Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots januari #1

Snap Shots januari 0114

Vandaag geen recept, maar de nieuwe editie van de Snap Shots. Hét kijkje in mijn (food)leven.

Op dit moment begint mijn foodleven weer een beetje op gang te komen. Voor mijn gevoel heb ik nu naast het verzorgen van ons moppie, en het geven van borstvoeding weer een beetje tijd voor andere dingen. Zoals wandelen met de kinderwagen, zelf boodschappen doen, én het bedenken, uitwerken en koken van recepten.

Kijk mee naar mijn foodfoto’s van de afgelopen twee weken. En dan ontdek je meteen een heel erg leuk nieuwtje ;)

Snap Shots januari 0102

Ontbijten in een huis dat naar vers gebakken granola ruikt, heer-lijk! Dit is de granola van Sans Bakmixen. Sandra woont bij mij in de buurt en maakt verantwoorde bakmixen met natuurlijke ingrediënten, waaronder granola en speltkoekjes. Via de website is het mogelijk deze en meer bakmixen te bestellen.

Snap Shots januari 0113

Ik ben Brenda en ik kan niet kiezen. Zondagavond aten we zelfgemaakte pizza. Leuk en lekker, maar dan kan ik dus niet kiezen wat er op moet. Er is zoveel lekkers.. Daarom verdeelde ik mijn deel van het pizzadeeg in drieën. Ik belegde een deel met salami, eentje met zalm en de laatste met serranoham.

Snap Shots januari 0112

Steeds vaker vind ik weer tijd om zelf de keuken in de duiken. Er zijn inmiddels al een aantal recepten voor het blog gekookt en op de foto gezet. Nu moet ik nog even de tijd en rust vinden om het uit te werken ;)

Snap Shots januari 0104

Er zijn heel veel roze koeken gegeten de afgelopen weken. Dat is namelijk een ideale kraamkoek als er een meisje is geboren. Daarom vond ik het tijd dat ik zelf weer eens aan de bak ging. Voor mijn collega’s bakte ik de roze koeken uit het Guilty Pleasures kookboek. Inmiddels heb ik het recept ook al op het blog gedeeld, hier kun je mijn versie van de koeken bekijken.
Snap Shots januari 0103

En ook bij mij gaat er wel eens iets fout in de keuken. Zie rechts de mislukte roze koeken, en links de gelukte.

Bij de rechterkant was de boter nog te koud waardoor het niet goed mengde met de suiker en eieren. Resultaat: een vette massa. De linkerkant lukte wel, hier is de koek mooi droog en luchtig. Wat een verschil hé?

Snap Shots januari 0109

Dit is een bijzonder taartje, ik had namelijk iets te vieren. Ik ging naar mijn werk om Fem aan alle collega’s te laten zien. Iedereen was natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar haar. Maar dat was niet het enige dat ik kwam doen. Ik heb namelijk ook mijn baan opgezegd!

Na mijn verlof keer ik niet meer terug, maar ga ik aan de slag voor Brenda Kookt! Straks is Brenda Kookt dus mijn enige baan en heb ik er geen andere baan meer naast. Ik vind het heel erg spannend, maar heb er ook super veel zin in om straks fulltime voor mijn blog en alles wat daarbij hoort aan de slag te gaan. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, hoe tof is dat!?

Daar mocht wel een taartje op  gegeten worden toch? Dit is een tiramisu-gebakje.

Snap Shots januari 0111

Mijn eerste uitje: een gezellige avond met de hele vriendengroep.

Snap Shots januari 0101
Omdat ik nu vaak thuis ben heb ik de mogelijkheid om lekker uitgebreid te lunchen. En dat doe ik dan ook regelmatig. Ik moet toch toch voor ons zorgen? ;)

Snap Shots januari 0107

Kinderverjaardagen staan tegenwoordig in het teken van Frozen.

Snap Shots januari 0105
Super leuk: als ik op een feestje kom waar een recept van mijn blog wordt gemaakt. Sandra maakte het caprese borrelstokbrood uit de oven. Een beetje een gepriegel om alles er tussen te krijgen hé San, maar lekker was ie wel!

Snap Shots januari 0106

Zondagochtend ontbijten als het buiten nog donker is. Een nieuwe ervaring ;) Zo heb je wel wat aan je (zon)dag.

Snap Shots januari 0108

10! Op Facebook heb ik afgelopen weekend de 10K gehaald, ik heb daar nu 10.000 volgers! Super leuk, ik keek al lang uit naar dit getal.

Volg je me ook al op instagram? Mijn username is brendakookt Hier deel ik de lekkerste foodfoto’s. Sommige halen de Snap Shots, maar niet allemaal.

Snap Shots januari 0110

Lunchen met een blij aapje naast me <3 Het recept voor dit ‘Hemelse broodje geitenkaas’ ga ik nog met jullie delen. Dit is het lekkerste broodje geitenkaas dat je ooit hebt gehad…

En met deze belofte komen we alweer aan het einde van deze editie van de Snap Shots. De komende weken heb ik ook nog verlof en is mijn moppie lekker bij me. Al staan er ook een paar leuke uitjes op de planning. En vanaf nu wil ik weer gezonder eten, minder suikers vooral. En niet meer alles wat los en vast zit, zoals ik nu doe. Misschien dat ik binnenkort weer eens een eetdagboekje voor jullie bij houd als stok achter de deur. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

28 Reacties

 1. Joan 27 januari 2016 om 13:19

  Gefeliciteerd Brenda, ze gaan je vast missen, maar super voor jou deze stap. Misschien komt er dan toch nog een kookboek;-)

 2. Martine 27 januari 2016 om 13:47

  Wauw wat een spannende stap om je baan op te zeggen. Gefeliciteerd, nu kan je al je tijd in je blog steken en wordt het vast nog een groter succes. Ik ben benieuwd, volg je nog niet heel lang maar blijf ik zeker doen. Zelf net gestart als freelance event manager en blog zelf ook. Zou te gek zijn als ooit al mijn tijd daar naartoe kan gaan! Veel geluk voor de toekomst!

 3. Tanja 27 januari 2016 om 14:40

  Dat zag er weer lekker uit allemaal! Behalve je mislukte baksel dan :P Wel fijn om te weten wat er mis ging, zo kan ik die fout voorkomen :-) En wat is dat “blije aapje”van je alweer gegroeid :-) Het is heel herkenbaar, dat je eerst bijna nergens aan toe komt dan voor je baby zorgen. De eerste tijd is altijd druk, jullie moesten ook erg aan elkaar wennen en op elkaar ingesteld raken :-) Maar fijn dat er nu een ritme komt waar je ook aan andere dingen toe komt. En wat spannend, je baan opzeggen en fulltime blogster worden! Maar het lijkt me wel heel handig met een jong kind om thuis te werken. En 10.000 volgers, tjee wat veel! Heel erg gefeliciteerd daar mee!

 4. Sanne 27 januari 2016 om 15:56

  Succes met deze nieuwe en spannende stap! Gaat helemaal goed komen met zo’n leuke recepten!

 5. Karin 27 januari 2016 om 16:01

  Jaja bren!!
  Spannend en leuk, maar je gaat t zeker redden!! Met jou instelling kom je er wel.
  Dikke kus!

 6. Ondernemingsplannen.nl 27 januari 2016 om 19:40

  Hoi Brenda, gefeliciteerd met deze dappere en spannende stap! Superleuk om te zien dat je van je passie je bedrijf wilt maken! Dan voelt het misschien niet eens meer als werken :-) Veel succes!

 7. Heike 27 januari 2016 om 20:54

  Hallo Brenda.

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan … wat leukkk nu lekker voor jezelf werken en spannend ook natuurlijk maar ik heb alle vertrouwen in je en ga je nu ook volgen op facebook want zag dat dat ook kan …. en zie dat je altijd heerlijk recepten maakt en kijk er altijd weer naar uit en heb zelf ook al een paar van je gedaan met veel succes en dat doet je altijd goed en fijn dat het ook goed gaat met je klein prinsesje … wens je heel veel plezier met alles en kijk er naar uit.

  Groetjes Heike.

 8. Gaby 29 januari 2016 om 11:46

  Hi Brenda,

  Super dat je van je hobby je werk kunt maken. Ik blijf je zeker volgen en veel lekkere recepten van je koken. Alle recepten die ik tot nog toe heb geprobeerd, vallen in de smaak hier. Dus ga zo door.

  groetjes Gaby

 9. Ri 2 februari 2016 om 21:16

  Nou ja, zeg. Wat lees ik nou? Er komen geen gezamenlijke ritjes in de trein van werk naar huis meer? Vind ik, voor mij, heeeeeel jammer. Maar voor jou vond ik het vooral supertof dat je de knoop hebt doorgehakt en dit avontuur aangaat. Heel veel succes met de sit en alles wat er op je pad komt. Ik beloof je dat ik af en toe kom buurten. Haal hier vaak genoeg recepten vandaan, maar dat ist je al.

  1. Brenda Kookt 3 februari 2016 om 08:59

   Hi Rianne, jaa dat heb je goed gelezen! Voor mij geen dagelijkse treinritjes meer idd :) Super leuk als je langs blijft komen, en ik zie je binnenkort vast nog in Alkmaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *