Ga naar de inhoud

Granita van groene thee

Vandaag gaan we nog even voor een zomers en fris receptje. Eentje die (waarschijnlijk) totaal niet bij het onstuimige weer van vandaag past, maar die ik jullie toch niet wilde onthouden. We gaan namelijk zelf granita maken. Naast de lekkere verse ijsthee (klik) kun je namelijk ook nog een ander lekker verfrissend drankje maken van
Delen op

Granita van groene thee

granita maken

Vandaag gaan we nog even voor een zomers en fris receptje. Eentje die (waarschijnlijk) totaal niet bij het onstuimige weer van vandaag past, maar die ik jullie toch niet wilde onthouden. We gaan namelijk zelf granita maken.

Naast de lekkere verse ijsthee (klik) kun je namelijk ook nog een ander lekker verfrissend drankje maken van thee, granita!

Granita is een Italiaans bevroren drankje. Vooral op Sicilië (waar ik toevallig een paar weken geleden nog vertoefde, klik) is dit een populair drankje, daar wordt het samen met een broodje gegeten bij het ontbijt. Traditioneel wordt granita gemaakt van een mix van fruit, water en suiker. Maar deze keer heb ik het gemaakt met Dilmah Gentle Minty Green Tea met limoen.

Vergeleken met ijsthee duurt het iets langer om de granita te maken, maar als je bijvoorbeeld buiten in de tuin zit kun je dit prima tussendoor klaarmaken. De échte granita heb ik op Sicilie kunnen proeven nadat ik deze versie heb gemaakt. Het smaakt wel anders, intenser dan deze variant. Maar ook de granita van groene thee met limoen is een heerlijk verfrissende combinatie. Ook lekker als spoom bij een zomers diner of als toetje, of gewoon tussendoor trek hebt in iets fris.

 

granita van groente thee

Granita van ijsthee

Bereidingstijd 10 minuten en 3 uur tijd om de kristalliseren

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 ml water
  • 2 zakjes Dilmah Gentle Minty Green Tea
  • 1 limoen

Extra voor garnering: plakjes limoen en een takje verse munt

Bereiding:

Verwarm het water tot 70 °C (tegenwoordig zit op veel waterkokers een knop om het water tot 70 °C te verwarmen in plaats van te koken als je dit niet hebt, laat het water dan koken en vervolgens een beetje afkoelen). Schenk het water hierna in een kan en laat de zakjes Dilmah Gentle Minty Green Tea 2 minuutjes trekken. Verwijder de zakjes en laat de thee even afkoelen.

Rasp het schil van de limoen fijn en pers een halve limoen uit. Meng dit door de afgekoelde thee. Giet het mengsel in een ovenschaal. Zet de schaal (zonder deksel of andere afsluiting) in de vriezer. Laat dit ongeveer een half uur staan tot aan de zijkant de eerste ijskristallen zijn gevormd. Roer het hierna goed door met een vork, schraap de ijskristallen los. Zet de schaal weer in de vriezer.

Schraap de ijskristallen ieder half uur los. Na ongeveer 2 tot 3 uur is bijna alles gekristalliseerd. Hak de kristallen hierna los en serveer de granita in een mooi glas. Garneer met een partje limoen en takje verse munt.

Wil je de granita bewaren? Bewaar de ijskristallen in een afgesloten bakje in de vriezer, dit kan ongeveer een week bewaard worden.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

4 reacties

Julie

Oooh ziet er heerlijk verfrissend uit! Ga ik binnenkort proberen!

Laat een bericht achter

Daniëlle

Wat een leuk idee! Ik ben dol op granita dus zal deze variant ook zeker een keer gaan proberen!

Laat een bericht achter

Ellen

Oh wauw! Dit klinkt lekker & gezond!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nou, daar heb je een punt! Er zit geen suiker ofzo in, dus een gezond verkoelend drankje is het zeker. En lekker ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op