Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snap Shots november #2

Snap Shots november 0203

We zijn weer twee weken verder, tijd voor de snap shots! Inmiddels zitten we over de 40 weken zwangerschap. De kleine zit nog lekker bij me denk ik, al wordt het nu wel spannend!

De afgelopen twee weken heb ik echt verlof gehad, en ik heb er van genoten. Ik ben veel thuis geweest en dat was wel even lekker. Ik hoop dat jullie deze editie van de Snap Shots hierdoor niet te saai vinden. Maar hé, ook dit is het leven..

De laatste klusjes zoals het klaarzetten van mijn blog voor de decembermaand en het inplakken van foto’s zijn inmiddels afgerond. Ook zijn er veel koppen thee gedronken met vriendinnen en familie, is er veel van mijn eigen blog gekookt en is de vriezer inmiddels meer dan gevuld. Kijk mee naar de afgelopen twee weken in food foto’s:

Snap Shots november 0204

Als Joost thuis komt van zijn werk staat het eten tegenwoordig keurig klaar, ik merk ook dat we steeds vroeger gaan eten. Op sommige dagen staat het eten om 16.00 uur al zo goed al klaar en moet het alleen nog even gekookt worden.

Ik ben niet iemand die vaak op de bank zit en niks doet, maar stiekem komt dat steeds vaker voor. Extra gezellig met kaarsjes en lichtjes er bij en wat lekkers. Zoals warme appel en peer met kaneel en een beetje yoghurt.

Snap Shots november 0205

Ik had me voorgenomen dit jaar met Sint Maarten zelf iets lekkers te maken voor de kids. Maar toch is het er niet van gekomen. Gelukkig vielen de gekochte snoepjes ook in de smaak. En niet alleen bij de kids, zelf houd ik hier ook wel van..

Ik ging even lekker shoppen in mn eentje en trakteerde mezelf op een smoothie met yoghurt en aardbei. Ik heb weinig gekocht want eigenlijk heb ik niets nodig. Alles voor de baby is in huis en aangezien we niet weten of het een jongetje of een meisje wordt vind ik het zonde om te veel te kopen.

Snap Shots november 0202

Er is ook gewerkt aan project ‘vul de vriezer’. Het leek met handig de vriezer te vullen met maaltijden zodat we straks als de kleine er is niet iedere dag hoeven te koken. Ik maakte o.a. bolognesesaus, snert en nasi. Ook maakte ik extra veel van mijn favoriete zuurkoolschotel. En omdat dit recept nog niet op mijn blog staat zette ik hem direct op de foto.

Inmiddels heb ik zoveel gekookt dat het niet meer in mijn vriezer past, een deel heb ik bij mijn schoonmoeder moeten onderbrengen ;)

Snap Shots november 0209

Veel van jullie zijn nieuwsgierig naar de buik. Dit was twee weken geleden tijdens een van mijn theemomentjes.

Snap Shots november 0211

Ik lunch soms extra lekker, maar er zijn ook dagen dat ik gewoon een boterham met kaas eet.

Snap Shots november 0207

En ik proefde alvast beschuit met muisjes voor. Stiekem vind ik de roze muisjes lekkerder dan de blauwe. Zal dat een voorteken zijn?
Snap Shots november 0201

Vorige week zondag hadden we een heerlijke dag met zijn tweetjes. We ontbeten met kleine broodjes, ik maakte een pan snert, we gingen naar de bios en ‘s avonds aten we Healthy Fish and Chips.

Ik ging er vanuit dat dit onze laatste zondag met zijn tweetjes zou zijn, maar dat was toch niet het geval.

Snap Shots november 0206

Ik heb een nieuwe hobby: Masterchef kijken in bad :) Lekker relaxed!

Snap Shots november 0210

Joost kookte ook van mijn blog. Hij maakte de hartige groentetaart, en hij was per-fect gelukt! Natuurlijk moest ik dat op de foto zetten. Handig hoor, een man die ook kan koken.

Snap Shots november 0208

Afgelopen vrijdag had ik geen plannen en bedacht ik dat ik een recept voor het blog wilde maken. Het hoeft niet meer, maar het blijft een leuke hobby waar ik geen genoeg van kan krijgen. De schotel is super goed gelukt, het recept deel ik pas na de feestdagen met jullie. In januari.

Snap Shots november 02

En toen was het weer zondag. Tijd voor een lekker ontbijtje. Croissantjes uit een blikje zijn altijd goed.

Het wordt nu spannend hoor, in huize Brenda Kookt. De komende twee weken staat er niets op de planning. De agenda is leeg. Alleen mijn verjaardag en Sinterklaas staan genoteerd. En ergens tussendoor mogen we ons kleintje in onze armen sluiten. We wachten (on)geduldig af. En ondertussen fotografeer ik alles wat ik eet. Dus over 2 weken neem ik je gewoon weer mee in de Snap Shots. 

———————————————

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

 1. Maris Maria Renne 25 november 2015 om 16:29

  Wat goed van je, dat de vriezer uitpuilt! Daar ontbrak het bij ons aan, in de kraamtijd.
  Mijn dochter werd 4 dagen na de uitgerekende datum geboren (mijn zoon 2 dagen ervoor) en het waren de 4 langste dagen van mijn leven ;-)
  Succes met de laatste loodjes en natuurlijk de bevalling, je volgende snapshots zal mét baby zijn, hoe bizar is dat idee!?!?
  Oh, en ik vind de roze muisjes ook lekkerder dan de blauwe trouwens :-)

  1. Brenda Kookt 25 november 2015 om 17:20

   Ik weet inmiddels helemaal wat je bedoeld met de langste dagen van je leven.. Vooral gister duurde een eeuwigheid. Maar ik probeer er nu maar aan te denken dat het waarschijnlijk volgende week pas komt, iedere dag dat ons moppie eerder komt is mooi meegenomen, bonus!

 2. Marijke van Herpt 27 november 2015 om 19:02

  Hallo Brenda,
  Hopelijk stoor ik niet want zie dat je bijna moet bevallen!
  Die Sinterklaastaart hoe lang van te voren kan ik die maken?
  Bij gebrek aan tijd wil ik hem morgen al maken voor dinsdag,zou dat kunnen?
  Ik hoop dat het goed gaat met je?

  Groetjes Marij.

  1. Brenda Kookt 29 november 2015 om 10:30

   Hoi Marijke, sorry voor mijn late reactie. Je kunt hem wel 2 a 3 dagen van te voren maken. Ik zou de topping van nutella en pepernoten in dat geval last-minute of een dag van te voren aanbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *