Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zalm met pestokorstje

Zalm met een korstje van pesto

Vandaag deel ik geen complete maaltijd, maar wel een erg lekker visgerechtje. Zalm met een pestokorstje. Dit soort gerechtjes komen altijd van pas.

 

Afgelopen weekend hebben we veel vlees gegeten, daarom ga ik deze week wat vaker voor vis. Wat dan zeker op tafel komt is een lekkere moot zalm. Gewoon met peper, zout en een beetje citroensap vind ik gebakken verse zalm het lekkerste. Maar het is leuk (en lekker) om het zo nu en dan eens af te wisselen. Om er iets anders mee te doen.

Wat dacht je van dit heerlijke korstje met pesto en pijnboompitjes? Super lekker! En eigenlijk ook super makkelijk om te maken.

Staat de zalm met een pestokortstje binnenkort bij jou op tafel?

Zalm met pesto

Zalm met een pestokortstje

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 3 theelepels groene pesto
  • 2 eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Vet een ovenschaaltje in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng de groene pesto met de panko, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Leg de zalmfilets op de huid in de ovenschaal. Breng de bovenkant van de zalm op smaak met peper, zout en citroensap. Beleg de bovenkant met het pesto/pankomengsel. Druk het een beetje aan en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bak de zalmfilets 20 minuten in de oven.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. Lucrece 7 september 2015 om 08:54

    Kan het ook met rode pesto

    1. Brenda Kookt 9 september 2015 om 07:16

      Ja, dat kan zeker. Het veranderd wel de smaak van het gerecht, omdat er geen basilicum maar zongedroogde tomaat in de pesto is gebruikt.

  2. José 8 september 2015 om 18:38

    Héérlijk, ik heb het gister gegeten met eigengemaakte spinaziepesto en geserveerd met pittige noedels. Klinkt raar maar de combi was voor herhaling vatbaar ? Dank voor het recept!

  3. astrid 10 september 2015 om 19:00

    De zalm staat nu in de oven, lekkerrrrrr

    1. Brenda Kookt 10 september 2015 om 20:22

      Ik dacht hem al te spotten op Facebook… ;) Eet smakelijk!

  4. Sjer 10 september 2015 om 21:43

    Echt heul erg lekker! En hoe makkelijk kan het zijn?!!! Had gewoon alles al in huis!!!! Dit ga ik ook weer vaker maken!

  5. Eline 8 december 2015 om 11:19

    Hoi Brenda!

    Erg lekker de zalm! Heb je nog een goed idee over wat bij de zalm geserveerd kan worden? Ik denk zelf aan een salade, maar ik weet niet zo goed wat voor salade hier goed bij past!

    Groetjes,

    Eline

  6. Annemieke 21 juni 2016 om 20:13

    Vanavond gemaakt en net heerlijk gegeten! Inderdaad erg makkelijk, ik heb eerder iets geprobeerd met pesto, maar deze combinatie is top. De volgende keer ga ik dit mengsel proberen met kippenndijtjes. Bedankt Brenda!

  7. Monique 10 juli 2016 om 17:29

    Ik heb de zalm vanavond gemaakt. Wat een heerlijk receptje en zo lekker makkelijk. Mijn man vond het ook heel smakelijk. Dat is zeker een blijvertje.
    Dank je. Groetjes, Monique

  8. zus 4 augustus 2016 om 16:03

    Kan het ook met zalm uit de diepvries?
    2 de vraag: ik heb pas een nieuw oventje, elektrisch, met boven en onder warmte, wat moet ik aan doen?
    Bvd
    Groetjes

  9. Wiebke 19 augustus 2016 om 20:08

    Heel erg lekker. Met diepvries zalm en zonder kaas. Rijst en sperziebonen erbij. Super. Iedereen zat te smullen. Bedankt voor de leuke recept!

  10. Mar 2 april 2018 om 17:30

    Heerlijk een aanrader

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *