Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bloemkoolquiche met bacon

Bloemkoolquiche met bacon

De Hollandse bloemkool is weer volop verkrijgbaar. Daarom is het de hoogste tijd voor een nieuw receptje met bloemkool op Brenda Kookt. Deze keer gaan we voor een bloemkoolquiche. Met bacon.

Nog steeds eet ik bloemkool meestal gekookt, maar je kunt er zo veel meer mee. Lekker in schotels (deze is nog steeds favoriet), in de soep (klik) én in een quiche of hartige taart.

Ik ben voor een hartige taart (of eigenlijk is het een quiche) gegaan met bloemkool en bacon. Het is een top combi. Met als extraatje rode paprika en tomaat. De quiche is heerlijk romig, zelfs de tweede keer nadat je hem in de vriezer hebt gewaard en weer opwarmt blijft hij smeuïg. Een topper die de komende tijd zeker vaker bij mij op tafel komt.

Hartige taart met bloemkool

Bloemkoolquiche met bacon

Bereidingstijd 25 minuten en 45 minuten baktijd

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 1 bloemkool
  • 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (ontdooid)
  • 300 gram baconreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • peper
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels bloem
  • 75 gram geraspte kaas (jong belegen)

Bereiding:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor. Bak de baconreepjes in een droge koekenpan. Giet de baconreepjes af en leg ze even apart. Snipper de rode ui en snijd de rode paprika en het vruchtvlees van de tomaten (verwijder het zaad) in blokjes. Bak de ui, paprika en tomaat in een koekenpan aan.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met het deeg. Meng de eieren met bloem, crème fraîche en geraspte kaas. Breng het beslag op smaak met peper.

Roer de uitgelekte roosjes bloemkool, bacon en aangebakken groenten door het beslag zodat alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over de springvorm.

Bak de bloemkoolquiche 45 minuten in de oven tot het deeg gaar is en de vulling is gestold.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

24 Reacties

  1. karin 27 mei 2015 om 08:19

    Ik vraag me wel af hoe je een quiche in de vriezer bewaart. Heb dit nl. 1x gedaan en niet goed bevallen. Heb je tips?

    1. Brenda Kookt 27 mei 2015 om 08:25

      Wat was er niet goed bevallen? Werd het deeg slap?
      Ik snijd de quiche alvast in stukken en stop ieder stuk in een apart diepvrieszakje. Het liefst ontdooi ik de stukken quiche langzaam in de koelkast. We warmen het ‘s avonds weer op in de oven. (niet in de magnetron want dan wordt het deeg slap)

  2. Nicole 27 mei 2015 om 10:01

    Hij lijkt me lekker en makkelijk te maken. Deze staat hier zeker snel op tafel want we zijn dol of bloemkool en quiches.

  3. Bas 27 mei 2015 om 11:00

    Bloemkool en bacon lijkt me een lekkere combinatie! Leuk recept!

  4. Minke 27 mei 2015 om 12:33

    Dit recept is echt een “spekkie “voor ons bekkie !

  5. Lonneke 28 mei 2015 om 11:12

    Ik ben gek op quiche en bloemkool dus dit zou het perfecte recept moeten zijn voor mij.

  6. Lieke 12 oktober 2015 om 15:00

    Deze quiche lijkt mij zó lekker. Alleen kook ik voor mezelf, dan is een taart voor 4-5 personen wel groot. Denken jullie dat de ingredientenverhouding goed blijft wanneer ik alles door vier deel? Of zou ik maar wat ‘op de gok’ doen?

    1. Brenda Kookt 12 oktober 2015 om 16:21

      Hi Lieke, door vieren is wel lastig denk ik. In dat geval zou ik het recept halveren en een kleine bakvorm gebruiken. Zo kun je een deel direct opeten en het andere deel invriezen. Laat het ontdooien in de koelkast en warm het daarna weer op in de oven.

  7. ItsMeBobpa 5 november 2015 om 23:07

    Goed recept. Net gemaakt. Mijn vrouw en ik vonden het heerlijk! De rest ga ik lekker invriezen voor later.

    Bedankt!

  8. Tamara 8 november 2015 om 09:10

    Mijn zoon is geen fan van bloemkool dus ik heb hem uitgedaagd om een lekker recept te zoeken. Hij kwam met jouw recept! Gisteren gemaakt en hij was echt heeeerlijk!! Iedereen heeft gesmuld. Ik heb de bacon vervangen door 250 gr hamblokjes en dit was ook erg lekker.

    1. Brenda Kookt 9 november 2015 om 16:27

      Wat leuk om te horen Tamara. En wat een leuke manier om je kids uit te dagen om iets te eten wat ze eigenlijk niet zo lekker vinden. Die ga ik onthouden voor ‘later’ als ons ukkie groter is.

  9. Wendy 22 november 2015 om 11:56

    Heerlijk recept ,weer eens wat anders met bloemkool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *