Snap Shots december #1

Snap Shots december 0123

Jaa daar ben ik weer met een nieuwe editie van de Snap Shots! Deze editie is iets verlaat, maar daar is een hele mooie reden voor. Ik bevind me op dit moment namelijk op een hele mooie roze wolk.

Dit is een speciale editie met foodfoto’s. Niet alleen vierde ik mijn 30e verjaardag, inmiddels is ook ons dochtertje Fem geboren. Dus ook in deze editie van de snap shots: foto’s van de kraamweek, en ons moppie Fem.

Snap Shots december 0110

Mijn zwangerschap duurde iets langer dan ik had gedacht, namelijk 41 weken en 3 dagen. Dus genoot ik de laatste weken van de ‘extra vrije’ tijd die ik had. Met extra lekkere lunches. Thuis en buiten de deur.

Worst van de slager, kaas van de markt, broodjes geitenkaas met vriendinnen, soep en kaas-uienbollen en een appelpannenkoek. Ik zorg best goed voor mezelf, uhm voor ons.

Snap Shots december 0105

Ik ben altijd een slechte drinker geweest, maar de laatste weken van mijn verlof klokte ik ineens hele glazen limonade achter elkaar weg.

Snap Shots december 0103

Mijn 30e verjaardag werd met bijna 41 zwangerschap niet uitbundig gevierd. (het kon ten slotte ieder moment gebeuren.. ) Maar natuurlijk was er wel taart, ik had toch genoeg tijd om te bakken namelijk ;) Ik maakte de sinterklaas-monchou taart, en een monchou taart met aardbeitopping. En ook bakte ik een notentaart die zeer goed in de smaak viel. Het recept voor de notentaart deel ik in 2016 met jullie.

Snap Shots december 0104

Happy Birthday to me!

Snap Shots december 0109

Qua hapjes deed ik het lekker gemakkelijk. Worst van de slager en kaas van de markt vallen bij mijn familie altijd in de smaak. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Snap Shots december 0101

Ik ontving ook weer heerlijke foodpost. Albert Heijn liet me een heerlijk kerstgerecht uit de allerhande kerstbox proeven. Helaas was het vacuümverpakte gerookte vis en durfde ik dat niet aan, de schoonfamilie heeft er wel van genoten.

Verkade stuurde me een chocoladeletter, nutella vond dat ik meer chocopasta moest eten en stuurde me een mega pot. En deze maand laat Verival me iedere ochtend ontbijten met een andere muesli of cruesli.

Snap Shots december 0102

En ik ben gespot in de Libelle! Of nouja ik, mijn pepernoten tiramisu!

Snap Shots december 0108

Een filmavondje met mijn lief, en genieten van verjaardage-restjes

41 weken zwanger… de aller laatste foto met dikke buik!

Snap Shots december 0106

Onze laatste zondag met zijn tweetjes gingen we nog even lekker de stad in. De hot choco met slagroom en brownie met salted karamelsaus van de Zwarte Olifant in Hoorn sla ik niet af ;)

Snap Shots december 0111

En toen, op 2 december, was het eindelijk tijd voor beschuit met muisjes! Roze muisjes!

Onze mooie lieve dochter Fem is geboren!

Snap Shots december 0113

Ik greep meteen mijn kans door in het ziekenhuis een broodje rosbief te bestellen ;)

Snap Shots december 0116

Toen we weer thuis waren was het tijd voor taart! Mieke heeft op basis van ons geboortekaartje deze prachtige geboortetaart voor Fem gemaakt.

Wat een plaatje he? Het is eigenlijk zonde  om in te snijden…

Snap Shots december 0112

En zelfs de binnenkant is een plaatje, en super lekker!

Wat een mooie laagjes he? De taart is gevuld met laagjes Zwitserse room, frambozenconfiture en frambozen-mascarpone slagroom, afgesmeerd met chocolade ganache en bekleed met marsepein.

Snap Shots december 0125

We hadden het geluk dat we een super lieve kraamhulp hadden die ons ontzettend heeft geholpen. En mij heeft ze ook goed verwend. Dit is slechts een selectie van de lekkere gezonde hapjes die ze voor me heeft gemaakt. Wat een feest he?

Snap Shots december 0115

Op dit moment heb ik mijn handen vol aan ons lieve moppie. Koken komt er dus even niet van. Gelukkig kan Joost heel lekker koken en is de vriezer goed gevuld ;) Het eerste (en enige ;)) gerecht dat ik de afgelopen weken heb gekookt zijn gebakken aardappeltjes met wortels en vissticks. Lekker culinair he?

Snap Shots december 0124

Gespot: Mijn schnitzelrolletjes met brie en cranberry staan deze maand in het nieuwe magazine van Showhome. Het magazine is o.a. verkrijgbaar bij AH, Bruna en Primera. Klik hier om het recept te bekijken

Snap Shots december 0118

Als de baby nog slaapt dan geniet mama nog even van een lekkere lunch!

Snap Shots december 0120

Op dit moment ben ik meer de babypaparazzi dan dat ik foodfoto’s maak. Tijd om een babyfoto te delen… Dit is d’r dan, onze lieve Fem! Inmiddels alweer 2 weken oud, de tijd vliegt.

Na de bevalling moesten we allebei even bijkomen, maar inmiddels gaat het erg goed met ons. Fem is een topper en doet het super goed. Op dit moment houd ik me zo’n beetje de hele dag bezig met food. Als ik zelf niet aan het eten ben dan ben ik haar aan het voeden. Of aan het knuffelen. 

Tot eind deze maand lopen de artikelen op Brenda Kookt door, ik heb de artikelen die deze maand online zijn verschenen voorbereid zodat ik jullie ondanks mijn verlof kan inspireren voor het kerstdiner. Hier kun je de kerstrecepten bekijken, er zit vast iets lekkers voor je tussen. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
25 comments
  1. Wat een prachtige dochter hebben jullie! Kan me goed voorstellen dat je voorlopig meer bezig bent met babyfoto’s maken dan met food fotograferen :)

  2. Wat een prachtige dochter! Gefeliciteerd!
    En wat ontzettend leuk deze snapshots.
    Blijf genieten van dit heerlijke gezinnetje en van koken, dan blijven wij genieten van jouw heerlijke recepten.

  3. Van harte gefeliciteerd! Wat een lekker moppie! En wat een lange haren heeft ze al! En hoe ze naar haar handje kijkt, schattig! Geniet ervan,vooral in het eerste jaar veranderen ze zo snel! En dat je nog tijd had deze blog met mooie foto’s en leuke tekst samen te stellen! Ik weet hoe druk die eerste periode is! Heel fijn dat je man/vriend ook goed kan koken, dat scheelt veel ;-)
    Dan ook nog 2 publicaties van je recepten, helemaal niet slecht :-) Neem genoeg rust en tijd voor jezelf, hoe moeilijk dat misschien is in deze periode! Ik wens jullie drieën hele fijne kerstdagen, een gezellig en veilig oud en nieuw en een gezegend 2016! :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk