Ga naar de inhoud

Tortilla wraps – basisrecept

Wraps maken

Vandaag deel ik geen compleet gerecht, maar een onderdeel van een maaltijd. Een basisreceptje voor het zelf maken van tortilla wraps.

Wraps koop ik meestal kant en klaar in de supermarkt. Maar het is helemaal niet zo moeilijk om het zelf te maken. Het kost niet eens zoveel tijd. Daarom leek het me een goed idee dit basisrecept met jullie te delen. Zo kunnen we zelf aan de slag met de tortilla wraps.

Met dit recept kun je het beste mooie kleine wraps maken. Als je een te grote wrap maakt (zo eentje die je hele bord beslaat) is de kans groot dat het met keren niet helemaal goed gaat. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Maar wie weet baart oefening in dit geval kunst 😉

recepten wraps

Wil je weten wat je met deze wraps allemaal kunt doen? Lees dan dit artikel eens, of ga direct naar deze recepten:

Oke, genoeg inspiratie. Door naar het basisrecept voor de tortilla wraps:

Tortilla wraps

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 200 gram bloem
  • 125 ml water
  • snuf zout
  • klein beetje olijfolie

Bereiding:

Meng de bloem met het zout en water en kneed dit goed door, zeker 5 minuten lang (kan met de hand of met de keukenmachine). Besmeer een kom met olijfolie en leg de bal deeg hier in. Dek af met een vochtige theedoek en laat dit 30 minuten rusten.

Verdeel het deeg hierna in 6 stukken en rol dit tot balletjes. Rol de balletjes uit tot ronde lapjes (de wraps).

Verhit een koekenpan op het vuur en bak de wraps hierin om en om kort aan.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op