Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Kip met rode pesto en serranoham

Kip met serranoham en pestoMet gevulde kip maak je bijna iedereen blij. Deze keer een variant van kip met rode pesto en serranoham. En eventueel een beetje brie. Net wat je lekker vindt.

Kip is veelzijdig, en zo’n beetje iedereen lust het. Het is extra lekker (en ook feestelijk) om kip te vullen. Je kunt hier natuurlijk ook alle kanten mee op. Deze keer laat ik je de kant van rode pesto en serranoham zien. Een heerlijke combi, ook met een plakje brie er bij.

Op sommige dagen vind ik brie te overheersend en eet ik dit lekkere kippetje het liefst zonder de kaas. Maar soms is het lekker om juist wel een plakje brie toe te voegen. Doe waar je zin in hebt, en wat je lekker vindt.

Kip gevuld met brie en pesto

Kip met rode pesto en serranoham

 

Kip met rode pesto en serranoham

35 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepels rode pesto neem bijvoorbeeld dit recept
  • 4 plakjes serranoham
  • eventueel 4 plakjes brie
  • boter om in te bakken en de ovenschaal in te vetten

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de binnenkant (royaal) met rode pesto en beleg eventueel met een plakje brie. Vouw de kipfilets dicht en rol hieromheen een plakje serranoham zodat de kip goed dicht zit.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm een beetje boter in een koekenpan en bak de gevulde kipfilets om en om aan zodat de kip aan alle kanten aangebakken is.
  • Leg de aangebakken kipfilets in de ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven zodat de kip van binnen gaar is en de brie lekker zacht.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Maartje de Bruijn 1 december 2015 om 06:32

    Hallo Brenda, Kunnen de kipfilets niet direct in de oven, zonder aanbakken in een koekenpan?

  2. Marlotte 1 december 2015 om 07:14

    Oh dit is echt heerlijk! Leuk idee voor de kerst, het ziet er meteen zo feestelijk uit met de serranoham.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept