Vandaag deel ik een lekkere verwarmende maaltijdsoep met jullie, een soep van rode linzen. Linzensoep it is!
De koude dagen zijn voor nu even voorbij, maar een lekker warm soepje is altijd welkom toch? Ideaal als maaltijd op een lazy sunday of tussendoortje op een actieve zondag. Als je een stuk hebt gewandeld (met de wandelwagen? ;)), gefietst of hardgelopen.
Ik hou van soep, maar of ik ook van linzen hield? Ik wist het niet. Ik eet (at?) eigenlijk nooit gerechten met linzen. Tot nu. De rode linzensoep die ik maakte viel namelijk behoorlijk in de smaak en komt hier zeker vaker op tafel. Maak jij hem ook?
Linzensoep
Bereidingstijd 15 minuten en 30 minuten kooktijd
Ingrediënten voor 4 tot 5 kommen:
- 300 gram gedroogde rode linzen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 blik kokosmelk (450 ml)
- 2 groente bouillonblokjes (plus een liter water)
- blik gepelde tomaten (450 ml)
- 2 theelepels paprika poeder
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- snuf kaneel
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper (naar smaak)
- peterselie of koriander ter garnering
Bereiding:
Verwarm een beetje olijfolie in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn, fruit dit even aan. Snijd de bleekselderij ook fijn en bak dit ook even mee.
Voeg de kruiden toe en laat dit kort meebakken. Voeg hierna de gepelde tomaten en de linzen toe, samen met de bouillonblokjes en water. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 20 tot 30 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg tot slot de kokosmelk toe. Verwarm dit nog een mee. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Garneer de soep voor het serveren met verse koriander of peterselie.