Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Kinder Bueno Mousse

Toetje met kinder bueno

Vinden jullie ook niet dat het hier op Brenda Kookt weer eens tijd wordt voor een lekker toetje? Ik wel! En deze moet je echt maken, zeker als je net als ik fan bent van Kinder Bueno :) Ik maakte er namelijk een lekker toetje van, Kinder Bueno Mousse!

Al heel heel heel erg lang wilde ik iets maken met Kinder Bueno. Mijn favoriete reepje. Als ik mezelf na een dag werken op iets lekkers uit de snoepautomaat wil trakteren grijp ik 9 van de 10 keer naar de Kinder Bueno. Vooral de mousse binnenin vind ik heerlijk. Daarom leek het me een heel goed idee om een lekker toetje te maken. Toen een vriendinnetje laatst bij me kwam eten greep ik de kans aan om aan de slag te gaan, en dit is het resultaat.

Deze heerlijk romige Kinder Bueno mousse is een schot in de roos. Dit reepje eet je vanaf nu dus niet alleen tussendoor, maar nu ook als dessert, als mousse! Succes gegarandeerd!

Kinder bueno mousse

Kinder Bueno Mousse

Bereidingstijd 40 minuten, 30 minuten om af te koelen en 1 uur om op te stijven in de koelkast

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 repen Kinder Bueno (dus 4 pakjes met daarin 2 repen)
  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 50 gram boter
  • 250 ml koude slagroom
  • 25 gram suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Bereiding:

Hak de chocolade in stukjes en plaats het in een pannetje. Prak (of breek) de inhoud van 3 complete verpakkingen (6 reepjes dus) Kinder Bueno heel fijn en plaats dit in een ander pannetje. Zorg ervoor dat de koeklaag van de bueno’s ook fijn gemaakt is.

Plaats in beide pannetjes 25 gram van de boter en laat dit op zacht vuur smelten terwijl je het doorroert. Giet bij beide pannetjes een klein scheutje van de slagroom (ongeveer 25 ml) en roer dit door het chocolademengsel. Zet het vuur uit en laat de pannetjes even staan.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop in een andere kom de slagroom met daarbij de suiker op.
Wring de gelatineblaadjes uit. Roer door beide chocolademengsels een blaadje gelatine. Laat het chocolademengsel hierna even goed afkoelen.

Verdeel de slagroom in tweeën en spatel het door de afgekoelde chocolademengsels.
Pak 4 glaasjes en verdeel een klein laagje van het donkere chocolademengsel over de bodem. Strijk het met een lepel mooi uit. Verdeel hierover de Kinder Bueno mousse en tot slot nog een laagje van de pure chocolade. Strijk het met een lepel mooi uit en verdeel tot slot nog een paar blokjes van een overgebleven reepje Kinder Bueno repen over de glazen.

Laat de glaasjes met daarin de mousse minimaal een uur opstijven in de koelkast.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

22 Reacties

  1. Emma 11 september 2015 om 07:32

    Dit lijkt me een waar feestje!

  2. Lauriëtte 11 september 2015 om 17:06

    Hmmm, zag je foto op instagram! Hoewel ik hier in Lissabon nog een uurtje kan genieten van de zon vind ik het nu toch iets minder erg om weer naar huis te gaan. Ben nog een weekje vrij en ben vastbesloten om dit lekkere toetje te gaan maken! Bedankt voor het recept! Zal laten weten wat ik ervan vond! :D

    1. Brenda Kookt 12 september 2015 om 08:27

      Wauw, zelfs een reactie vanuit je vakantieadres in Lissabon! Tijdens een vakantie smaakt dit toetje vast nog veel lekkerder :) Geniet er van

  3. Marit 11 september 2015 om 17:14

    Ik ben een beetje in de war; welk pannetje met welke helft van wat?

    1. Brenda Kookt 12 september 2015 om 08:26

      Ik begrijp je vraag niet helemaal. Ik gebruik namelijk nergens het woord ‘helft’ in de tekst. Welk deel van het recept is voor jou onduidelijk?

  4. Roy 12 september 2015 om 11:36

    Wsl heeft Marit het over het gedeelte met de gelatineblaadjes. Hebben beide chocolademengsels gelatine nodig, of gaat het geheel bij 1 van de 2 mengsels?

  5. mandy 16 september 2015 om 10:41

    Ja dat vraag ik me ook af.
    Moet in beide pannetjes de gelatine of maar in 1 pannetje?

    1. Brenda Kookt 16 september 2015 om 10:45

      Hi Mandy, de gelatine gaat inderdaad in beide pannetjes. Zal dit in de tekst duidelijker beschrijven.

  6. Nynke 17 september 2015 om 15:19

    Bedoel je met 4 buenorepen 4x 2 repen? Of gewoon 4 losse ‘smalle’ repen? Alvast bedankt!

      1. nassira 14 december 2015 om 22:45

        Kan dit ook gemaakt worden zonder gelatine? Zo niet, wat is een alternatief?

        Groet.

        Sira

  7. Eline 3 september 2016 om 17:53

    Hoi Brenda!

    Wat had ik een zin in dit erg lekker uitziend toetje! Ik heb alleen m’n kinder bueno pannetje/mousse verpest. Na het toevoegen van het (geweekte) gelatineblaadje werd de substantie gescheiden en lag er een harde homp kinderbueno in een klein plasje in de pan. Wat heb ik verkeerd gedaan? Kan ik de volgende keer beter het gelatineblaadje weglaten?

    Gelukkig had ik nog een pakje kinderbueno over dus die hebben we maar met de pure chocolademousse opgepeuzeld ;-)

    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Samantha 1 februari 2017 om 19:10

      Dit is mij ook gebeurd!

  8. Evelien 15 oktober 2016 om 11:17

    hoe krijg jij de koek van de kinder bueno heel fijn geplet ?
    dit lukte mij niet…?

  9. Manon 24 oktober 2016 om 20:50

    Jammie! Ga ik binnenkort maken, alleen wil ik dan graag een grote schaal maken. Soort tiramisu wordt het dan denk ik.

  10. Nathalie 28 november 2016 om 18:09

    We hebben vandaag dit recept gemaakt maar helaas mislukt..
    We hebben het recept helemaal gevolgd zoals beschreve. Allereerst scheidde het kinderbueno prakje zich van de slagroom. Dit bij het toevoegen van de extra slagroom nog enigszins weer als een mengsel gekregen in de keukenmachine.

    Na het opstijven in de koelkast was het keihard en smaakte het echt als chocoladeboter/kinderbuenoboter..

    Vind het erg jammer want we hadden ontzettend veel zin in dit lekkere toetje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *