Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots mei #2

Snap Shots mei 0209

Er zijn alweer 2 weken voorbij sinds de vorige Snap Shots. Tijd voor een nieuwe editie! Nog steeds maak ik zo’n beetje van alles waar eten aan te pas komt foto’s, er was weer genoeg om uit te kiezen.

De afgelopen weken waren goed! Vorige week was ik vrij van mijn andere baan, dus had ik extra tijd om aan de site te besteden, heerlijk!  Ik had veel energie dus heb hard kunnen werken, maar ook  veel leuke dingen gedaan én lekker gegeten. Ook niet onbelangrijk ;)

Kijk mee naar mijn food Snap Shots van de afgelopen weken:

 

Snap Shots mei 0204

Tijdens mijn ‘vakantie’ had ik een aantal afspraken in Amsterdam. Ik dacht dat ik genoeg eten bij me had, maar toch had ik nog erg trek. Mijn lunch vulde ik aan met een saucijzenbroodje van de Hema, een van mijn favorieten. Einde van de middag had ik afgesproken met een vriendin en nam ik tijdens het wachten op terras een extra kommetje soep.

Snap Shots mei 0203

De nieuwe Magnum’s werden bezorgd, dus die moesten getest worden. Ik ging voor black en hij ging voor pink. De pink is voor mijn smaak op dit moment te zoet, de black is heerlijk. En dat terwijl ik niet van koffie houd, maar dus wel van koffie in ijs :)

De afgelopen week had ik (zoals in mijn eetdagboekje te lezen was) veel verjaardagen. Op twee van de verjaardagen hadden we het over pannenkoeken. Dus toen wilde ik natuurlijk thuis ook pannenkoeken eten. Nog steeds mijn lievelings..

Snap Shots mei 0201

Door de Zonnatura uitdaging met wafels probeerde ik zelf ook verschillende toppings uit. De linker met Griekse yoghurt, aardbeien en bosbessen waren mijn favoriet. Het zijn net (gezonde) gebakjes.

Joor van de blog Joorkitchen belegde de rijstwafel met appelstroop en geitenkaas. Een combinatie die ik meteen moest proberen. Ik had al jaren geen appelstroop meer gegeten, maar vond het erg lekker.

Snap Shots mei 0202

Een heerlijke zondag! Het Pinksterweekend heb ik voor het eerst een dagje het gevoel gehad dat het zomer was en gingen we varen. Al stond er wel een windje en moest ik soms mijn trui aantrekken omdat ik het koud had. Ik hoop dat er deze zomer nog vele van deze dagen zullen volgen. Liefst zonder trui.

Ik ontbeet met broodjes met aardbeien, had cheesecake gebakken, at lekkere hapjes in het gras en tot slot gingen we met zijn allen aan de snack.

Snap Shots mei 0208

Een perfecte zondag kan niet zonder een beschuitje met (XXL) hagelslag.

Marley Spoon had de afgelopen weken ook gerechten van chefkoks opgenomen in het menu. Bij ons werd deze Cockerill met gewokte asperges, morilles en aardappeltjes bezorgd. Genieten hoor..!

Snap Shots mei 0206

Samen met Pauline en Sabine was ik uitgenodigd om vrijdag de Graskaasmarkt in Alkmaar te openen. De kaasmarkt wordt vanaf goede vrijdag tot en met september iedere vrijdag op het Waagplein gehouden. Dit is een originele kaasmarkt zoals het vroeger ging. Het is een hele happening waar iedere week veel toeristen op af komen.

Deze keer stond de kaasmarkt in het teken van de Beemster Graskaas die vanaf deze week weer verkrijgbaar is. Dit is kaas van koeien die de eerste (ik geloof 4) weken in de wei hebben gestaan en het jonge voorjaarsgras hebben gegeten. De kaas is heel romig en vol van smaak, je proeft het echt.

Na het luidden van de bel hebben we een aantal vragen beantwoord voor de microfoon (spannend!) en werd ons uitgelegd hoe de kaasmarkt werkt. We hebben kaas gekeurd, geproefd én werden door de kaasdragers een rondje op een van de bedden rondgereden. Na afloop aten we een lekker broodje kaassalade in café Jong Belegen.

Snap Shots mei 0205

Afgelopen week gingen we voor Moederdag nog High tea’en met mijn moeder, zusjes en schoonzusje bij een nieuwe zaak. We zaten bij  Van Dis in Hoogkarspel, een leuke nieuwe zaak. De high tea is een aanrader, het is weer eens wat anders. Bij de thee kregen we verschillende toppings zodat je de thee een extra smaakje kan geven. Een erg leuk idee. De high tea was lekker gevarieerd, ik hoefde ‘s avonds niet meer te eten ;)

Snap Shots mei 0207

Gister was het een regenachtige zondag. Tot 16.00 uur heb ik lekker veel aan mijn blog kunnen werken. Daarna plofte ik op de bank en aten we lekker makkelijk. Uiensoep met stokbroodjes en een broodje pulled pork. Deze pulled pork is van de Albert Heijn, en is nieuw in het assortiment. Je hoeft het vlees maar 30 minuten af te bakken waarna je het uit elkaar kunt trekken. Het vlees is ontzettend mals, erg lekker. En extra lekker met de BBQ-saus erdoor.

De komende weken worden extra leuk! Ten eerste schijnt het mooi(er) weer te worden en ten tweede vindt onze Biggest Bloggers BBQ komend weekend plaats! Ik ben ontzettend benieuwd en heb er super veel zin in. Binnenkort laat ik je op het blog uiteraard zien hoe het was. 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Jolene 1 juni 2015 om 07:16

    Leuk weer, ik ga ook nog high-tean met schoonzus en schoonmoeder. Van Dis kan ik ook wel even opperen!!

  2. kelly 1 juni 2015 om 07:38

    Heerlijke foto’s weer! Ik vind rijstewafels met huttekase en aardbeien erg lekker! Heb je gemaild dat we we komen hoor!! Tot zondag!

  3. JoorKitchen 1 juni 2015 om 09:12

    Wat leuk dat je de rijstwafels met appelstroop en geitenkaas hebt geprobeerd :-) En wat goed om te horen dat je het na zoveel jaar weer lekker vond om appelstroop te eten. Zo grappig, die beïnvloeding over en weer :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *