Snap Shots oktober #2

Snap Shots oktober 0202

Yeah het is weer tijd voor de Snap Shots! De afgelopen weken vlogen weer voorbij. Dit komt waarschijnlijk ook doordat ik inmiddels verlof heb en het lekker rustig aan heb gedaan. Zo bezoek ik nu bijvoorbeeld even geen evenementen meer voor de site en hoefde ik ook niet meer te werken voor de baas. Maar natuurlijk is er wel lekker gegeten, en heb ik alles op de foto gezet.

Ik heb onder andere lekker geluncht en een high tea gehad met vriendinnen, we vierden thuis een verjaardag en ik ben alvast aan de bak gegaan voor Sinterklaas. Kijk mee naar mijn food snap shots van de afgelopen twee weken:

Snap Shots oktober 0201

Laat ik beginnen met een aantal gezonde(re) plaatjes.De vorige editie van de Snap Shots bevatte zoveel lekkere dingen dat ik me een beetje schuldig voelde. Ik eet namelijk echt wel gezond, ik maar daar alleen minder foto’s van dan van de lekkere lunches enzo…

De afgelopen twee weken had ik al zwangerschapsverlof van mijn (andere)werk en daardoor had ik extra veel tijd om te besteden aan tussendoortjes en lunches. Van boven naar beneden, van links naar rechts:

– ik doe alsof het zomer is met een smoothie van aardbei/banaan en yoghurt.

– lunchen met geroosterd brood, avocado, kip, een gekookt eitje en een klein beetje truffelmayognaise. Dat is genieten.. :)

– ik heb de herfstsalade met stoofpeer en couscous regelmatig gegeten, het blijft een topper. Hier vind je het recept.

– het is pompoentje en daarom maakte ik lekker veel pompoenhummus. (klik hier voor het recept)

Snap Shots oktober 0210

Met vriendinnetjes genoot ik van een heerlijke High Tea bij Onder de Wester in Enkhuizen. Het was geen standaard high tea en dat was juist heel erg leuk voor de afwisseling.

Op het menu stond onder andere een soepje van boerenkool, spinaziekroketjes met een dip van blauwaderkaas, vijgen gevuld met geitenkaas en een  garnalensalade met avocado. Maar op de etagères vonden we ook verschillende sandwiches, huisgemaakte scones, en verschillende zoete taarten. We hebben ons buikje meer dan rond gegeten deze middag.. #aanrader

Snap Shots oktober 0207

Ik ben gek op ronde getallen, en daarom was het extra leuk dat ik de 7777 volgers op Instagram spotte! Op naar de 9999, en de 10.000!

Wat ook super leuk was: ik deed voor het eerst boodschappen met mijn printable boodschappenlijstje. Stiekem deed ik dit al voordat hij online stond en te downloaden was. Voor mij is het lijstje in ieder geval geslaagd, hebben jullie hem al getest? Via dit artikel kun je het boodschappenlijstje gratis downloaden.

Snap Shots oktober 0211

Ik ging lunchen met een vriendin, dacht ik. Maar als verrassing zat er in eens een hele tafel vol met vriendinnen op me te wachten. Super lief, zo’n #minibabyshower. We hebben gezellig gekletst, lekker gegeten en ik mocht nog cadeautjes uitpakken ook! Ik deelde de Club Sandwich met gegrilde kip en een broodje tonijn.
Snap Shots oktober 0204
Er was er een jarig! En natuurlijk maakte ik Joost zijn lievelingstaart: monchou taart. Altijd een succes! De bodem maakte ik deze keer van bastogne koek.
Is het geen echte liefde dat ik dit bewaar zodat Joost dit kan aflikken als hij thuis komt? De kom en andere garde had ik zelf natuurlijk al uitgelikt ;) Lekker ook dat ik nu eindelijk weer eens iets ‘bakte’ waar geen rauw ei in zat..
Snap Shots oktober 0206
Qua hapjes hield ik het een beetje gemakkelijk, zodat ik de avond ook zou volhouden. Kaas en worst vindt iedereen lekker toch? En de tucjes met gekookt ei, mayonaise en ketchup vlogen van de schaal. Dit hapje maakte mijn oma vroeger ook al.
Ik ben ook aan de bak gegaan voor sinterklaas. Ook dit jaar deel ik weer een topper van een sinterklaastaart. Jullie moeten nog even geduld hebben voor hij online komt..
Snap Shots oktober 0208
Soms heb ik even geen zin om te koken, en dan komt het toch heel erg goed uit dat Joost het ook leuk vindt om te koken. Bijvoorbeeld mijn lievelings: witlof uit de oven met ham en kaas met daarbij aardappelkroketje en een boomstammetje.
En soms is het ook gewoon lekker om een bordje patat te eten. Ik kan niet kiezen uit de sausjes dus neem ik ze allemaal: pindasaus, mayonaise, curry en truffelmayonaise.
Snap Shots oktober 0209
Na een sessie babyshoppen ging ik met mijn moeder lekker eten in Alkmaar. Bij Restaurant Seasons hadden we een heerlijke avond, binnenkort vertel ik jullie hier meer over.
En wisten jullie dat Tony’s derde limited edition van dit jaar inmiddels verkrijgbaar is? De nieuwe smaak melk/lemon/cheesecake heb ik meer dan goedgekeurd. Al blijft de karamel met zeezout mijn favorietje.
Snap Shots oktober 0203
Zaterdagavond was ik alleen thuis en daarom vond ik het de hoogste tijd om de poffertjespan weer eens uit de kast te pakken. Ze waren ouderwets lekker. (ik gebruikte dit recept voor het beslag)
De komende weken ga ik verder op dezelfde voet, maar dan nog iets rustiger aan. Thuis is alles klaar en officieel heb ik met Brenda Kookt inmiddels ook verlof. Ik vind het best wel spannend om het los te laten en minder te doen, maar ik merk dat de ontspanning me goed doet.
Voor de site is er al veel voorbereid en op een laag pitje ga ik nog wel wat dingen afmaken (en koken als ik er zin in heb). Maar verder pak ik nu even geen nieuwe dingen meer op. Als alles volgens planning verloopt plaats ik over twee weken weer een nieuwe editie van de Snap Shots. Maar het kan zo zijn dat er een baby tussendoor komt ;) Het kan dus ook voorkomen dat er soms een dag niets online komt. Ik hoop dat jullie dat zullen begrijpen. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Wat spannend, het is bijna zover! Je hebt weer heerlijke dingen gegeten en gemaakt de afgelopen twee weken. Ben benieuwd naar de pepernotentaart. Dat moet wel goed zijn! Nog even geduld haha.

  2. Ziet er heerlijk uit! De herfstsalade ga ik snel maken! En de pepernotentaart mag van mij heeeeel snel online komen!
    En geniet van je verlof en straks van de baby!

  3. Oh van deze blogpost krijg ik altijd zo’n honger!
    Fijn dat je nu rustig aan kan doen met de blog, geniet maar goed van je rust:) voor wanneer is de baby juist uitgerekend?

  4. Spannend hoor. Geniet van je verlof en het rustig aan doen! Super cliché maar echt waar: de tijd vlíegt.. Mijn kleintje is vandaag alweer 11 maanden. Bizar. Leuk artikel :-)

  5. Dit ziet er weer te lekker uit! Ik krijg er spontaan trek van! Geniet van je verlof en succes met de laatste loodjes! Ik ben heel benieuwd naar de baby. En natuurlijk is het begrijpelijk dat er af en toe geen artikel online komt!

  6. Leuk overzichtje weer! En wat spannend, de tijd gaat zo snel. Ben ook benieuwd naar de pepernotentaart, zelf heb ik ook eentje op de planning staan maar vond het nog iets te vroeg. Maar ach voor taart is altijd tijd toch? :P

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk