Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

No bake sinterklaas cheesecake

No bake sinterklaas cheesecakeToen ik alle sinterklaas-recepten voor dit jaar had gemaakt kon ik het niet weerstaan nog een laatste extra recept te maken. Eentje waar ik zelf heel veel trek in had. De no bake sinterklaas cheesecake. Toen ik hem zelf had gegeten kon ik het natuurlijk niet laten hem nog even op de foto te zetten zodat ik het met jullie kan delen. Dus bij deze, een aanrader als je opzoek bent naar een lekker (en gemakkelijk) toetje voor het heerlijk avondje.

De no bake sinterklaas cheesecake is een toppertje. De combi van speculaaskruiden, vanille, frisse roomkaas en kruidnoten is heerlijk. En zo in een potje ziet het er ook nog eens leuk uit.

Dit sinterklaastoetje is super lekker en nog eens mega gemakkelijk om te maken. Handig, want ik weet niet hoe het bij jullie zit? De tijd rond het heerlijke avondje is bij mij altijd nogal druk. De laatste kado’s moeten gekocht worden en vaak moet er ook nog even snel een rijm en surprise tussendoor gemaakt worden. Als je 20 minuutjes over hebt kun je nog snel dit toetje maken. En ook handig: je kunt de no bake cheesecake zelfs de dag van te voren maken. Zo heeft het lang genoeg de tijd om op te stijven in de koelkast.

Oké genoeg getypt, door naar het snelle recept:

Sinterklaas toetje no bake cheesecake pepernoten

No bake sinterklaas cheesecake

Extra benodigd:

No bake sinterklaas cheesecake

20 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

  • 250 gram roomkaas
  • 225 ml slagroom ongeklopt
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels citroensap
  • halve theelepel speculaaskruiden
  • 150 gram kruidnootjes plus extra om te garneren
  • 3 eetlepels roomboter

    Bereiding

    • Maak de pepernoten fijn door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan (of slaan). Smelt de boter en meng dit door het pepernotenkruim. Verdeel het kruim over de bodem van de glaasjes.
    • Sla de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de roomkaas los. Meng de roomkaas met de speculaaskruiden, citroensap en vanillemerg. Vouw de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
    • Vul de glaasjes met het roomkaasmengsel en maak het af met een beetje kruidnotenkruim en kruidnoten.
    • Laat de no bake sinterklaas cheesecake voor het serveren twee uur opstijven in de koelkast.

    <

    p style=”text-align: center;”>

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    16 Reacties

    1. Marlotte 19 november 2015 om 07:51

      Wat een heerlijk receptje zeg en lekker snel gemaakt. Bij mij is het ook altijd een drukte vanjewelste tijdens de feestdagen. Deze onthoud ik!

    2. Renske 19 november 2015 om 10:05

      Wat een leuk, lekker en simpel recept. Let’s try! :)

    3. Jacquelien 19 november 2015 om 10:37

      Goedemorgen ,

      Leuk recept , ga ik zeker maken !
      Dankjewel
      Gr Jacquelien

    4. Rachel 19 november 2015 om 11:40

      Ziet er echt mega goed uit zeg

    5. willeke 19 november 2015 om 19:17

      MMMM….. lijkt mij echt heerlijk en wil deze dus ook echt een keer gaan maken! Maar welke roomkaas gebruik je altijd? Ik sta namelijk vaak voor het schap en weet dan niet welke ik moet nemen want bijv MonChou is toch ook een roomkaas?

      1. Brenda Kookt 21 november 2015 om 09:18

        MonChou is een roomkaas, maar dat is niet de roomkaas die ik voor de no bake cheesecake gebruik. Ik gebruik neutrale roomkaas, zoals philedelpia zonder kruiden. Maar dit verkopen ze ook van andere merken. Het zit in een kuipje.

    6. Lilian 30 november 2015 om 22:56

      Hai, dit ziet er lekker uit! Ik wil dit graag zondag gaan maken voor 9 personen, en bij gebrek aan zoveel glaasjes, vroeg ik me af of 1,5 x deze hoeveelheden (dus voor 9 personen) genoeg is om de cheesecake in een springvorm te maken. Heb je daar misschien een idee over? Bedankt alvast!

      1. Brenda Kookt 1 december 2015 om 11:39

        Hoi Lilian, ik denk dat het in een springvorm van 24 cm zeker moet lukken. In plaats van glaasjes kun je ook gewone glazen of schaaltjes gebruiken. Of inderdaad een bakvorm.

        1. Lilian 2 december 2015 om 19:42

          Dank je wel voor je reactie, ik ga het proberen!

          1. Lilian 6 december 2015 om 09:53

            Uiteindelijk toch genoeg glaasjes gevonden :) De glaasjes geserveerd op een bordje met een bolletje speculaasijs, toefje slagroom en wat (verkruimelde) kruidnootjes. Makkelijk te maken, zag er prachtig uit en was heerlijk, bedankt!

    7. Simone 5 december 2015 om 20:30

      ik heb deze vanavond gemaakt samen met de Sinterklaas tiramisu en het was een groot succes! bedankt voor het delen van deze recepten :)

      groetjes Simone

    8. Annelies 5 december 2015 om 20:33

      Wat een supermakkelijk en lekker recept. Gisteravond gemaakt als toetje voor vandaag, superlekker ?

    9. Helen 6 december 2015 om 11:27

      De cheesecake met pepernoten was echt heerlijk. Mijn kleine meid van 1.5 jaar heeft er ook heerlijk van gesmuld. Groetjes Helen

    10. Willeke hendriksen 17 mei 2016 om 07:02

      grappig ik had pas speculaas gemaakt en kwam ook op het idee er wat anders mee te doen…..ik vermeng het met chocola of cappucino ook lekker…. :)

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept