  leerzaam om ervaringen uit te wisselen en samen leuke fooddingen te doen.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik blog niet ontzettend persoonlijk op mijn blog. Toch probeer ik tussen de regels door wel mijn persoonlijkheid naar voren te laten komen. Bij de recepten vertel ik regelmatig iets over mezelf, wat ik ergens van vind en wat ik heb meegemaakt. Toen ik laatst over mijn zwangerschap vertelde had ik voor het eerst het idee dat ik wel echt heel erg persoonlijk was. Dat vond ik erg spannend, gelukkig waren de reacties alleen maar leuk ;)

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik kan me niet voorstellen dat ik zou stoppen met bloggen, ik hoop er nog heel erg lang mee door te gaan. Ik denk niet dat het type artikelen dat ik plaats zal veranderen, het blijft food. Al zal het misschien wel gevarieerder worden naarmate de tijd vordert

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

NEE!

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Ik gebruik mijn (nieuwe! :)) MacBook, Iphone (voornamelijk voor het maken van de snap shots en social media), DSRL camera en heel veel notitieblokjes.

 

Dit waren de vragen van de Another Blogging TAG. Ik hoop dat je het leuk vond om dit over mij en mijn blog te lezen. Zijn er nog dingen die je van me wilt weten? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

  ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. A.J. 25 mei 2015 om 06:32

  Brenda,

  Ik krijg je binnen via de mail en Fb.
  Ik ben je gaan volgen om de recepten. Deze vind ik vaak erg leuk. Ik sla veel op en probeer ook wat uit.
  Ik volg veel bloggers dus veel recepten.
  Ik filter er veel uit.
  Soms vind ik iets anders , maar ik lees veel.
  Ga lekker door met wat je doet.
  AJ

 2. Heike. 25 mei 2015 om 08:43

  Goedemorgen Brenda.

  Ik ken je nog niet zolang maar wat ik allemaal zie en lees dat vindt ik geweldig en vooral als ik je mail weer krijg dan ben ik nieuwsgierig en kijk ik direct en weer leuk te lezen wat je allemaal vertelde.

  Vind het eten wat je vaak stuurt, lijkt zo heerlijk en ga het zeker proberen en vooral de rijstwafel want die eet ik vaak zo op maar vind ik niks aan en nu weet ik wat je er allemaal mee kan doen en dat spreekt me geweldig aan net als zoveel dingen wat ik zie.

  Blij een fan van je te zijn en dat ik mails van je krijg en inderdaad ga zo lekker door.

  Groetjes (en een grote fan van je nu al) , Heike

 3. Kelly 25 mei 2015 om 11:07

  Heel leuk om te lezen Bren! En zo herkenbaar haha, ik had dit bijna zelf geschreven kunnen hebben

 4. Rachel Boerekamps 25 mei 2015 om 21:53

  Hallo Brenda,

  Ik vind je blogs super! Je hebt het heel goed georganiseerd en ik kan heel goed merken dat je er veel tijd in stopt. 1 ding vraag ik me af , inderdaad of je er geld mee verdient en dat is dus zo maar wordt je hiervoor benaderd om over die artikelen te schrijven of geef je je daar voor op. Je snapt het al .. ik wil zelf ook gaan bloggen .. al is dit niet mijn hoofd taak. Ik geef zelf kookworkshops en heb zo veel te vertellen, soms word ik daar zelf onrustig van. Een blog opzetten zal mij veel rust geven in de zin van .. dan kan ik alle inspiratie, ideeën, recepten delen met iedereen. Heerlijk lijkt me dat.
  Succes met alles Brenda.

  Rachel

  1. Brenda Kookt 26 mei 2015 om 15:11

   Hoi Rachel, wat leuk dat je reageert. Ik ben aangesloten bij een mediabureau, zij staan in contact met de adverteerders. Soms komt het ook voor dat ik organisaties waar ik graag mee wil samenwerken zelf benader.
   Wat leuk dat je ook wilt bloggen naast het geven van workshops. Veel succes, en blogplezier. Groetjes, Brenda

   1. Rachel Boerekamps 26 mei 2015 om 22:46

    Hallo Brenda, bedankt voor je snelle reactie.
    Dankzij jou blogs ben ik enthousiast geworden. Ik haal veel inspiratie van je site. Super !
    Groetjes Rachel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *