Ga naar de inhoud

Hartige taart met tomaat en Hüttenkäse

 is Facebook, Bloglovin.  Op 
Delen op

Hartige taart met tomaat en Hüttenkäse

 is  /></div>
<div style= /></div>
<div style= width=

Hartige taartjes met tomaat en huttenkase

Jullie weten dat ik gek ben op hartige taarten. Er staan inmiddels al meerdere recepten van op mijn blog. Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie, deze keer met tomaat en Hüttenkäse. En deze zijn extra leuk want ik heb er kleine taartjes van gemaakt!

Hüttenkäse kende ik vroeger als iets dat mijn moeder op een cracker met tomaat at. Maar je kunt veel meer met Hüttenkäse, je kunt er mee koken! Meestal gebruik ik geraspte kaas in de hartige taart. Deze keer is de kaas vervangen door Hüttenkäse. Het is licht, en lager in vet dan andere vergelijkbare kazen.

Hüttenkäse heeft geen sterke smaak en is daarom goed te combineren met andere ingrediënten. Deze keer ging ik voor tomaat met lente-ui en oregano. Het resultaat: een lekker fris hartig taartje.

Tip: Hüttenkäse is bijvoorbeeld ook erg lekker in een omelet of ovenschotel. Deel je favoriete Hüttenkäse recept met #lekkerlicht op social media. Of kijk voor meer inspiratie op de Hüttenkäse website.

Hartige taart met tomaat en huttenkase

Hartige taart met tomaat en Hüttenkäse

Bereidingstijd: 15 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 hartige taartjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 3 kleine eieren
  • 2 eetlepels Hüttenkäse
  • halve eetlepel bloem
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 tomaten (6 mooie plakjes tomaat)
  • halve theelepel oregano
  • peper en zout

Extra benodigd: kleine taartvormpjes of muffintray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de vormpjes eventueel in.

Klop in een kom de eieren los en meng dit met de Hüttenkäse en bloem. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Snijd de lente-ui in ringetjes en meng dit door het eimengsel.

Beleg de taartvormpjes met bladerdeeg. Vul de taartvormpjes voor max 2/3 met het eimengsel. Leg een plakje tomaat op het beslag en verdeel hier nog een klein beetje extra Hüttenkäse over. Bestrooi met een beetje peper en extra oregano.

Bak de hartige taartjes 30 minuten in de oven zodat het ei is gestold en het deeg gaar is.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op