Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan.

Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een flinke pan, hiervan blijf je namelijk maar eten. We lustten er wel pap van. Nog steeds ben ik gek op deze aardappeltjes van mijn moeder en staat er regelmatig een pan op tafel.

Lekkerste gebakken aardappeltjes

Geen ingewikkeld gedoe voor deze lekkere aardappeltjes. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. De aardappeltjes zijn niet mega gekruid. Wel mega lekker.

Ik geef je het recept voor 2 personen, maar natuurlijk kun je dit eten met nog veel en veel meer mensen.

Het geheim is een goede paprika poeder en goed bakken. Voor je gevoel bak je de aardappeltjes te lang en op iets te hoog vuur. Maar juist hierdoor worden ze perfect. En heb je een koekenpan waarvan de anti aanbaklaag niet helemaal meer goed is? Gebruik deze dan, dan worden ze nog lekkerder.

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

+ 40 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen meer mag ook
  • flinke snuf paprika poeder
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
  • Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.
  • Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
  • Serveer de aardappeltjes met goede mayonaise. Dat is het aller aller lekkerste.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Friedrich 8 september 2016 om 19:31

    Ik zit altijd met de vraag,gebruik ik nou kruimige of vast kokende aardappelen

    1. Brenda Kookt 8 september 2016 om 20:55

      Dat is net wat je lekker vindt, kan allebei. Als je kruimig gebruikt krijg je ook lekkere kruimels in de pan. Heb je liever een aardappel die compact is en niet stuk gaat dan ga je voor vastkokend. Ik wissel het een beetje af.

  2. Kishan 27 november 2016 om 16:32

    Hey lekker hoor heb t net gemaakt…ik ben weer in de plus thuis im a father

  3. j 9 maart 2017 om 11:08

    Gesponsord zeker met zo’n grote pot …… mayonaise erbij.

    1. Brenda Kookt 9 maart 2017 om 12:51

      Nee er is niets gesponsord aan dit artikel of de foto’s. Als dit wel het geval was had het er bij gestaan.

  4. Britt 18 mei 2017 om 17:14

    Deze lijken me heerlijk! Vraagje: leg je de aardappels al in koud water en breng je ze dan aan de kook en kook je ze daarna 8 minuten? Of doe je de aardappels pas in het water als het kookt en dan 8 minuten? :)

  5. Lucie 18 juli 2017 om 18:34

    Het zijn zeker de lekkerste gebakken aardappeltjes die ik tot nu toe gemaakt heb.
    Bedankt voor je recept!

  6. Bob 4 maart 2018 om 16:06

    Simpel maar goed recept , werkt helemaal goed met een goede gietijzeren braadpan.

  7. Meta 1 april 2018 om 18:24

    Vandaag gemaakt eindelijk een goed en lekker recept zeker voor herhaling vatbaar

  8. Angelika 4 juni 2018 om 01:17

    Bedankt voor je recept! Makkelijk en erg lekker;) Mijn kieskeurige mannetjes hebben alles opgegeten.

  9. Anja Torvinen 22 oktober 2018 om 18:08

    ik kook hele aardappelen de vorige dag en daarna maak ik gebakken aardappelen van ze :)

  10. Daniel 27 augustus 2019 om 16:24

    Hoi, is 150 gram voor 2 personen niet een beetje weinig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept