Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Paella

Paella met drumsticks

Paella stond al zo lang op mijn lijstje om zelf te maken, nu kan ik hem eindelijk afstrepen. Én vaker maken!

Waarom het zo lang geduurd heb weet ik niet. Het is namelijk super makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker.

In plaats van kipfilet heb ik gekozen voor drumsticks. Het leek me lekker (vlees is lekker zacht) en omdat de paella moet stoven leek het me ideaal als de drumsticks meestoven met de rijst. Qua vis ben ik gegaan voor cocktail garnalen. Niet iedereen is gek op verschillende zeevruchten, daarom leek dit me een mooie middenweg.

Brenda Kookt staat de komende weken in het teken van de BBQ en ook dit gerecht kan op de BBQ gemaakt worden. Zelf hebben we een skottelbraai en hier zit ook een wokplaat op. Hier kun je de paella heel goed in klaarmaken (voor de skottel is ook een speciale paellapan verkrijgbaar).

Paella is een ideaal barbecue, en campinggerecht. Je hebt namelijk maar 1 grote pan nodig en hebt er weinig omkijken naar. Staat deze paella deze zomer nog bij jou op tafel?

Makkelijke paella met kip

Paella

Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten tijd om te stoven

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 4 kipdrumsticks
  • 0,25 gram saffraan
  • 500 ml bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram risottorijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 gram cocktailgarnalen
  • verse peterselie
  • partjes citroen om er bij te serveren

Bereiding:

Laat de saffraan in een kopje met daarin een deel van de  hete bouillon weken.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook, bak dit even aan in de koekenpan. Voeg de drumsticks in de pan en bak dit om en om een paar minuten mee.
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Voeg de groenten bij de drumsticks en bak even mee. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en bouillon (ook het kommetje met daarin de saffraan) in de pan en breng aan de kook. Strooi de rijst over de pan en laat op middelhoog vuur 25 minuten mee garen. Probeer niet te roeren, maar zorg ervoor dat de rijst wel in het vocht van de bouillon ligt. Verwarm de garnalen aan het einde even mee zodat ze garen.

Bestrooi de paella met gehakte peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het even 10 minuten staan. Garneer de paella voor het serveren met partjes citroen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

  1. Farah 17 juni 2015 om 07:54

    Hmm heerlijk!

    Ik ben dol op paella en maak hem dan ook regelmatig zelf klaar (ook altijd met kip of drumsticks en garnalen). Maar hij blijft toch het lekkerst in Spanje :P.

    1. Brenda Kookt 17 juni 2015 om 09:02

      Dat kan ik me heel goed voorstellen. Gaat op mijn bucketlist: echte paella eten in Spanje.

  2. Jacquelien van Ras 17 juni 2015 om 08:30

    goedemorgen Brenda,

    Ziet er weer heerlijk uit!
    Komt zeker ook op mijn lijstje!
    Thx fijne zonnige dag!

    gr. Jacquelien

  3. Iris 17 juni 2015 om 09:22

    Love Paella, maar idd, niets gaat boven die uit Spanje!
    Als ik een ‘vis-proof’ pannetje maak, dan vervang ik de garnalen met gebakken chorizo…aanrader!!!

    1. Marja 17 juni 2015 om 14:29

      Wat een uitstekend idee! Ik hou nl. niet van schaal en schelpdieren! Ik ga het nu echt een keer maken! Met kip en chorizo! Klinkt erg lekker moet ik zeggen.
      Nogmaals dank. Groetjes,
      Marja

  4. MIrjam Maasland 17 juni 2015 om 10:43

    Mmm. lekker! Hoeveel van de ingredienten moet ik aanpassen bij 5 personen? Ik dacht aan kippe dijtjes een pond (i.p.v. de pootjes), maar ik zit even met de vocht hoeveelheid?
    Heb je een advies?

    Hartelijke groet, Mirjam

    1. Brenda Kookt 17 juni 2015 om 16:42

      Ik zou in dat geval ongeveer 750 tot 800 ml bouillon gebruiken. Handige aan kippedijtjes is dat er geen botjes in zitten. Al gleed het vlees bij ons ook zo van de drumstick, zo gaar en mals was het.

      1. MIrjam Maasland 18 juni 2015 om 09:19

        Ik heb 7 ons kippedijtjes genomen van onze turkse supermarkt, die zijn zo lekker en inderdaad 750 ml. bouillon. En garnaaltjes uit de diepvries.
        Het was heerlijk!

        1. Brenda Kookt 18 juni 2015 om 14:03

          Super om te horen! Mijn garnaaltjes kwamen ok uit de diepvries ;)

  5. Xiu 19 juni 2015 om 19:10

    Als ik de hoeveelheid rijst verdubbel naar 300 gram, zou ik dan ook 750-800 ml bouillon moeten gebruiken?

    1. Brenda Kookt 22 juni 2015 om 07:13

      Ja dat zou ik wel doen. Als de rijst te droog is kun je altijd nog een beetje extra water of bouillon toevoegen.

  6. Ri 24 juni 2015 om 12:37

    Een heerlijk zomers gerecht. En makkelijk te maken. Ik ben fan!

  7. Liesbeth 10 juli 2015 om 08:14

    Oh wat heerlijk! Vorig jaar voor het eerst paella gegeten in Spanje en ben er gek op! Zou je het denk je ook met quinoa kunnen maken ipv rijst? En moet ik dan nog iets anders doen in dit recept?

    1. Brenda Kookt 10 juli 2015 om 09:08

      Hoi liesbeth, Quinoa is eerder gaar dan rijst. De stooftijd is in dat geval minder lang. Het lijkt me wel goed om te de kip in dat geval iets langer voor te bakken. Anders is de quinoa gaar, maar de kip nog niet.

      1. Liesbeth 10 juli 2015 om 12:06

        Thnx! Ik ga het dit weekend proberen :-) Ben benieuwd!

  8. Hans 29 juli 2015 om 07:46

    Hallo Brenda,

    ziet er lekker uit, en wilde het gaan maken. Maar nu lees ik dat er 0.25 gram saffraan in moet. Buisjes die ze bij de AH verkopen zit slechts 0.05 gram in. Klopt het dat er hier echt 5 buisjes saffraan voor nodig zijn?

    met vriendelijke groeten,

    Hans

    1. Brenda Kookt 29 juli 2015 om 09:22

      Hoi Hans, wat scherp van je. Ik denk dat het 0,025 gram moet zijn. Een half buisje is voldoende.

  9. Ellen 20 augustus 2017 om 15:23

    Gemaakt en heel erg lekker! Heb er wel chorizo aan toegevoegd, zou ik wel aanraden ook!

  10. karin eertman 5 september 2017 om 19:01

    het was heerlijk!
    ik heb doperwtjes toegevoegd en paella rijst gebruikt.
    Hij gaat in het bewaarmapje! heerlijk, bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *