Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Mijn ervaring met de Allerhande Box (+recept)

Maaltijdbox allerhande uitpakken

Vorige week vertelde ik jullie over een nieuwe maaltijdbox, namelijk de Allerhande Box. Een maaltijdbox gebaseerd op de gerechten uit de Allerhande. Iedere box bevat ingrediënten van 3 complete gerechten waar je thuis mee aan de slag kunt.

In dit artikel laat ik jullie de inhoud van mijn Allerhande Box zien. Ook mag ik jullie een kortingscode geven om de maaltijdbox zelf uit te proberen, en ik deel het recept dat wij het lekkerste vonden! Lees dus snel verder..

Allerhande maaltijdbox

Het uitpakken van de Allerhande Box is een feestje, de box zit bommetje vol lekkere dingen. En het is een verrassing wat je die week gaat eten. Je kiest de maaltijden niet zelf uit, hierdoor kom je producten en ingrediënten tegen die je zelf misschien niet zo snel zou kopen. En dat is juist super leuk, zo eet je weer eens iets anders dan het standaard repertoire.

Zo eet ik eigenlijk nooit roti of coleslaw en had ik nog niet eerder een pastasaus gemaakt van broccoli. Maar nu dus wel. Ik laat je snel zien wat we precies gegeten hebben, en wat ik er van vond:

Allerhande box Roti

Kruidige roti kip met sperziebonen

De eerste dag besloten we voor de kruidige roti kip met sperziebonen te gaan. Een maaltijd van roti-vellen met kip, aardappeltjes, sperzieboontjes en een gekookt eitje. Een heerlijk gerecht, de kip en aardappelen waren precies goed gekruid. De portie leek op het eerste oog klein, maar toen ik mijn bordje op had bleek het meer dan genoeg.

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ik best lang in de keuken zou staan, dit gerecht had de volgens de aanwijzingen namelijk de langste bereidingstijd. Maar ik moet je zeggen dat het gerecht klaar was voor ik het wist.  Zo ingewikkeld was het niet, het stond zeker binnen de aangegeven 30 minuten op tafel.

Allerhande box Burgers

American Burger met coleslaw

De tweede dag had ik niet zoveel tijd om te koken en wilde ik dus niets uit de Allerhande Box koken. Tot ik zag dat de American Burger met coleslaw een bereidingstijd van maar 15 minuten had. Leuk dat er ook gerechten in de maaltijdbox zitten die sneller op tafel staan.

Het eten van de burger (op de doordeweekse dag) was een feestje. Vooral de dressing van de coleslaw vond ik heerlijk en samen met de groentechips was het feest compleet.

Allerhande box pasta met zalm 04

Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli

Het lekkerste gerecht hebben we voor het laatst bewaard, de fusilli met zalm en een saus van broccoli. Dit gerecht is wat mij betreft een toppertje, een uitvinding. Zo zet je binnen een handomdraai een gezond en lekker pastagerecht op tafel.

Ik had verwacht dat het gerecht door het toevoegen van de kappertjes misschien te zout zou zijn, maar dit was niet het geval. Dit is een gerecht dat ik zeker vaker op tafel zou zetten. Daarom is dit het gerecht dat ik ook graag met jullie wil delen. Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Bestel de Allerhande Box met korting

Het testen van de Allerhande Box vond ik een succes. De maaltijden zijn gevarieerd en niet te ingewikkeld. Het is geen probleem om deze gerechten na een lange dag werken te bereiden. En daarbij vonden we alles erg lekker. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je de Allerhande Box ook uitproberen? Dat kan, en met korting! Met de actiecode BRNDA15 heb je recht op € 5,00 korting op een Allerhande Box voor 2 of 4 personen. Deze actie is geldig t/m 15 oktober 2015. De korting wordt automatisch verrekend op je ah.nl account. Maximaal eenmaal per account, de algemene voorwaarden voor online bestellen zijn van toepassing.

Allerhande box pasta met broccoli en zalm02

Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 zalmfilets (of 1 schaal met 300 gram)
 • 200 gram fusilli
 • 1 stronk broccoli
 • 125 gram crème fraîche
 • half potje kappertjes
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 8 minuten op middelhoog vuur. Keer de zalmfilets halverwege om. Neem de pan van het vuur en plaats de deksel er op, laat de filets 10 minuten rusten.

Breng  ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Voeg de fusilli toe en kook deze in 10 minuten beetgaar. Giet de pasta hierna af.

Was ondertussen de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de broccoli toe en kook deze 3 minuten. Giet de groenten hierna af, en spoel het onder koud stromend water af.

Pureer de helft van de broccoli, alle crème fraîche en de kappertjes met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Meng de puree door de pasta en serveer met de rest van de broccoli en zalmfilets.

Dit artikel is een samenwerking met Albert Heijn, lees mijn disclaimer

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

 1. Marlotte 6 oktober 2015 om 07:29

  Leuke en duidelijke review! Fijn dat ze zo snel en makkelijk te maken en het ziet er nog lekker uit ook!

 2. Els 6 oktober 2015 om 10:00

  Lijkt me ook erg lekker en inderdaad super handig, alleen mijn man was ook niet zo’n fan van hellofresh dus zal hij dit ook wel niet waarderen

  1. Brenda Kookt 6 oktober 2015 om 17:53

   Hi Samantha, dat kan ik me voorstellen. Al betaal je natuurlijk ook voor de service dat het gekoeld thuisgebracht wordt compleet met recepten.

 3. Lonneke 6 oktober 2015 om 16:08

  Ik vind dit soort boxen erg leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik tegelijkertijd nog niet de neiging heb om het te proberen. Ik vind het zelf ook leuk om te bedenken wat we eten. Makkelijk lijkt het me wel!

  1. Brenda Kookt 6 oktober 2015 om 17:54

   Daar sluit ik me bij aan. Ik vind het bedenken van het eten ook altijd leuk, en ook het boodschappen doen zelf. Voor iedere week zou een maaltijdbox voor mij geen uitkomst zijn. Maar zo nu en dan vind ik het wel leuk om me te laten verrassen.

 4. Leandra 6 oktober 2015 om 20:06

  Wauw…ga ik zeker proberen,het ziet er eg lekker uit,zag het van de week bij de ah de nieuwe box maar twijfelde nog,maar ben nu over hoor!

 5. stephanie 7 oktober 2015 om 13:23

  Beste Brenda,

  Leuke review, ik laat me volgende week ook weer in de watten leggen door het gemak van niet te denken wat ik nou weer eens zou gaan eten.

  De box bevalt mij prima, porties zijn echt ruim en echt lekkere recepten. De producten zijn ook echt goede kwaliteit. Dank je voor de code, deze gebruik ik voor de box van volgende week. Dat is dan mijn 3e box.

  Groetjes,
  Stephanie

  1. Brenda Kookt 8 oktober 2015 om 10:27

   Wat goed om te horen Stephanie, de code komt bij jou dus zeker van pas :)

 6. Wim 28 januari 2016 om 21:07

  Dit lijkt me geen gezonde keuze.
  Groenten die voorgesneden zijn, dus verliezen al een flink gedeelte van de vitamientjes.
  Verpakt in een plastic zak die zeer waarschijnlijk niet BPA vrij is en dan ook nog behandeld is met gas.
  Buiten het feit dat koken leuk is, lijkt het met toch ook leuk om je eigen producten uit te zoeken en je recepten naar je eigen smaak en hoeveelheid samen te stellen.
  Maar voor degene die het dan allemaal niet interesseert bestaat er ook Soylent, het ultieme gemakproduct.

 7. Elseline 20 maart 2016 om 19:03

  Het recept lijkt me heerlijk, en wil ik binnenkort zeker gaan maken!
  Wij zijn hier alleen geen fan van kappertjes, heb je misschien een tip waardoor we deze kunnen vervangen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *