Tortilla wraps – basisrecept

Wraps maken

Vandaag deel ik geen compleet gerecht, maar een onderdeel van een maaltijd. Een basisreceptje voor het zelf maken van tortilla wraps.

Wraps koop ik meestal kant en klaar in de supermarkt. Maar het is helemaal niet zo moeilijk om het zelf te maken. Het kost niet eens zoveel tijd. Daarom leek het me een goed idee dit basisrecept met jullie te delen. Zo kunnen we zelf aan de slag met de tortilla wraps.

Met dit recept kun je het beste mooie kleine wraps maken. Als je een te grote wrap maakt (zo eentje die je hele bord beslaat) is de kans groot dat het met keren niet helemaal goed gaat. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Maar wie weet baart oefening in dit geval kunst ;)

recepten wraps

Wil je weten wat je met deze wraps allemaal kunt doen? Lees dan dit artikel eens, of ga direct naar deze recepten:

Oke, genoeg inspiratie. Door naar het basisrecept voor de tortilla wraps:

Tortilla wraps

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 6 stuks:

 • 200 gram bloem
 • 125 ml water
 • snuf zout
 • klein beetje olijfolie

Bereiding:

Meng de bloem met het zout en water en kneed dit goed door, zeker 5 minuten lang (kan met de hand of met de keukenmachine). Besmeer een kom met olijfolie en leg de bal deeg hier in. Dek af met een vochtige theedoek en laat dit 30 minuten rusten.

Verdeel het deeg hierna in 6 stukken en rol dit tot balletjes. Rol de balletjes uit tot ronde lapjes (de wraps).

Verhit een koekenpan op het vuur en bak de wraps hierin om en om kort aan.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
14 comments
 1. Ik heb ook al wel eens geprobeerd om zelf wraps te bakken maar die werden te hard. Waarschijnlijk omdat ik ze te lang op het vuur heb laten staan. Hoe lang heb jij deze per kant gebakken en blijven deze wel soepel of moet je ze eigenlijk meteen gebruiken? Dank alvast voor je reactie.

  1. Wat ik altijd doe is de (droge) koekenpan eerst tot vrij heet verwarmen (hij moet een beetje beginnen te walmen, dan het vuur naar medium draaien, dan de wrap er in en dan wacht ik tot de onderkant goudbruine tot donkerbruine (niet zwart natuurlijk :-) ) vlekken laat zien (op de ongebakken bovenkant zie je bubbels verschijnen). Dan keren en bakken tot ook die kant ronde bruine plekken laat zien. Bewaar ze in een afgesloten plastic zak om ze zacht te houden. Ze héél licht invetten met een bakkwastje met wat olijfolie helpt ook om ze zacht te houden.
   Wanneer je ze op wilt warmen, pak ze dan goed in aluminiumfolie in voordat je ze in de oven (175 graden-15 minuten) doet, want anders worden ze weer hard.

 2. Hai! Lijkt me heerlijk en lekker makkelijk maar zou je het ook glutenvrij kunnen maken met bijvoorbeeld boekweit of havermeel? Alvast bedankt!

 3. Lekker, zelfgemaakte tortilla’s! De beste tortilla’s die ik ooit zelf heb gemaakt waren van mevrouw Langbein. Zij gebruikt gekookt (heet) water en iets meer olie. Het deeg is dan super makkelijk uit te rollen en de tortilla’s worden lekker zacht (even onder een theedoek leggen nadat je hebt gebakken). Leuke recepten en inspiratie. Bedankt!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk